Teamcoördinator MST CAN/GZ Psycholoog (32-36 uur per week) – Amsterdam

Hou jij van begeleiden en ben jij in staat de grote behandellijnen te overzien? En vind je het leuk om verbindend te zijn naar de verschillende werknemers van je team? Bij locatie Amsterdam richt je een tweede Multi Systeem Therapie Child Abuse and Neglect (MST CAN) team op!

Wat ga je doen binnen deze functie?
Binnen deze functie werk je samen met vier therapeuten, een maatschappelijk werker, een psychiater en een consultant. Je begeleidt op wekelijkse basis de behandelaren, gaat naar intakes en evaluaties, voorziet de verslaglegging van feedback en je onderhoudt contact met de consultant over de in te zetten interventies. Hierbij stuur je aan op de behandelprincipes van MST-CAN. Je overziet de behandellijnen, spart met de teamgenoten over de weekdoelen en bespreekt met hen samen de mogelijke barrières. Je begeleidt de behandelaren die diverse behandelmodules inzetten bij de gezinnen, zoals behandeling gericht op traumaklachten, agressie regulatieproblemen en verslavingsproblematiek. Ook heb je eens in de zes weken ontwikkelingsgesprekken in het kader van hun eigen therapeutische ontwikkeling. Je werkt nauw samen met alle teamgenoten en wordt zelf gecoached door de consultant.

Tot slot heb je contact met verwijzers over aanmeldingen. Je draagt er zorg voor dat alle therapeuten 3 gezinnen behandelen. Je beheert de wachtlijst en in- en uitstroom van je team. Indien wenselijk kan je ook samen met de behandelaren mee naar gezinnen om samen met het gezin aan de slag te gaan. MST-CAN is een methodiek die werkt en bewezen effectief is en het verschil voor gezinnen met diverse problemen kan maken.  

Afhankelijk van jouw interesse is het mogelijk om de functie bij 36 uur uit te breiden met behandel- of diagnostische werkzaamheden. 

Bekijk in dit filmpje waarom onze collega Renée Rietveld het een leuke baan vindt.

MST Child Abuse and Neglect (MST-CAN) is een evidence-based programma dat zich richt op de behandeling van gezinnen met kinderen tussen 6 en 17 jaar waar sprake is van kindermishandeling en verwaarlozing. Het is een adaptatie van het reguliere Multi Systeem Therapie (MST) programma. MST-CAN is een home based behandelprogramma dat in Nederland nu sinds 12 jaar doeltreffend wordt uitgevoerd. De behandelingen zijn gericht op het voorkomen van uithuisplaatsing en vinden plaats in de natuurlijke leefomgeving van het kind of de jongere. Kijk voor meer informatie op www.mstcan.com en www.multisysteemtherapie.nl.

Naar wie zijn we op zoek?
• Je hebt een BIG registratie als GZ psycholoog;
• Je hebt affiniteit met een systeemgerichte (strategisch en structureel) en cognitief gedragstherapeutische werkwijze in gezinnen;
• Voor deze functie is het niet nodig om als supervisor geregistreerd te staan;
• Je bent bereid outreachend te werken;
• Je hebt oog voor onderzoeksvraagstukken van wetenschappelijk aard en hebt voldoende inzicht in methoden en technieken van wetenschappelijk onderzoek;
• Je beheerst de Engelse taal goed en bent in het bezit van een rijbewijs en auto.

Wat wij jou bieden
Samen met het nieuwe team zorg je ervoor dat jullie het maken tot een succes! Het is een zeer boeiende, uitdagende en zelfstandige baan waarbij je je kennis en kunde kunt overdragen aan je collega’s. Je krijgt een gedegen trainingsprogramma om de bewezen effectieve MST CAN methodiek juist te kunnen hanteren waaronder basistrainingen, supervisor training, periodieke boostertrainingen en wekelijkse coaching van de expert. Je hebt voldoende mogelijkheid om te overleggen met collega’s waarbij je elkaar kunt helpen en ondersteunen. Binnen het team heerst er een prettige, enthousiaste en collegiale werksfeer. Je hebt flexibele werktijden waarbij er een mogelijkheid is tot thuiswerken. Arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO GGZ.

Word jij onze nieuwe collega?
Word je enthousiast van het lezen van deze vacature? Aarzel dan niet en stuur ons je sollicitatie! Wil je eerst meer informatie of heb je nog vragen, dan staat Christel van Soelen, zorgmanager kind en jeugd Amsterdam, je graag te woord. Ze is te bereiken via 06-23252541.

De Viersprong – De werkgever die je verder brengt
Wij zijn een hoogspecialistische organisatie die aan volwassenen en jeugdigen effectieve behandelingen op het gebied van persoonlijkheidsstoornissen en gedragsproblemen biedt. Onderzoek, innovatie en kennisoverdracht staan hoog in het vaandel, door energie te steken in wetenschappelijk onderzoek ontwikkelen we steeds doelmatigere behandelingen. We zijn TOPGGz gecertificeerd en geloven dat onze medewerkers het verschil maken. We bieden je op verschillende vlakken een goed leer- en ontwikkeltraject in de vorm van intervisies en supervisies. Daarnaast hebben we een eigen trainingsinstituut, de Viersprong Academy, die allerlei opleidingen op het gebied van diagnostiek en behandeling aanbiedt. Ook kan je gebruikmaken van de GGZ Ecademy en het platform GoodHabitz, waar je diverse online trainingen kunt volgen. Blijf jij, net als wij, zoeken naar mogelijkheden en ben je ook nooit uitgeleerd? Kom je dan bij ons verdiepen. Ervaring in de specialistische ggz is waardevol, maar niet per se nodig. We vinden het juist prettig om medewerkers met verschillende achtergronden in een team te hebben. We leren graag van jou! Meer informatie over ons vind je op www.deviersprong.nl en Linkedin.

De Viersprong verlangt van een nieuwe medewerker bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag.

Solliciteren Stuur door naar een vriend