GZ psycholoog of psychotherapeut MBT volwassenen (24-32 uur) – Rotterdam

Wil je graag werken in een diverse functie waarin je intensief samenwerkt met je collega’s? Ons zorgcentrum Volwassenen in Rotterdam zoekt voor het behandelprogramma Mentalization Based Treatment (MBT) een nieuwe collega. In deze functie krijg je veel ondersteuning om de methodiek te leren en kun je jezelf ontwikkelen.

Wat ga je doen binnen deze functie?
Je behandelt volwassenen met een borderline persoonlijkheidsstoornis in een ambulante setting door middel van individuele- en groepstherapie. Je werkt nauw samen met andere disciplines binnen een multidisciplinair team van MBT-collega’s. De inhoud van de behandeling wordt geborgd door het werken met het kwaliteitssysteem zoals ontwikkeld door MBT Nederland. Dit betekent onder andere dat intervisie en supervisie vaste onderdelen van je werk zullen zijn. Daarnaast worden alle teams begeleid door een consultant vanuit MBT Nederland.

Indien je meer dan 24 uur per week wilt werken, is het mogelijk om deze functie te combineren met werkzaamheden binnen één van onze andere behandelprogramma’s. We gaan graag het gesprek met je aan om te kijken waar jouw affiniteit ligt en te onderzoeken welke werkzaamheden nog meer mogelijk zijn.

Ben je psychotherapeut (of klinisch psycholoog)? Dan bieden we je de mogelijkheid om naast het behandelen van cliënten, je ook te richten op coördinerende taken. Je bent hierin de kartrekker van het team en zit de MDO’s voor. Indien je hiervoor belangstelling hebt, word je betrokken bij innovaties binnen het zorgcentrum en kun je een actieve rol krijgen in projecten, toekomstige onderzoekslijnen en/of het verzorgen van kennisoverdracht via presentaties en opleidingen.

Mentalization Based Treatment voor volwassenen (MBT-V) is een intensieve ambulante behandeling die zich richt op volwassenen met ernstige emotionele en/of psychische klachten, die samenhangen met borderline. Vanuit de MBT visie staan eigen verantwoordelijkheid, vertrouwen binnen de werkrelatie en het ontwikkelen van zelfstandigheid centraal. Wil je meer informatie over deze MBT methodiek lees dan hier verder.

Naar wie zijn we op zoek?
• Je hebt een registratie als GZ psycholoog of psychotherapeut;
• Je hebt affiniteit en bent ervaren met het werken met volwassenen met een borderline persoonlijkheidsstoornis en met groeps- en individuele therapie;
• Het is niet nodig om al ervaring in MBT te hebben, vanuit de Viersprong faciliteren we jouw volledige opleidingstraject tot MBT therapeut;
• Je bent een teamspeler die stressbestendig is en over goede communicatieve vaardigheden beschikt;
• Je hebt een actieve, onderzoekende, flexibele en transparante houding, en je kan blijven reflecteren op je eigen handelen;
• Je staat graag naast de cliënt. Je voelt je comfortabel in een gelijkwaardige hechtingsrelatie met cliënten.

Wat wij jou bieden
Een interessante, uitdagende en blijvend dynamische functie binnen een professioneel, gedreven team. Je komt te werken in een zorgcentrum dat ambities heeft en garant staat voor boeiende uitdagingen en nieuwe ontwikkelingen. Je krijgt een opleiding in MBT met de mogelijkheid om verder opgeleid te worden tot MBT (basis)therapeut, supervisor en/of trainer. Je krijgt wekelijkse (opleidings)supervisie en intervisie en er zijn dagelijkse reflecties en patiëntenoverleggen binnen het multidisciplinair team. De inhoud van MBT is geborgd in een kwaliteitssysteem dat als basis geldt voor de behandeling. Dit betekent onder andere dat een programmasupervisor aan iedere behandelgroep verbonden is. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO-GGZ; salariëring is afhankelijk van opleiding en ervaring.

Word jij onze nieuwe collega?
Heb je interesse maar wil je meer informatie? Aarzel dan niet en neem contact op met Linda Rombout, Zorgmanager Rotterdam, bereikbaar via 088-7656534. Als je nog niet zo goed weet of deze functie bij je zou kunnen passen kun je ook eerst een oriënterend gesprek aangaan. Meteen solliciteren mag natuurlijk ook. We zien graag je sollicitatie graag tegemoet!

De Viersprong – De werkgever die je verder brengt
Wij zijn een hoogspecialistische organisatie die aan volwassenen en jeugdigen effectieve behandelingen op het gebied van persoonlijkheidsstoornissen en gedragsproblemen biedt. Onderzoek, innovatie en kennisoverdracht staan hoog in het vaandel, door energie te steken in wetenschappelijk onderzoek ontwikkelen we steeds doelmatigere behandelingen. We zijn TOPGGz gecertificeerd en geloven dat onze medewerkers het verschil maken. Trots zijn we dan ook dat onze medewerkers ervoor hebben gezorgd dat we het keurmerk ‘Beste Werkgever 2019-2020**’ hebben gekregen. Blijf jij, net als wij, zoeken naar mogelijkheden en ben je ook nooit uitgeleerd? Kom je dan bij ons verdiepen. Ervaring in de specialistische ggz is waardevol, maar niet per se nodig. We vinden het juist prettig om medewerkers met verschillende achtergronden in een team te hebben. We leren graag van jou! Meer informatie over ons vind je op www.deviersprong.nl en Linkedin.

De Viersprong verlangt van een nieuwe medewerker bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag.

Solliciteren Stuur door naar een vriend