GZ psycholoog, psychotherapeut of klinisch psycholoog MBT-P (min. 24 uur) – Bergen op Zoom

Ter uitbreiding van het MBT Parents (MBT-P) team zoeken we een nieuwe collega.

Wat ga je doen binnen deze functie?
In West-Brabant wordt diagnostiek en behandeling geboden aan kinderen en jongeren met ernstige problemen in persoonlijkheid, gedrag en/of gezin, of jongeren die een hoog risico lopen voor problemen. We zoeken therapeutische versterking voor (aanstaande) ouders en hun kinderen tussen 0-5 jaar die behandeld worden volgens de MBT-P methodiek. Mentalization Based Treatment – Parents (MBT-P) is een systemische vroeg interventie voor kindjes van 0-5 jaar die een risico lopen om hechtingsproblematiek en/of psychische problemen te ontwikkelen nu of in de toekomst. De behandeling richt zich specifiek op de interactie tussen ouder(s) en het kind. Hierin hebben wij als focus om het mentaliseren over jezelf als ouder en over het kind te bevorderen. Dit doen we door de Infant Mental Health visie en de MBT-methodiek op elkaar af te stemmen en de samenwerking met het netwerk op te zoeken.

Het MBT-P team is een ervaren en bevlogen team, die als missie heeft om de allerjongsten in een vroeg stadium van hun leven de beste start te geven binnen hun gezin. De doelgroep waarmee je gaat werken zijn de kindjes van ouders/verzorgers waarbij vaak één van de ouders last heeft van een psychische kwetsbaarheid, persoonlijkheidsproblematiek (met name borderline persoonlijkheidsproblematiek cluster C) of andere ernstige psychische problematiek. Waarbij het moeilijk kan zijn om het jonge kind in mind te houden op spannende momenten, of in de veelheid van de dynamiek van het gezin. Opvoedkundige interventies gericht op gedrag en alleen cognitie blijken niet afdoende te zijn.

We zijn op zoek naar een enthousiaste therapeut die het een uitdaging vindt om deze innovatie mee groter te maken. Zowel in een uitvoerende behandelrol, alsook in het verder uitwerken van verscheidene varianten van het behandelaanbod. Er zijn binnen het gehele zorgcentrum mogelijkheden om deze functie te combineren met behandeltaken binnen andere MBT jeugd interventies.

Naar wie zijn we op zoek?
• Je hebt een registratie als GZ psycholoog, klinisch psycholoog of psychotherapeut;
• Je hebt kennis en ervaring in het behandelen van (aanstaande) ouders en hun kinderen tussen 0 en 5 jaar;
• Je hebt kennis van de ouder- kind relatie, vroege ontwikkelingspathologie, ontwikkelingstrauma en gehechtheid;
• Ervaring in het behandelmodel van de MBT is een pré; in ieder geval ben je bereid je de werkwijze van de MBT Parents methodiek eigen te maken. Onderdeel hiervan is een opleidingstraject tot MBT therapeut (cursussen, 2 jaar supervisie en werkuren). De Viersprong faciliteert deze cursusdagen en supervisies.
• Een opleiding en kennis van Infant Mental Health (IMH) is een pré (of de wens hierin opgeleid te worden);
• Je bent een teamspeler, die ook goed zelfstandig kan functioneren;
• Je hebt een actieve, onderzoekende, flexibele en transparante houding en kan bij verhoogd arousel blijven reflecteren op eigen handelen.

Wat wij jou bieden:
Door alle ontwikkelingen en de uitdagende doelgroep staat je zonder twijfel een boeiende en uitdagende functie te wachten binnen een zeer professioneel team en dynamische organisatie. Het is een functie met volop ontwikkelmogelijkheden. Je start met een deelname aan de basiscursus MBT theorie & praktijk (deel 1 en 2) en de thematische cursus MBT-P. Je krijgt opleidingssupervisie dat gegeven wordt door een MBT supervisor met IMH ervaring en expertise. Er zijn mogelijkheden om, in samenwerking met de andere therapeuten en de onderzoeksafdeling, wetenschappelijke onderbouwing van het programma mee vorm te geven en te innoveren. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO-GGZ; salariëring is afhankelijk van opleiding en ervaring.

Word jij onze nieuwe collega?
Heb jij zin om mee te bouwen aan dit team? Aarzel dan niet en stuur ons je sollicitatie! Wil je eerst meer informatie of heb je nog vragen, dan staat Heleen Buis, GZ-psycholoog/psychotherapeut, je graag te woord. Ze is te bereiken via 088-7656832.

De Viersprong – De werkgever die je verder brengt
Wij zijn een hoogspecialistische organisatie die aan volwassenen en jeugdigen effectieve behandelingen op het gebied van persoonlijkheidsstoornissen en gedragsproblemen biedt. Onderzoek, innovatie en kennisoverdracht staan hoog in het vaandel, door energie te steken in wetenschappelijk onderzoek ontwikkelen we steeds doelmatigere behandelingen. We zijn TOPGGz gecertificeerd en geloven dat onze medewerkers het verschil maken. Blijf jij, net als wij, zoeken naar mogelijkheden en ben je ook nooit uitgeleerd? Kom je dan bij ons verdiepen. Ervaring in de specialistische ggz is waardevol, maar niet per se nodig. We vinden het juist prettig om medewerkers met verschillende achtergronden in een team te hebben. We leren graag van jou! Meer informatie over ons vind je op www.deviersprong.nl en Linkedin.
De Viersprong verlangt van een nieuwe medewerker bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag.

Solliciteren Stuur door naar een vriend