MST SA Therapeut (36 uur) – Bergen op Zoom

Wat ga je doen binnen deze functie?
Als MST SA therapeut bied je gedurende 3 tot 5 maanden wekelijks meerdere malen de behandeling volgens de methodiek bij jouw gezinnen. Deze behandeling vindt plaats binnen de natuurlijke leefomgeving van de jongere. Dit kan zijn thuis, maar bijvoorbeeld ook op school of de sportclub.

De MST SA therapeut stelt bij aanvang van de behandeling samen met het gezin een behandelplan op met duidelijke observeerbare en meetbare doelen. Deze doelen passen bij het ontwikkelingsniveau van het gezin en worden voortdurend geëvalueerd. De therapeut kijkt, multi systemisch, hoe het probleemgedrag past in de omgeving en welke factoren het gedrag in stand houden.

Door te werken met kleine tussenstappen zorgt de therapeut ervoor dat ouders en de jongere elke dag succes boeken op weg naar de gestelde doelen. Eventuele belemmeringen om doelen te bereiken worden aangepakt. MST versterkt tevens de ouders in het opvoeden, helpt hen de verantwoordelijkheid op te pakken en zoekt net zo lang totdat concrete oplossingen werken voor het gezin en er een sociaal netwerk is dat hen steunt.

Over MST SA
MST SA is een intensieve vorm van home-based behandeling voor jongeren van 10 tot 18 jaar die gedragsproblemen hebben die mede voortkomen vanuit problemen met alcohol en/of drugs.

Het programma is ontwikkeld in de Verenigde Staten door S. Henggeler e.a. en is bewezen effectief. De behandeling is integraal en richt zich op alle risicofactoren in de diverse systemen waarvan de jongere deel uit maakt: gezin, familie, buurt, school en vrienden. Zie voor meer informatie: www.mstservices.com en  www.mst-nederland.nl.

Naar wie zijn we op zoek?
• Je hebt een afgeronde WO opleiding Psychologie of Pedagogiek of een HBO opleiding richting maatschappelijk werk, SPH/Social Work of SPV met voortgezette opleiding;
• Je hebt ervaring en affiniteit met een systeemgerichte en/of cognitief gedragstherapeutische werkwijze. Affiniteit en ervaring in de verslavingszorg is een pre;
• Je bent geregistreerd in het SKJ of je hebt de bereidheid de registratie bij indiensttreding te regelen; 
• Je bent flexibel inzetbaar, aangepast aan de behoeften van de gezinnen en bent bereid om mee te draaien in bereikbaarheidsdiensten buiten kantoortijden;
• Je hebt een goed analytisch vermogen, sterke interpersoonlijke vaardigheden, een grote inzet en bent creatief;
• Je bent bereid je continu te ontwikkelen binnen pragmatische systeem therapie, cognitieve gedragstherapie, parent-management training;
• Je bent gericht op oplossingsgericht te handelen, te reflecteren en te werken vanuit ouders-kind interventies;
• Je bent 36 uur per week beschikbaar, minder aantal uur is niet mogelijk;
• Je bent in het bezit van een rijbewijs en auto en bij voorkeur woonachtig in West-Brabant.

Wat wij jou bieden
Een boeiende, uitdagende en zelfstandige baan binnen een team dat goed is ingebed in de regio. Je gaat binnen een aantoonbaar succesvol programma werken dat goed aangeschreven staat bij gemeenten. Je ontvangt daarvoor interessante inhoudelijke scholing en supervisie: basistrainingen (volledig geaccrediteerd) periodieke booster trainingen (verdiepingentrainingen 4x per jaar, volledig geaccrediteerd bij SKJ) en wekelijkse supervisies. Het streven is dat je 1x per week met je subteam live bij elkaar komt in Breda. Arbeidsvoorwaarden zijn conform CAO-GGZ. De functie is ingeschaald in FWG 60 (minimaal €3026,- en maximaal €4717,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband).

Word jij onze nieuwe collega?
Ben jij de MST SA Therapeut die zich in dit profiel herkent en denkt “Ja, ik wil het verschil gaan maken” dan gaan we graag met jou in gesprek en ontvangen we graag je sollicitatie!
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Natalie Bout, MST SA supervisor, telefonisch te bereiken op 06-50602944. 

De Viersprong – De werkgever die je verder brengt
Wij zijn een hoogspecialistische organisatie die aan volwassenen en jeugdigen effectieve behandelingen op het gebied van persoonlijkheidsstoornissen en gedragsproblemen biedt. Onderzoek, innovatie en kennisoverdracht staan hoog in het vaandel, door energie te steken in wetenschappelijk onderzoek ontwikkelen we steeds doelmatigere behandelingen. We zijn TOPGGz gecertificeerd en geloven dat onze medewerkers het verschil maken. We bieden je op verschillende vlakken een goed leer- en ontwikkeltraject in de vorm van intervisies en supervisies. Daarnaast hebben we een eigen trainingsinstituut, de Viersprong Academy, die allerlei opleidingen op het gebied van diagnostiek en behandeling aanbiedt. Ook kan je gebruikmaken van de GGZ Ecademy en het platform GoodHabitz, waar je diverse online trainingen kunt volgen. Blijf jij, net als wij, zoeken naar mogelijkheden en ben je ook nooit uitgeleerd? Kom je dan bij ons verdiepen. Ervaring in de specialistische ggz is waardevol, maar niet per se nodig. We vinden het juist prettig om medewerkers met verschillende achtergronden in een team te hebben. We leren graag van jou!Meer informatie over ons vind je op www.deviersprong.nlenLinkedin. 

De Viersprong verlangt van een nieuwe medewerker bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag.

Solliciteren Stuur door naar een vriend