GZ psycholoog, orthopedagoog generalist, psychotherapeut of klinisch psycholoog – Intake en diagnostiek Jeugd (24-36 uur) – Den Bosch

Voor het zorgcentrum in Den Bosch zijn we op zoek naar een enthousiaste collega ter uitbreiding van het team dat verantwoordelijk is voor intake en diagnostiek bij jongeren. In deze functie help je de problematiek van jongeren ten hun gezinnen te doorgronden en vind je de juiste behandeling voor hen.

Wat ga je doen binnen deze functie?
Ben jij iemand die echt wil weten wat er met een cliënt aan de hand is? Zie je uitdaging en werkplezier in psychodiagnostiek waar de samenwerking tussen jou als diagnosticus en de cliënt centraal staat? Dan is deze functie van diagnosticus echt iets voor jou! Wij werken met jongeren die door hun gedragsproblemen en/of emotie-regulatieproblemen dreigen vast te lopen. Het ‘voordeur’ team van het zorgcentrum in Den Bosch onderzoekt met behulp van intakegesprekken en diagnostiek welke behandeling het best aansluit bij de jongeren en hun gezinnen. We bieden tevens gespecialiseerde diagnostiek (second opinions, expert diagnostiek en behandeladvies) voor cliënten en verwijzers en behandeling aan.

Je bent verantwoordelijk voor het gehele diagnostisch proces van intake, diagnostiek en indicatiestelling volgens de nieuwste wetenschappelijke inzichten, met oog voor kwaliteit bij een cliëntenpopulatie met ernstige persoonlijkheidsproblematiek. Het uitvoeren van intakes en specialistische persoonlijkheidsdiagnostiek binnen het Voordeur team behoort tot jouw taak. Er wordt zowel classificerend als meer specialistisch psychologisch onderzoek verricht t.b.v. ‘eigen programma’s’, alsook voor derden in het kader van een second opinion of behandeladvies. Je maakt deel uit van het team diagnostiek en neemt deel als onderzoeker en adviseert ten aanzien van diagnostiek en behandeling van de jongere. In deze functie sta je in nauw contact met de behandelunits.

In deze functie werk je met Therapeutisch Psychologisch Onderzoek voor adolescenten (TPO-A), een kortdurend behandeltraject, waarbij de samenwerking tussen jou, de jongere en het systeem centraal staat. TPO wordt ingezet wanneer een cliënt of de omgeving van de cliënt vragen heeft met betrekking tot probleemgedrag of wanneer een behandeling of begeleiding onvoldoende lijkt te helpen. TPO gaat verder waar andere vormen van onderzoek stoppen. In deze vernieuwende methode staat de samenwerking tussen diagnosticus en cliënt centraal. De onderzoeksvragen worden geformuleerd in samenwerking met de cliënt en het systeem, beide zijn belangrijke deelnemers in het onderzoek, niet enkel een bron van informatie. Voor meer informatie over TPO verwijzen we je naar onze website.

Indien je meer dan 24 uur per week wilt werken, is het mogelijk om deze functie te combineren met werkzaamheden binnen één van onze behandelprogramma’s voor gedrag-, persoonlijkheids- en/of systeembehandelingen.

Naar wie zijn we op zoek?
• Je hebt een afgeronde opleiding als GZ psycholoog, orthopedagoog generalist, psychotherapeut of klinisch psycholoog;
• Je bent ervaren in diagnostiek en hebt ervaring en/of affiniteit in systeemgericht werken en kennis van DSM-IV en DSM-5 classificatiesystemen;
• Je hebt affiniteit met deze uitdagende doelgroep, ervaring is een pre;
• Je bent empathisch, nieuwsgierig en respectvol. Je kunt goed zelfstandig als ook in een team werken en kunt goed omgaan met druk en verantwoordelijkheid;
• Je hebt een pioniersgeest (gericht op ontwikkeling en innovatie) en kunt goed planmatig werken.

Wat wij bieden
Een uitdagende en boeiende baan binnen een dynamische omgeving met veel ontwikkelingsmogelijkheden en enthousiaste collega’s. Innovatie en wetenschappelijk onderzoek zijn geïntegreerd in je dagelijkse praktijk. Bij de start in de functie krijg je een gedegen opleidingstraject dat onderdeel is van je inwerkprogramma. Er is ruimte je verder te ontwikkelen, door middel van interne en externe opleidingen. Arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO GGZ.

Word jij onze nieuwe collega?
Vind je het leuk om bij een op ontwikkeling en innovatie gerichte organisatie te werken, dan ontvangen we graag je sollicitatie. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Arjan Nefs, zorgmanager Den Bosch, via 088-7656601.

De Viersprong – De werkgever die je verder brengt
Wij zijn een hoogspecialistische organisatie die aan volwassenen en jeugdigen effectieve behandelingen op het gebied van persoonlijkheidsstoornissen en gedragsproblemen biedt. Onderzoek, innovatie en kennisoverdracht staan hoog in het vaandel, door energie te steken in wetenschappelijk onderzoek ontwikkelen we steeds doelmatigere behandelingen. We zijn TOPGGz gecertificeerd en geloven dat onze medewerkers het verschil maken. Trots zijn we dan ook dat onze medewerkers ervoor hebben gezorgd dat we het keurmerk ‘Beste Werkgever 2019-2020**’ hebben gekregen. Blijf jij, net als wij, zoeken naar mogelijkheden en ben je ook nooit uitgeleerd? Kom je dan bij ons verdiepen. Ervaring in de specialistische ggz is waardevol, maar niet per se nodig. We vinden het juist prettig om medewerkers met verschillende achtergronden in een team te hebben. We leren graag van jou! Meer informatie over ons vind je op www.deviersprong.nl en Linkedin.

De Viersprong verlangt van een nieuwe medewerker bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag.

Solliciteren Stuur door naar een vriend