GZ Psycholoog/Orthopedagoog generalist (min. 24 uur) – Bergen op Zoom/Breda

Wat ga je doen binnen deze functie?
In West-Brabant en Zeeland werken vanuit de Viersprong meer dan 40 therapeuten die jongeren en gezinnen beter willen maken. Een ambitieuze club mensen waar veel energie vanuit gaat en die, gezien de groei, graag nieuwe collega’s verwelkomen.

Het MBT-K team bestaat op dit moment uit 9 collega’s. MBT-K is een behandelvorm voor (pleeg/adoptie) ouders en kinderen in de basisschoolleeftijd (5-12 jaar) waarbij sprake of een vermoeden is van (ernstige) hechtingsproblematiek. De kinderen hebben vaak sterke negatieve gevoelens over zichzelf en/of anderen. Ze hebben al langere tijd last van angst en stemmingswisselingen en er kan sprake zijn (zelf)destructief gedrag. De kinderen dreigen vast te lopen op meerdere levensgebieden. Systeemtherapie en individuele (spel)therapie worden samen ingezet om mentaliserende vaardigheden bij zowel de ouders/verzorgers als het kind te vergroten. Het programma richt zich nadrukkelijk niet alleen op het kind óf de ouder/verzorger als geïdentificeerde cliënt maar op hen beiden en bovenal, de relatie tussen beiden. De interventie heeft tot doel om de bedreigde persoonlijkheidsontwikkeling van het kind en de veelal problematisch verlopende ouder-kind interactie te doen keren van waaruit het gezin in meer verbondenheid en vertrouwen met elkaar de verdere toekomst in kan gaan. Je werkt middels speltherapeutische technieken met deze kinderen om het mentaliseren bij deze kinderen te vergroten en versterken. Dit doe je in nauwe samenwerking met een systeemtherapeut. Wanneer je ook interesse hebt om systemisch te werken, is er mogelijkheid om ook hier actief mee aan de slag te gaan.
Een kracht van MBT-K is het multidisciplinaire werken en de stevige holding binnen de methodiek en het brede MBT-jeugd team.

Onze collega Fabienne Adriaansen vertelt je graag over haar werk binnen het MBT-K team:

Nog elke dag ben ik dankbaar dat ik met de gezinnen mag werken die we bij de MBT-K mogen helpen. Het is soms een hele uitdaging waar we voor staan, met kwetsbare en complexe systemen. Dat kan en hoef ik gelukkig niet alleen te doen maar met een team van bevlogen therapeuten. Wat ben ik dan ook trots als het ons lukt om ouders en kinderen weer hun speelsheid, vertrouwen en verbondenheid terug te geven. De uitspraak van een moeder bij de afscheidssessie zal ik nooit vergeten: ‘het gebroken hart waar we mee binnen kwamen is weer geheeld’.”

 

Naar wie zijn we op zoek?

  • Je bent opgeleid tot GZ-psycholoog of orthopedagoog generalist.
  • Je hebt kennis en ervaring op het gebied van speltherapie en hebt zin om je de MBT-methodiek eigen te maken.
  • Je staat stevig in je schoenen. Je bent sterk in je openstellen en het opbouwen van een goede relatie met de gezinnen en het netwerk rondom het gezin.
  • Je bent een teamspeler die zowel goed zelfstandig kan werken als nauw kan samenwerken met je collega s in de behandeling.
  • Je kan, met hulp van je collega’s, het hoofd goed koel houden onder hoge druk die voortkomt vanuit de complexiteit van de problematiek.

Wat wij jou bieden:
Door alle ontwikkelingen en de uitdagende doelgroep staat je een interessante, uitdagende en blijvend dynamische functie te wachten binnen een professioneel en gedreven team met een hoop positieve energie! Je komt te werken in een zorgcentrum dat ambities heeft en garant staat voor boeiende uitdagingen en nieuwe ontwikkelingen. Het is een functie met volop ontwikkelmogelijkheden. Je start met een deelname aan de basiscursus MBT theorie & praktijk (deel 1 en 2) en de thematische cursus MBT-K. Je krijgt opleidingssupervisie dat gegeven wordt door een MBT-supervisor. Bij uitbreiding in uren is er een mogelijkheid om werkzaamheden uit te voeren bij andere MBT-jeugd behandelprogramma’s. Ook zijn er mogelijkheden om, in samenwerking met de andere therapeuten en de onderzoeksafdeling, wetenschappelijke onderbouwing van het programma mee vorm te geven. Daarnaast hebben we een eigen trainingsinstituut, de Viersprong Academy, die allerlei opleidingen op het gebied van diagnostiek en behandeling aanbiedt. Ook kan je gebruikmaken van de GGZ Ecademy, waar je diverse online trainingen kunt volgen. Arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO GGZ. Jaarlijks ontvang je €500 (bruto bij fulltime dienstverband) te besteden aan extra salaris, opleiding of verlof. Je komt te werken bij een dynamische organisatie met een grote maatschappelijke waarde, een organisatie die groeit en ontwikkelt. Kies je voor de Viersprong dan kies je bovendien voor een platte organisatie, waar ruimte is voor ontwikkeling, initiatief, ambitie en creatieve ideeën.

Word jij onze nieuwe collega?
Heb jij zin om mee te bouwen aan dit nieuwe team? Dan ontvangen we graag je sollicitatie. Nieuwsgierig maar wil je eerst meer informatie? Dan staat Hanneke van Aalst, kartrekker van MBT-K, je graag te woord. Ze is te bereiken via 088-7656832.

De Viersprong – De werkgever die je verder brengt
Wij zijn een hoogspecialistische organisatie die aan volwassenen en jeugdigen effectieve behandelingen op het gebied van persoonlijkheidsstoornissen en gedragsproblemen biedt. Onderzoek, innovatie en kennisoverdracht staan hoog in het vaandel, door energie te steken in wetenschappelijk onderzoek ontwikkelen we steeds doelmatigere behandelingen. We zijn TOPGGz gecertificeerd en geloven dat onze medewerkers het verschil maken. Blijf jij, net als wij, zoeken naar mogelijkheden en ben je ook nooit uitgeleerd? Kom je dan bij ons verdiepen. Ervaring in de specialistische ggz is waardevol, maar niet per se nodig. We vinden het juist prettig om medewerkers met verschillende achtergronden in een team te hebben. We leren graag van jou! Meer informatie over ons vind je op www.deviersprong.nl en Linkedin.
De Viersprong verlangt van een nieuwe medewerker bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag.

Solliciteren Stuur door naar een vriend