GZ psycholoog/Orthopedagoog generalist met coördinerende taken (24-32 uur) – Rotterdam

Wat ga je doen binnen deze functie?
In deze functie ben je inhoudelijk verantwoordelijk voor het bewaken van het behandelproces van het FIT team waarbij je een aantal coördinerende teamtaken uitvoert. Zoals de functionele aansturing van het team, het dragen van de verantwoordelijkheid voor het beoordelen van adequate jeugd financiering en het houden van een helikopterview over het primaire proces van het team. Dit doe je samen met je collega, inhoudelijk supervisor NVRG. Tevens heb je een rol in de screening van nieuwe aanmeldingen voor het team en onderhoud je contacten met verwijzers. Daarnaast behandel je cliënten waarbij je werkt vanuit een systeemtherapeutisch kader en er ook kortdurende individuele psychotherapeutische interventies bij de aangemelde kinderen en adolescenten uitgevoerd kunnen worden. Als GZ psycholoog kun je gevraagd worden om supervisie of werkbegeleiding te geven aan collega’s over individuele behandelinterventies. Eventueel kunnen je werkzaamheden aangevuld worden met specialistische persoonlijkheidsdiagnostiek bij jongeren en systeemdiagnostiek.

Het vroegtijdig behandelen van jongeren is erg belangrijk. Uit onderzoek blijkt dat dit effectiever is dan het behandelen op latere leeftijd. We bekijken de problemen van de jongeren vanuit een systemisch perspectief en werken binnen de behandeling samen met de directbetrokkenen, zoals ouders en familie. Daarnaast zijn we steeds bezig hoe we onze behandelingen kunnen aanpassen en verbeteren om te zorgen dat jongeren en gezinnen ervan kunnen profiteren. De Viersprong heeft het FIT team opgericht om ook cliënten die niet bij onze overige behandelingen terecht kunnen, toch te kunnen helpen. Het FIT team richt zich op gezinsproblemen (systemische problemen), persoonlijkheidsstoornissen bij 1 of meerdere gezinsleden of gedragsproblemen bij 1 of meerdere kinderen. FIT wordt vooral ingezet als er geen kant-en-klare behandeling voor een specifieke situatie bestaat. De reden van aanmelding is geïnternaliseerde of geëxternaliseerde problematiek van een kind of jongere en/ of systeemproblemen binnen het gezinssysteem.

Naar wie zijn we op zoek?
• Je hebt een BIG registratie als GZ psycholoog of Orthopedagoog generalist;
• Je hebt affiniteit en ervaring met systeemtherapie en psychotherapeutisch behandelen van kinderen en jongeren met complexe psychische problemen;
• Je hebt affiniteit met management taken en functioneel leidinggeven aan een team;
• Je bent empathisch, nieuwsgierig en respectvol. Je kunt goed zelfstandig als ook in een team werken en kunt goed omgaan met druk en verantwoordelijkheid;
• Je bent flexibel en kunt inspelen op de transformatie binnen de jeugdzorg;
• Je hebt een pioniersgeest (gericht op ontwikkeling en innovatie) en kunt goed planmatig werken;
• Je bent in het bezit van een rijbewijs en een auto in verband met het outreachend werken.

Wat wij je bieden
Een uitdagende en boeiende baan binnen een dynamische omgeving met veel ontwikkelingsmogelijkheden en enthousiaste collega’s. Innovatie en wetenschappelijk onderzoek zijn geïntegreerd in je dagelijkse praktijk. Er is ruimte je verder te ontwikkelen, door middel van interne en externe opleidingen. Ondanks de huidige maatregelen werken wij vanaf onze locatie en is er voldoende tijd en ruimte om kennis te maken met collega’s. Arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO GGZ.

Word jij onze nieuwe collega?
Ben je enthousiast? Dan ontvangen we graag je brief en CV! Wil je eerst nog meer informatie of heb je nog vragen, dan staat Marieke Vonk, GZ psycholoog FIT team, je graag te woord. Ze is te bereiken via 06-13754246.

De Viersprong – De werkgever die je verder brengt
Wij zijn een hoogspecialistische organisatie die aan volwassenen en jeugdigen effectieve behandelingen op het gebied van persoonlijkheidsstoornissen en gedragsproblemen biedt. Onderzoek, innovatie en kennisoverdracht staan hoog in het vaandel, door energie te steken in wetenschappelijk onderzoek ontwikkelen we steeds doelmatigere behandelingen. We zijn TOPGGz gecertificeerd en geloven dat onze medewerkers het verschil maken. Trots zijn we dan ook dat onze medewerkers ervoor hebben gezorgd dat we het keurmerk ‘Beste Werkgever 2019-2020**’ hebben gekregen. Blijf jij, net als wij, zoeken naar mogelijkheden en ben je ook nooit uitgeleerd? Kom je dan bij ons verdiepen. Ervaring in de specialistische ggz is waardevol, maar niet per se nodig. We vinden het juist prettig om medewerkers met verschillende achtergronden in een team te hebben. We leren graag van jou! Meer informatie over ons vind je op www.deviersprong.nl en Linkedin.

De Viersprong verlangt van een nieuwe medewerker bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag.

Solliciteren Stuur door naar een vriend