Maatschappelijk werker/gezinswerker MST-CAN – Rotterdam

Voor ons zorgcentrum in Rotterdam zoeken wij binnen het behandelprogramma Multi Systeem Therapie Child Abuse and Neglect (MST-CAN), een nieuwe collega.

Wat ga je doen binnen deze functie?
Je bent intensief betrokken bij de behandeling, hierdoor gaat je werk verder dan reguliere maatschappelijk werk taken. Je bent met jouw collega’s en de gezinnen bezig om problemen bij de oorsprong aan te pakken, waardoor de interventies meer effect hebben op de langere termijn. Je werkt direct samen met jouw collega’s, onze MST-CAN therapeuten, in het realiseren van goede behandeluitkomsten. Je traint vaardigheden met ouders, waaronder o.a. opvoedingsvaardigheden en budgetbeheer, verzamelt drugs- en urinecontroles en draait roulerend met MST-CAN therapeuten uit de teams mee in een 24 uur bereikbaarheidsdienst. Jouw team bestaat uit maximaal 4 professionele en enthousiaste therapeuten, een supervisor en psychiater.
MST Child Abuse and Neglect (MST-CAN) is een evidence-based programma dat zich richt op de behandeling van gezinnen met kinderen tussen 6 en 17 jaar waar sprake is van kindermishandeling en verwaarlozing. Het is een adaptatie van het reguliere Multi Systeem Therapie (MST) programma. MST-CAN is een behandelprogramma dat in Nederland nu sinds 12 jaar doeltreffend wordt uitgevoerd in de huiselijke omgeving/leefomgeving van het kind of de jongere. De behandelingen zijn gericht op het voorkomen van uithuisplaatsing. Kijk voor meer informatie op www.mstcan.com en www.multisysteemtherapie.nl.

Naar wie zijn we op zoek?
• Je hebt een relevante en afgeronde HBO opleiding in de richting van maatschappelijk werk, psychologie, sociaal cultureel werk of pedagogiek. Daarbij heb je een SKJ registratie of de mogelijkheid deze bij indiensttreding te regelen;
• Je hebt ervaring en/of affiniteit met een systeemgerichte en cognitief gedragstherapeutische werkwijze in gezinnen en met begeleiding bij trauma behandeling en/of bij behandeling van verslavingsproblematiek;
• Je hebt een goed analytisch vermogen, sterke interpersoonlijke vaardigheden en je bent creatief en gericht op ontwikkeling;
• Je kan flexibel omgaan met jouw werktijden, waarbij je jouw huisbezoeken afstemt op de behoeften van de gezinnen. Ook ben je periodiek bereid om buiten kantoortijden beschikbaar te zijn i.v.m. een bereikbaarheidsdienst;
• Je hebt een goede beheersing van de Engelse taal;
• Je bent bij voorkeur woonachtig in de regio Rotterdam en bent in het bezit van een rijbewijs en auto.

Wat wij jou bieden
• Een salaris, op basis van 36 uur per week, ingeschaald in FWG 55 conform CAO-GGZ. De salarisrange voor deze functie ligt tussen €3.076,- en €4.785,- afhankelijk van ervaring en kwalificaties.
• 8,33% eindejaarsuitkering en 8% vakantiegeld.
• Een contract voor 20-24 uur per week.
• Jaarlijks €500,- (bruto bij fulltime dienstverband) te besteden aan extra salaris, opleiding of verlof.
• Een boeiende, uitdagende en zelfstandige baan in een klein team met bevlogen medewerkers.
• Binnen de Viersprong wordt veel tijd besteed aan ontwikkeling en scholing, onder andere door middel van trainingen, modules en wekelijkse supervisie. We bieden een gevarieerd behandeltraject o.a. voor verslaving, relatietherapie en traumabehandeling waardoor je een diversiteit aan cliënten behandelt.
• Een dynamische organisatie met een grote maatschappelijke waarde, een organisatie die groeit en ontwikkelt. Kies je voor de Viersprong dan kies je bovendien voor een platte organisatie, waar ruimte is voor ontwikkeling, initiatief, ambitie en creatieve ideeën.
• Arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO GGZ. Je ontvangt daarnaast een kilometervergoeding en bovendien is reistijd ook meteen werktijd.

Word jij onze nieuwe collega?
Enthousiast geworden? Aarzel niet en solliciteer!
Wil je eerst meer informatie of heb je nog vragen? Mark Erlings en Janke Jellema, supervisoren MST-CAN Zij zijn te bereiken via 06-30137011 (Mark Erlings) of 06-12743614 (Janke Jellema).

De Viersprong – De werkgever die je verder brengt 
Wij zijn een hoog specialistische organisatie die aan volwassenen en jeugdigen effectieve behandelingen op het gebied van persoonlijkheidsstoornissen en gedragsproblemen biedt. Onderzoek, innovatie en kennisoverdracht staan hoog in het vaandel, door energie te steken in wetenschappelijk onderzoek ontwikkelen we steeds doelma-tigere behandelingen. We zijn TOPGGz gecertificeerd en geloven dat onze medewerkers het verschil maken. Blijf jij, net als wij, zoeken naar mogelijkheden en ben je ook nooit uitgeleerd? Dan ontmoeten we je graag!
Meer informatie over ons vind je op www.deviersprong.nl en Linkedin.

De Viersprong verlangt van een nieuwe medewerker bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag.

 

Solliciteren Stuur door naar een vriend
Chat openen
Hallo, Ben je opzoek naar iets specifieks? Misschien kunnen wij je ergens mee helpen?