Klinisch Psycholoog Schematherapie – Rotterdam

Het team Schematherapie in Rotterdam is op zoek naar een nieuwe collega! Binnen de Schematherapie werken de teams voor Jeugd en Volwassenen nauw samen. Vanwege uitbreiding zoeken we een collega die goed bij ons team en bij onze doelgroepen past. We nodigen daarom graag zowel professionals uit met ervaring in de behandeling van volwassenen als professionals met ervaring in de behandeling van kinderen en jeugdigen om te solliciteren. 

 
Wat ga je doen binnen deze functie? 
Als Klinisch Psycholoog binnen Schematherapie ben jij een echte kartrekker. Je behandelt persoonlijkheidsproblematiek cluster B en/of C en geeft individuele- en groepsschematherapie. Je werkt nauw samen met andere disciplines binnen een ervaren team van professionals. Daarnaast word je nauw betrokken bij nieuwe ontwikkelingen, kun je participeren binnen wetenschappelijk onderzoek en opleidingstrajecten. Een zeer veelzijdige baan dus! 

De afdeling Schematherapie bestaat uit ambulante groeps -en individuele therapie. Cliënten ervaren gedurende langere tijd psychische problemen (o.a. stemming, angst en laag zelfbeeld) waarbij eerdere hulpverlening onvoldoende heeft geholpen. Er is sprake van herhalingspatronen die ervoor zorgen dat er problemen zijn in bijvoorbeeld vriendschappen en op school. De schematherapie behandelingen zijn gestoeld op de jarenlange ervaring van de Viersprong met Schematherapie in groepen (Muste e.a., 2009) en het internationale model van groepsschematherapie (Farrell en Shaw, 2012). 

Je baan wordt extra leuk dankzij… 
Als Klinisch Psycholoog bieden we je de mogelijkheid om naast het behandelen van cliënten, jezelf ook te richten op coördinerende taken. Zo krijg je in deze rol de ruimte om andere collega’s verder op te leiden en mag je helpen in de ontwikkeling naar het verder op- en uitbouwen van het behandelprogramma. Doe jij met ons mee? 

Naar wie zijn we op zoek? 
• Je bent Klinisch Psycholoog en BIG geregistreerd;  
• Iemand met aantoonbare ervaring in Schematherapie (minimaal de basis training voltooid); 
• Je hebt affiniteit en ervaring met het systemisch behandelen van beide doelgroepen zoals eerder benoemd met complexe psychische problemen; 
• Maar al te graag ben jij onderdeel van onderzoek en verdere ontwikkeling van ons behandelprogramma; 
• Je kunt goed in een team werken met verschillende disciplines; 
• Je bent empathisch, nieuwsgierig en respectvol. Je kunt goed zelfstandig, als ook in een team werken en kunt goed omgaan met werkdruk en verantwoordelijkheid. 

Wat wij jou bieden: 
• Een contract van 28 uur per week; 
• 8,33% eindejaarsuitkering en 8% vakantiegeld;
• Jaarlijks €500,- (bruto bij fulltime dienstverband) te besteden aan extra salaris, opleiding of verlof;
• We bieden je op verschillende vlakken een goed leer- en ontwikkeltraject in de vorm van intervisies en supervisies. Daarnaast hebben we een eigen trainingsinstituut, de Viersprong Academy, die allerlei opleidingen op het gebied van diagnostiek en behandeling aanbiedt. Ook kan je gebruikmaken van de GGZ Ecademy, waar je diverse (online) trainingen kunt volgen.;
• Een dynamische organisatie met een grote maatschappelijke waarde, een organisatie die groeit en ontwikkelt. Kies je voor de Viersprong dan kies je bovendien voor een platte organisatie, waar ruimte is voor ontwikkeling, initiatief, ambitie en creatieve ideeën. 

Word jij onze nieuwe collega? 
Enthousiast geworden? Aarzel niet en solliciteer! Wil je eerst meer informatie of heb je nog vragen? Jirmeja Wijngaarde, Zorgmanager Rotterdam Volwassenen, staat je graag te woord. Ze is te bereiken op 088-7656501.   

De Viersprong – De werkgever die je verder brengt 
Wij zijn een hoog specialistische organisatie die aan volwassenen en jeugdigen effectieve behandelingen op het gebied van persoonlijkheidsstoornissen en gedragsproblemen biedt. Onderzoek, innovatie en kennisoverdracht staan hoog in het vaandel, door energie te steken in wetenschappelijk onderzoek ontwikkelen we steeds doelmatigere behandelingen. We zijn TOPGGz gecertificeerd en geloven dat onze medewerkers het verschil maken. Blijf jij, net als wij, zoeken naar mogelijkheden en ben je ook nooit uitgeleerd? Kom je dan bij ons verdiepen. Ervaring in de specialistische ggz is waardevol, maar niet per se nodig. We vinden het juist prettig om medewerkers met verschillende achtergronden in een team te hebben. We leren graag van jou! Meer informatie over ons vind je op www.deviersprong.nl en Linkedin. 

 

De Viersprong verlangt van een nieuwe medewerker bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag. 

  

Solliciteren Stuur door naar een vriend