Klinisch psycholoog MBT-V (24-36 uur) – Bergen op Zoom

Voor ons zorgcentrum Volwassenen in Bergen op Zoom zoeken we voor het behandelprogramma Mentalization Based Treatment (MBT) een nieuwe collega. In deze functie krijg je veel ondersteuning om de methodiek te leren en zijn je enthousiaste collega’s je altijd bereid te helpen. Ervaring in MBT is niet nodig, we zorgen ervoor dat je volledig opgeleid wordt.

Wat ga je doen binnen deze functie?
We zoeken iemand die het leuk en interessant vindt om met volwassenen te werken met ernstige borderlineproblematiek. Iemand die het een uitdaging vindt om deze doelgroep in een intensieve behandeling weer nieuwe perspectieven in het leven te bieden. Wil jij je steentje bijdragen aan het feit dat we cliënten leren zelf hun crisis te hanteren, uiteindelijk weer betekenis in het leven te laten voelen en daarnaast een stabiel netwerk om hen heen te bouwen? Maar bovenal heb je zin en ambitie om jezelf uit te dagen en theoretisch geschoold te worden in methodieken en interventies die vooral gebaseerd zijn op vertrouwen in elkaar.
Ruimte voor de eigen ontwikkeling in de methodiek staat centraal.

Je behandelt volwassenen met een borderline persoonlijkheidsstoornis in een ambulante- of deeltijd setting. Je geeft daarbij als regiebehandelaar zowel individuele- als groepstherapie en werkt nauw samen met andere disciplines binnen een multidisciplinair team van MBT-collega’s. Je wordt betrokken bij nieuwe ontwikkelingen en kunt zelf bijdragen aan innovaties. De inhoud van de behandeling wordt geborgd door het werken met het kwaliteitssysteem zoals ontwikkeld door MBT Nederland. Dit betekent onder andere dat intervisie en supervisie vaste onderdelen van je werk zullen zijn. Daarnaast worden alle teams begeleid door een programmasupervisor vanuit MBT Nederland.

Onze collega Willeke Witkam vertelt waarom het zo leuk is om met MBT te werken.

Naast het behandelen van cliënten, kun je je ook richten op het begeleiden van opleidelingen en/of collega’s.
Je speelt een belangrijke rol bij innovaties binnen het zorgcentrum en je kunt een actieve rol krijgen in projecten, toekomstige onderzoekslijnen en/of het verzorgen van kennisoverdracht via presentaties en opleidingen. Ook een combinatie met diagnostiektaken is mogelijk.

Mentalization Based Treatment voor volwassenen (MBT-V) is een intensieve ambulante behandeling die zich richt op volwassenen met ernstige emotionele en/of psychische klachten, die samenhangen met borderline. Vanuit de MBT visie staan eigen verantwoordelijkheid, vertrouwen binnen de werkrelatie en het ontwikkelen van zelfstandigheid centraal. Wil je meer informatie over deze MBT methodiek lees dan hier verder.

Naar wie zijn we op zoek?
• Je bent een BIG registratie als klinisch psycholoog. Ben je bijna klaar met je opleiding, dan nodigen we je ook van harte uit om te reageren.
• Je hebt bij voorkeur ervaring met het werken met (jong)volwassenen met persoonlijkheidsstoornissen en met groeps- en individuele therapie;
• Het is niet nodig om al ervaring in MBT te hebben; Vanuit de Viersprong faciliteren we jouw volledige opleidingstraject tot MBT therapeut;
• Je bent een teamspeler die stressbestendig is en over goede communicatieve vaardigheden beschikt;
• Je hebt een actieve, onderzoekende, flexibele en transparante houding, en je kan blijven reflecteren op je eigen handelen;
• Je staat graag naast de cliënt. Je voelt je comfortabel in een gelijkwaardige hechtingsrelatie met cliënten.

Wat wij jou bieden
Een interessante, uitdagende en blijvend dynamische functie binnen een professioneel, gedreven team. Je komt te werken in een zorgcentrum dat ambities heeft en garant staat voor boeiende uitdagingen en nieuwe ontwikkelingen. Je krijgt een opleiding in MBT met de mogelijkheid om verder opgeleid te worden tot MBT (basis)therapeut, supervisor en/of trainer. Je krijgt wekelijkse (opleidings)supervisie en intervisie en er zijn dagelijkse reflecties en patiëntenoverleggen binnen het multidisciplinair team. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO-GGZ; salariëring is afhankelijk van opleiding en ervaring.

Word jij onze nieuwe collega?
Ben jij degene die zich in dit profiel herkent en denkt “ja, dit wil ik!”. Dan ontvangen we graag je sollicitatie. Nieuwsgierig maar wil je eerst wat meer informatie? Dan staat Anneke van Doorn, Zorgmanager West-Brabant regionaal volwassenen, je graag te woord. Ze is te bereiken via 088-7656832. Als je nog niet zo goed weet of deze functie bij je zou kunnen passen kun je ook eerst een oriënterend gesprek aangaan. Meteen solliciteren mag natuurlijk ook.

De Viersprong – De werkgever die je verder brengt
Wij zijn een hoogspecialistische organisatie die aan volwassenen en jeugdigen effectieve behandelingen op het gebied van persoonlijkheidsstoornissen en gedragsproblemen biedt. Onderzoek, innovatie en kennisoverdracht staan hoog in het vaandel, door energie te steken in wetenschappelijk onderzoek ontwikkelen we steeds doelmatigere behandelingen. We zijn TOPGGz gecertificeerd en geloven dat onze medewerkers het verschil maken. Trots zijn we dan ook dat onze medewerkers ervoor hebben gezorgd dat we het keurmerk ‘Beste Werkgever 2019-2020**’ hebben gekregen. Blijf jij, net als wij, zoeken naar mogelijkheden en ben je ook nooit uitgeleerd? Kom je dan bij ons verdiepen. Ervaring in de specialistische ggz is waardevol, maar niet per se nodig. We vinden het juist prettig om medewerkers met verschillende achtergronden in een team te hebben. We leren graag van jou! Meer informatie over ons vind je op www.deviersprong.nl en Linkedin.

De Viersprong verlangt van een nieuwe medewerker bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag.

Solliciteren Stuur door naar een vriend