GZ-psycholoog, Klinisch Psycholoog of Psychotherapeut (24-36 uur) – Bergen op Zoom

Wil je graag werken in een diverse functie in een groeiend zorgcentrum? En wil je aan de slag met een methodiek die werkt, bewezen effectief is en het verschil voor cliënten en hun gezinnen in grote problemen kan maken? Voor zorgcentrum Jeugd Bergen op Zoom zijn we voor het behandelprogramma Mentalization Based Treatment voor Adolescenten (MBT-A) op zoek naar een nieuwe collega!

Vind je het interessant om met jongeren en gezinnen te werken met ernstige borderline problematiek en wil je hen in een intensieve individuele en groepsbehandeling weer perspectief op het leven bieden? Dan is dit zonder twijfel een interessante, uitdagende en dynamische functie voor je.

Wat ga je doen?
In Bergen op Zoom behandelen we, met een ambitieus team van MBT therapeuten, baby’s, kinderen en jongeren tot 18 jaar. Er bestaat bij deze doelgroep een risico op ontwikkeling van borderline problematiek (of hechtingsproblematiek) op jonge leeftijd of hebben dit al ontwikkeld.
In deze functie geef je in een ambulante setting individuele- en groepspsychotherapie aan jongeren tussen de 14-18 jaar waarbij je multidisciplinair werkt. In het multidisciplinaire team werk je samen met andere ervaren collega’s waarbij er veel ruimte is voor collegiale intervisie en teamsupervisie. Samenwerken om een optimale behandeling te bieden is een belangrijk aspect in dit team.


Je werkzaamheden zullen primair het behandelaarschap zijn in de MBT-A groep voor jongeren tussen de 16-18 jaar oud. Samen met een psychotherapeut, systeemtherapeut, psychiater en sociotherapeut zul je deze behandelingen vormgeven. Mocht je meer uren willen werken en ambities hebben op het gebied van kennisoverdracht, onderzoek, diagnostiek of andere behandelmogelijkheden dan valt hier natuurlijk over te spreken.

MBT voor Adolescenten (MBT-A) is een intensieve psychotherapeutische behandeling die zich richt op jongeren van 14 t/m 18 jaar met ernstige emotionele en/of psychische klachten, die samenhangen met borderline. In de behandeling wordt gekeken naar zowel de jongere als ook de belangrijke systeemleden. De kwaliteit van de MBT-behandeling wordt geborgd door het kwaliteitssysteem van MBT Nederland.
Wil je meer weten over deze MBT methodiek? Klik dan hier.

Naar wie zijn we op zoek?
• We zoeken een GZ psycholoog, klinisch psycholoog en/of psychotherapeut die affiniteit heeft met jongeren met een borderline persoonlijkheidsstoornis en graag met deze doelgroep multidisciplinair wilt werken;
• Bij voorkeur heb je al wat kennis van de MBT-methodiek. Wanneer dit niet zo is, gaan we je helpen door middel van een opleidingstraject om de MBT-methodiek eigen te maken. We maken dan bij aanvang van je dienstverband een goed opleidingstraject met scholing en opleidingssupervisies;
• Je bent reflectief sterk, stressbestendig en hebt goede communicatieve vaardigheden. Bovenal ben je een goede teamspeler om samen de behandeling vorm te geven;
• Je hebt een actieve, onderzoekende, flexibele en transparante houding.

Wat wij jou bieden:
• Een bruto maandsalaris conform CAO GGZ, op basis van opleiding en ervaring. Ben je GZ-psycholoog? Dan bieden we je FWG 65 (maximaal €5.848,-). Psychotherapeut of Klinisch Psycholoog? In dat geval bieden wij FWG 70 (maximaal €6.973,-). Bedragen zijn gebaseerd op 36 uur per week.
• Een contract voor 24-36 uur per week. Wat past het beste bij jou?
• Jaarlijks €500,- (bruto bij fulltime dienstverband) te besteden aan extra salaris, opleiding of verlof.
• Innovatie en wetenschappelijk onderzoek zijn geïntegreerd in de dagelijkse behandelpraktijk.
• Er wordt doorlopend geïnvesteerd in je verdere ontwikkeling, onder andere door middel van opleiding, waardoor jij maar ook het team zich kan ontwikkelen. Je krijgt volop mogelijkheden tot verdere ontwikkeling waaronder een intern opleidingstraject in de MBT-methodiek (training, werkbegeleiding en supervisie).
• Daarnaast hebben we een eigen trainingsinstituut, de Viersprong Academy, die allerlei opleidingen op het gebied van diagnostiek en behandeling aanbiedt. Ook kan je gebruikmaken van de GGZ Ecademy, waar je diverse online trainingen kunt volgen.
• Je komt te werken in een zorgcentrum dat ambities heeft en garant staat voor boeiende uitdagingen en nieuwe ontwikkelingen. Ook zijn er mogelijkheden om, in samenwerking met de andere therapeuten en de onderzoeksafdeling, wetenschappelijke onderbouwing van het programma mee vorm te geven.
• Een dynamische organisatie met een grote maatschappelijke waarde, een organisatie die groeit en ontwikkelt. Kies je voor de Viersprong dan kies je bovendien voor een platte organisatie, waar ruimte is voor ontwikkeling, initiatief, ambitie en creatieve ideeën.

Word jij onze nieuwe collega?
Enthousiast na het lezen van de vacature? Dan ontvangen we graag je brief en CV!
Heb je nog vragen of wil je meer informatie? Sophie de Bruijn, GZ-psycholoog en Zorgmanager Jeugd West-Brabant, staat je graag te woord. Ze is te bereiken via 088-7656832.

De Viersprong – De werkgever die je verder brengt
Wij zijn een hoog specialistische organisatie die aan volwassenen en jeugdigen effectieve behandelingen op het gebied van persoonlijkheidsstoornissen en gedragsproblemen biedt. Onderzoek, innovatie en kennisoverdracht staan hoog in het vaandel, door energie te steken in wetenschappelijk onderzoek ontwikkelen we steeds doelmatigere behandelingen. We zijn TOPGGz gecertificeerd en geloven dat onze medewerkers het verschil maken. Blijf jij, net als wij, zoeken naar mogelijkheden en ben je ook nooit uitgeleerd? Kom je dan bij ons verdiepen. Ervaring in de specialistische ggz is waardevol, maar niet per se nodig. We vinden het juist prettig om medewerkers met verschillende achtergronden in een team te hebben. We leren graag van jou! Meer informatie over ons vind je op www.deviersprong.nl en Linkedin.

De Viersprong verlangt van een nieuwe medewerker bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag.

Solliciteren Stuur door naar een vriend