GZ psycholoog, Klinisch psycholoog of Psychotherapeut KST-A (24-36 uur) – Halsteren

Onze kliniek in Halsteren zoekt een nieuwe collega. Ga jij graag voor het behandelprogramma Klinische Schematherapie voor Adolescenten (KST-A) aan de slag? Ter uitbereiding zoekt de Viersprong een GZ-psycholoog/Klinisch Psycholoog/Psychotherapeut!

Wat ga je doen?
Je bent met drie regiebehandelaren eindverantwoordelijk voor de Klinische Schematherapie behandeling binnen de drie fasen van de KST-A. Hierbij ben jij behandelinhoudelijk verantwoordelijk, zowel op cliëntniveau als op het niveau van inhoudelijke aansturing van het team. Wat betreft de bedrijfsvoering werk je altijd in samenspraak met de zorgmanager.
Je werkt samen in een multidisciplinair behandelteam met psychotherapeuten, GZ-psychologen, systeemtherapeuten, sociotherapeuten, vaktherapeuten en een psychiater. Je bied individuele en groepsbehandeling aan de jongeren met voornamelijk cluster C persoonlijkheidsproblematiek. 

Heb je ook interesse in coördinerende taken? Dan betrekken wij jou maar al te graag bij innovaties binnen het zorgcentrum en kun je een actieve rol krijgen in projecten, toekomstige onderzoekslijnen en/of het verzorgen van kennisoverdracht via presentaties en opleidingen. Klinische Schematherapie voor Adolescenten (KST-A) is een behandeling die zich richt op jongeren in de leeftijd van (bijna) 15 tot 18 jaar die ernstig zijn vastgelopen op verschillende levensgebieden. Vaak zijn er problemen in de thuissituatie, het naar school gaan lukt niet meer en/of contacten met leeftijdsgenoten verlopen moeizaam. Deze jongeren kampen vaak al lang met klachten. Eerdere hulpverlening heeft helaas nog onvoldoende geholpen. Wil je graag nog meer informatie over KST-A? Deze link verwijst je naar onze eigen website.

De KST-A bestaat uit 3 fasen:
– Fase 1 is een voorbereidende deeltijdbehandeling (tweedaagse) waarin jongeren een modulair behandelaanbod op maat krijgen. Het behandelaanbod bestaat uit groepsbehandelingen, individuele gesprekken en systeemgesprekken. In deze fase wordt gestreefd een jongere en zijn/haar gezin zo goed mogelijk voor te bereiden op de klinische opname en randvoorwaarden te optimaliseren. Hierbij valt te denken aan vergroten van het inzicht, het opstellen van een signaleringsplan, verbeteren van de motivatie, vaardighedentraining en/of stabilisering van de thuissituatie.
– Fase 2 betreft de klinische fase van de behandeling waarin een jongere gedurende maximaal 6 maanden 5 dagen per week een intensieve psychotherapeutische groepstherapie volgt met ca. 9 andere jongeren. In de weekenden gaan de jongeren weer terug naar huis.
– In Fase 3 wordt een ambulant nazorgtraject geboden. Dit ambulante traject is onlangs opgestart en gaan we verder optimaliseren met een groeps- en individueel aanbod, waarin terugvalpreventie en toekomstgerichte interventies centraal zullen staan. De drie behandelfases sluiten op elkaar aan.

Naar wie zijn we op zoek?
• Je hebt een BIG-registratie als GZ-psycholoog, Klinisch psycholoog of Psychotherapeut;
• Ervaring met schematherapie in groepen is een pré, maar je bent in ieder geval bereid de werkwijze van schematherapie eigen te maken. Wij bieden jou hierin goede ondersteuning en opleiding;
• Je hebt affiniteit met cliënten met persoonlijkheidsproblematiek;
• Je hebt ervaring met groepen of affiniteit met groepsdynamisch werken;
• Daarnaast ben je een teamspeler die goed zelfstandig kan functioneren binnen een op ontwikkeling en innovatie gerichte organisatie;
• Je hebt een actieve, onderzoekende, flexibele en transparante houding, die ten alle tijden kan blijven reflecteren op eigen handelen.

Wat wij jou bieden:
• GZ-psycholoog? Een bruto maandsalaris, op basis van 36 uur per week, van maximaal €5.848,-. Conform CAO GGZ, FWG 65.
• Klinisch Psycholoog of Psychotherapeut? Een bruto maandsalaris, op basis van 36 uur per week, van maximaal €6.973,-. Conform CAO GGZ, FWG 70.
• Een contract voor 24-36 uur per week. Wat past het beste bij jou?
• Jaarlijks €500,- (bruto bij fulltime dienstverband) te besteden aan extra salaris, opleiding of verlof;
• We bieden je op verschillende vlakken een goed leer- en ontwikkeltraject in de vorm van intervisies en supervisies. Daarnaast hebben we een eigen trainingsinstituut, de Viersprong Academy, die allerlei opleidingen op het gebied van diagnostiek en behandeling aanbiedt. Ook kan je gebruikmaken van de GGZ Ecademy, waar je diverse online trainingen kunt volgen.
• Een dynamische organisatie met een grote maatschappelijke waarde, een organisatie die groeit en ontwikkelt. Kies je voor de Viersprong dan kies je bovendien voor een platte organisatie, waar ruimte is voor ontwikkeling, initiatief, ambitie en creatieve ideeën.

Word jij onze nieuwe collega?
Enthousiast bij het lezen van de vacature? Dan ontvangen we graag je CV en brief!
Heb je nog vragen of wil je meer informatie? Karen Braamse, Klinisch Psycholoog K&J en Projectleider KST-A, staat je graag te woord. Ze is bereikbaar via 088-7656832.

De Viersprong – De werkgever die je verder brengt
Wij zijn een hoog specialistische organisatie die aan volwassenen en jeugdigen effectieve behandelingen op het gebied van persoonlijkheidsstoornissen en gedragsproblemen biedt. Onderzoek, innovatie en kennisoverdracht staan hoog in het vaandel, door energie te steken in wetenschappelijk onderzoek ontwikkelen we steeds doelmatigere behandelingen. We zijn TOPGGz gecertificeerd en geloven dat onze medewerkers het verschil maken. Blijf jij, net als wij, zoeken naar mogelijkheden en ben je ook nooit uitgeleerd? Kom je dan bij ons verdiepen. Ervaring in de specialistische ggz is waardevol, maar niet per se nodig. We vinden het juist prettig om medewerkers met verschillende achtergronden in een team te hebben. We leren graag van jou! Meer informatie over ons vind je op https://www.deviersprong.nl/ en Linkedin. 

De Viersprong verlangt van een nieuwe medewerker bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag.

Solliciteren Stuur door naar een vriend