Opleidingen

Beter word je niet alleen

Opleidingen

Hoogspecialistische zorg aan volwassenen en jeugd op het gebied van persoonlijkheid, gedrag en gezin: dát is waar we bij de Viersprong voor staan. Bij de Viersprong stellen we opleiden en ontwikkelen centraal en investeren we voortdurend in een goed en veilig opleidingsklimaat. Zo zorgen we ervoor dat onze medewerkers kunnen blijven groeien, in een professionele en lerende organisatie. Dat alles met maar één doel: de hoogwaardige kwaliteit van onze behandelingen op peil houden.

Bij de Viersprong behandel je cliënten met complexe persoonlijkheidsproblematiek en werk je altijd op basis van evidence based behandelmethodes. Je leert het vak in de praktijk, onder persoonlijke en deskundige begeleiding en supervisie van ervaren collega’s. Een stage- en opleidingstraject bij de Viersprong biedt je op die manier veel mooie leerervaringen en zorgt ervoor dat je je specialistische kennis en competenties (verder) kunt ontwikkelen.

Ieder jaar bieden we de keuzestage psychotherapie voor AIOS aan. De opleidingsplaatsen worden in het voorjaar online gezet, houd hier de website voor in de gaten! Bekijk de stage– en opleidingsplaatsen voor ons actuele aanbod.

Opleiding tot GZ psycholoog

De postmaster opleiding tot GZ psycholoog is een generalistische opleiding die twee richtingen heeft, die van volwassenen en ouderen (V&O) en van kinderen en jeugd (K&J). De opleiding is gericht op het ontwikkelen van je competenties op het gebied van diagnostiek, indicatiestelling en behandeling.

Meer informatie

Opleiding tot klinisch psycholoog

De opleiding tot klinisch psycholoog is een specialistische opleiding die twee richtingen heeft, die van volwassenen en ouderen (V&O) en van kinderen en jeugd (K&J). Binnen de praktijkopleidingsroute ben je werkzaam binnen verschillende behandelprogramma’s wat er voor zorgt dat je brede en specialistische ervaring opdoet.

Meer informatie

Opleiding tot psychotherapeut

De opleiding tot psychotherapeut is een specialistische opleiding die twee richtingen heeft, die van volwassenen en ouderen (V&O) en van kinderen en jeugd (K&J). De opleiding bestaat uit het onder supervisie uitvoering geven aan het proces van diagnostiek en indicatiestelling voor behandeling. Verder voer je specialistische individuele, systeem en/of groepsbehandelingen uit bij cliënten met complexe problematiek en veelal meervoudige (persoonlijkheids)problematiek.

Meer informatie

Keuzestage psychotherapie voor AIOS

Als onderdeel van de opleiding psychiatrie bieden we de keuzestage psychotherapie aan voor de duur van een jaar. Tijdens dit jaar ontwikkel je als toekomstig psychiater je psychotherapeutische kennis en vaardigheden.
De Viersprong biedt de keuzestage psychotherapie aan op verschillende locaties (Amsterdam, Bergen op Zoom, Halsteren en Rotterdam).

Meer informatie