GZ-/Basispsycholoog (min. 24 uur) – Halsteren

Wat ga je doen binnen deze functie?
Je behandelt volwassenen met persoonlijkheidsproblematiek (cluster C/NAO) en geeft daarbij individuele therapie binnen het ambulante DIT behandelprogramma. Je werkt nauw samen met andere disciplines binnen een team van professionals en houd je bezig met diagnostische en administratieve werkzaamheden die integraal onderdeel uitmaken van de behandeling.

De groepen van de 2-daagse DIT deeltijd bestaan uit 9 cliënten. Het betreft cliënten met voornamelijk cluster C persoonlijkheidsproblematiek, met daarnaast 1 of meerdere comorbide psychiatrische stoornissen. Je vormt samen met psychotherapeuten, sociotherapeuten, vaktherapeuten, de systeemtherapeut en de psychiater het multidisciplinaire team.

Momenteel wordt de Dynamische Interpersoonlijke Therapie methodiek (DIT), van A. Lemma, P. Fonagy en M. Target, geïmplementeerd binnen deze behandeling. DIT is een psychodynamisch behandelmodel dat oorspronkelijk ontwikkeld werd voor de behandeling van patiënten met depressieve- en angstklachten. DIT baseert zich op de gehechtheidstheorie, het object-relationele model en theorie over mentaliseren. Het bevat de werkzame ingrediënten van eerder genoemde theorieën en de hierop gebaseerde psychodynamische therapieën. Vanwege de nadruk op “interpersoonlijk” is de methode inzetbaar in zowel individuele als groepstherapeutische setting. De methode kent een groeiende waaier aan toepassingsmogelijkheden (steunend – confronterend – interpreterend) waardoor er vlot in te spelen is op wisselende vragen van cliënten.

Als gz psycholoog draag je de verantwoordelijkheid als regiebehandelaar. Indien je als basispsycholoog zal starten, werk je samen met een regiebehandelaar werken en ligt je verantwoordelijkheid anders.

Naar wie zijn we op zoek?
• Je hebt een afgeronde opleiding als basispsycholoog;
• Je hebt kennis van en affiniteit met psychoanalytische psychotherapie en/of groepspsychotherapie;
• Je hebt affiniteit met volwassenen met een persoonlijkheidsproblematiek (cluster C/NAO);
• Je bent een teamspeler die ook goed zelfstandig kan functioneren;
• Je hebt een actieve, onderzoekende, flexibele, open en transparante houding;
• Je reflecteert op eigen handelen en bent stressbestendig.

Wat wij bieden en hoe je kunt reageren:
Je gaat onderdeel uitmaken van een nieuw te vormen team en daarmee staat je zonder twijfel een dynamische functie te wachten. Je bent zowel bezig met het behandelen van volwassenen, als ook met het meedenken en werken aan ontwikkelingen. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO-GGZ; salariëring is afhankelijk van opleiding en ervaring.

Ben jij die professional, die zich hierin herkent en denkt “ja, dit wil ik!”? Wij gaan graag met jou in gesprek en ontvangen we graag je sollicitatie! Nieuwsgierig maar wil je eerst meer informatie? Dan staat Susan Sparidaens zorgmanager, je graag te woord. Ze is te bereiken via 06-23041800.

De Viersprong – De werkgever die je verder brengt
Wij zijn een hoogspecialistische organisatie die aan volwassenen en jeugdigen effectieve behandelingen op het gebied van persoonlijkheidsstoornissen en gedragsproblemen biedt. Onderzoek, innovatie en kennisoverdracht staan hoog in het vaandel, door energie te steken in wetenschappelijk onderzoek ontwikkelen we steeds doelmatigere behandelingen. We zijn TOPGGz gecertificeerd en geloven dat onze medewerkers het verschil maken. We bieden je op verschillende vlakken een goed leer- en ontwikkeltraject in de vorm van intervisies en supervisies. Daarnaast hebben we een eigen trainingsinstituut, de Viersprong Academy, die allerlei opleidingen op het gebied van diagnostiek en behandeling aanbiedt. Ook kan je gebruikmaken van de GGZ Ecademy en het platform GoodHabitz, waar je diverse online trainingen kunt volgen. Blijf jij, net als wij, zoeken naar mogelijkheden en ben je ook nooit uitgeleerd? Kom je dan bij ons verdiepen. Ervaring in de specialistische ggz is waardevol, maar niet per se nodig. We vinden het juist prettig om medewerkers met verschillende achtergronden in een team te hebben. We leren graag van jou! Meer informatie over ons vind je op 
www.deviersprong.nl en Linkedin.


De Viersprong verlangt van een nieuwe medewerker bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag.

Solliciteren Stuur door naar een vriend