GZ-psycholoog, Psychotherapeut of Klinisch Psycholoog (24-36 uur) – Rotterdam

Bij de Viersprong in Rotterdam zijn we op zoek naar een nieuwe collega! We bieden hierin niet ruimte binnen één, maar twee teams. Zowel team FIT als team Voordeur Jeugd verwelkomt jou graag. Lekker afwisselend aan de slag dus. Kom jij het verschil maken?

Wat ga je doen? 
Als GZ-psycholoog, Psychotherapeut of Klinisch Psycholoog wissel jij je werkzaamheden dus af in twee teams.
In het Flexibel Interventie Team (FIT) behandel je vanuit een systeem therapeutisch kader. Waarbij de aanmelding de individuele problematiek van de jongere is, zoals angst, trauma, beginnende persoonlijkheidsproblematiek, gedragsproblemen of vechtscheidingsproblematiek. De Viersprong heeft het FIT team opgericht om ook cliënten die niet bij onze overige behandelingen terecht kunnen, toch te kunnen helpen. Het FIT team richt zich op gezinsproblemen (systemische problemen), persoonlijkheidsstoornissen bij 1 of meerdere gezinsleden of gedragsproblemen bij 1 of meerdere kinderen. FIT wordt vooral ingezet als er geen kant-en-klare behandeling voor een specifieke situatie bestaat.

Je combineert de werkzaamheden bij FIT met taken in het Voordeur Jeugd team. In deze functie onderzoek je samen met de cliënt wat er aan de hand is en staat de samenwerking tussen jou en de cliënt centraal. Je bent verantwoordelijk voor het gehele diagnostisch proces van intake, specialistische persoonlijkheidsdiagnostiek en indicatiestelling. Je onderzoekt welke behandeling het best aansluit bij de jongeren en hun gezinnen. Je werkt met jongeren die door hun gedragsproblemen en/of emotie-regulatieproblemen dreigen vast te lopen. We bieden tevens gespecialiseerde diagnostiek (second opinions, expert diagnostiek en behandeladvies) voor cliënten en verwijzers aan.

Eventueel zou het doen van Therapeutisch Psychologisch Onderzoek (TPO) ook tot de mogelijkheden behoren. Het TPO is een kortdurend psychotherapeutisch behandeltraject gaan we samen met een cliënt op zoek naar antwoorden op vragen die hij of zij over zichzelf heeft. Binnen de Viersprong bieden we opleidingen en cursussen aan om je te bekwamen in deze techniek. Voor meer informatie over TPO verwijzen we je naar onze website.
Ben je klinisch psycholoog? Dan word je betrokken bij innovaties binnen het zorgcentrum en kun je een actieve rol krijgen in projecten, toekomstige onderzoekslijnen en/of het verzorgen van kennisoverdracht via presentaties en opleidingen. 

Naar wie zijn we op zoek? 
• Je hebt een BIG registratie GZ-psycholoog, Psychotherapeut of Klinisch Psycholoog;
• Affiniteit en ervaring met diagnostiek en behandeling van kinderen en jongeren met complexe psychische problemen en met systemisch werken is aantoonbaar aanwezig;
• Van DSM-IV en DSM-5 classificatiesystemen heb jij de nodige kennis;
• Je bent empathisch, nieuwsgierig en respectvol. Je kunt goed zelfstandig als ook in een team werken en kunt goed omgaan met druk en verantwoordelijkheid;
• Planmatig werken gaat jou uitstekend af. Daarnaast heb jij een echt pioniersgeest (gericht op ontwikkeling en innovatie) die jij maar al te graag inzet;
• In verband met het outreachend werken ben jij in het bezit van een rijbewijs en eigen auto.

Wat wij bieden
• Een bruto maandsalaris, op basis van 36 uur per week, van maximaal €6.836,-. Conform CAO GGZ, FWG 70. GZ-psycholoog? Dan word je ingeschaald in FWG 65.
• Jaarlijks €500,- (bruto bij fulltime dienstverband) te besteden aan extra salaris, opleiding of verlof.
• Je komt te werken in een zorgcentrum dat ambities heeft en garant staat voor boeiende uitdagingen en nieuwe ontwikkelingen.
• De Viersprong biedt een gedegen trainingsprogramma en staat voor jou klaar. Bij de start van je baan ontvang je de nodige training, gefaciliteerd door ons. Daarnaast volg je wekelijks taakgerichte supervisie en geven wij je te allen tijde de nodige begeleiding.
• Daarnaast hebben we een eigen trainingsinstituut, de Viersprong Academy, die allerlei opleidingen op het gebied van diagnostiek en behandeling aanbiedt. Ook kan je gebruikmaken van de GGZ Ecademy, waar je diverse online trainingen kunt volgen.
• Een dynamische organisatie met een grote maatschappelijke waarde, een organisatie die groeit en ontwikkelt. Kies je voor de Viersprong dan kies je bovendien voor een platte organisatie, waar ruimte is voor ontwikkeling, initiatief, ambitie en creatieve ideeën.

Word jij onze nieuwe collega?
Enthousiast na het lezen van onze vacature? Dan ontvangen we graag je brief en CV!
Heb je nog vragen of wil je meer informatie? Linda Rombout, Zorgmanager Rotterdam, staat je graag te woord. Ze is bereikbaar via telefoonnummer 088-7656501.

De Viersprong – De werkgever die je verder brengt
Wij zijn een hoog specialistische organisatie die aan volwassenen en jeugdigen effectieve behandelingen op het gebied van persoonlijkheidsstoornissen en gedragsproblemen biedt. Onderzoek, innovatie en kennisoverdracht staan hoog in het vaandel, door energie te steken in wetenschappelijk onderzoek ontwikkelen we steeds doelmatigere behandelingen. We zijn TOPGGz gecertificeerd en geloven dat onze medewerkers het verschil maken. Blijf jij, net als wij, zoeken naar mogelijkheden en ben je ook nooit uitgeleerd? Kom je dan bij ons verdiepen. Ervaring in de specialistische ggz is waardevol, maar niet per se nodig. We vinden het juist prettig om medewerkers met verschillende achtergronden in een team te hebben. We leren graag van jou!
Meer informatie over ons vind je op www.deviersprong.nl en Linkedin.

De Viersprong verlangt van een nieuwe medewerker bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag.

Solliciteren Stuur door naar een vriend