Gezinswerker / Maatschappelijk werker MST CAN (minimaal 28 uur) – Regio Bergen op Zoom/Zeeland

Aan de slag, samen met een multidisciplinair team, met het gehele systeem van de cliënt? MST, Multi Systeem Therapie, is bewezen effectief en zet de Viersprong iedere dag vol overgave in. In regio Zeeland/West-Brabant breiden wij uit met een tweede MST-CAN team en daarom zoeken we een nieuwe collega.

Wat ga je doen?
Je bent intensief betrokken bij de behandeling, hierdoor gaat je werk verder dan reguliere maatschappelijk werk taken. Je analyseert de behoeften van het gezin op diverse levensterreinen zoals wonen, werken, veiligheid, verslaving, financiën, vrije tijd, familie en gemeenschapscontacten. Je ondersteunt de MST CAN therapeut en het gezin in het realiseren van goede behandeluitkomsten. Je traint vaardigheden met gezinsleden en werkt roulerend met MST CAN therapeuten in de 24 uur bereikbaarheidsdienst. Met je directe collega’s, 4 therapeuten, een supervisor en een psychiater, werk je zeer intensief en nauw samen. Er is veel aandacht voor scholing, training en supervisie.

Bij de start van je baan krijg je een 5-daagse training met aansluitend een intensieve verdiepende MST CAN-training. Daarnaast ontvang je wekelijks taakgerichte supervisie om middels het model te streven naar een zo goed mogelijke behandeling. Jij zorgt voor de jongere en de gezinnen, de Viersprong zorgt voor jou!

Onze collega Jessica Evenblij vertelt over haar werk als Gezinswerker/Maatschappelijk werker MST CAN:

“Wat ik zo leuk vind aan de functie is dat geen dag hetzelfde is, je komt bij veel bijzondere en verschillende gezinnen thuis. Daar kun je met het oppakken van praktische zaken vaak echt verschil maken: als de cliënten minder praktische en financiële zorgen hebben, krijgen ze meer ruimte in hun hoofd voor therapie. Daarnaast is het heel dankbaar werk: cliënten zijn altijd erg blij met wat je voor hen kunt doen. Hierdoor kan de engagement voor MST-CAN toenemen hetgeen de behandeling echt ten goede komt.”

MST Child Abuse and Neglect (MST-CAN) is een evidence-based behandelprogramma voor gezinnen waar sprake is van kindermishandeling of verwaarlozing. De behandelingen zijn gericht op het voorkomen van uithuisplaatsing en vinden plaats in de natuurlijke leefomgeving van het kind of de jongere. Kijk voor meer informatie op www.mstcan.com en www.multisysteemtherapie.nl.

Naar wie zijn we op zoek?
• Je hebt een relevante en afgeronde HBO opleiding in de richting van maatschappelijk werk, psychologie, sociaal cultureel werk of pedagogiek. Daarbij heb je een SKJ registratie of de mogelijkheid deze bij indiensttreding te regelen;
• Je hebt affiniteit met een systeemgerichte en cognitief gedragstherapeutische werkwijze in gezinnen en met begeleiding bij trauma behandeling en/of begeleiding bij behandeling van verslavingsproblematiek;
• Je hebt een goed analytisch vermogen, sterke inter-persoonlijke vaardigheden en je bent creatief, pro-actief en gericht op ontwikkeling en samenwerking met een team en de gezinnen;
• Je kan flexibel omgaan met jouw werktijden, waarbij je jouw huisbezoeken afspreekt met en afstemt op de behoeften van de gezinnen. Ook ben je periodiek bereid om buiten kantoortijden beschikbaar te zijn i.v.m. een bereikbaarheidsdienst
• Je beheerst de Nederlandse taal zowel mondeling als schriftelijk en de Engelse taal onder andere t.b.v. de opleiding in MST CAN;
• Je bent flexibel inzetbaar, aangepast aan de behoeften van de gezinnen en bent bereid en in staat om mee te draaien in de 24-uurs bereikbaarheidsdienst (gemiddeld eens in de 16 weken);
• Je bent woonachtig in de regio Zeeland/Bergen op Zoom in het bezit van een rijbewijs en auto.
Herken je je in bovenstaande punten? Dan maken wij graag kennis met jou!

Wat wij bieden
• Arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO GGZ. De functie is ingeschaald in FWG 55 (max. €4381,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband).
• Je ontvangt jaarlijks €500 (bruto bij fulltime dienstverband) te besteden aan extra salaris, opleiding of verlof.
• Een uitdagende en zelfstandige baan in een team waar je samen onderdeel uitmaakt van een nieuw team.
• Je hebt flexibele werktijden waarbij je de afspraken samen met de gezinnen kan inplannen.
• Het is een zelfstandige functie maar je bent met je collega’s in het team betrokken bij de jongere, waardoor je samen zorgt voor een succesvolle behandeling. We bieden een gevarieerd behandeltraject waardoor je een diversiteit aan cliënten behandelt.
• Je krijgt scholing en supervisie volgens het MST CAN model. Het is een functie met volop ontwikkelmogelijkheden waaronder basistrainingen, periodieke bijscholingen en wekelijkse supervisies. Daarnaast hebben we een eigen trainingsinstituut, de Viersprong Academy, die allerlei opleidingen op het gebied van diagnostiek en behandeling aanbiedt. Ook kan je gebruikmaken van de GGZ Ecademy, waar je diverse online trainingen kunt volgen.
• Een dynamische organisatie met een grote maatschappelijke waarde, een organisatie die groeit en ontwikkelt. Kies je voor de Viersprong dan kies je bovendien voor een platte organisatie, waar ruimte is voor ontwikkeling, initiatief, ambitie en creatieve ideeën.

Word jij onze nieuwe collega?
Ben jij degene die zich in dit profiel herkent en denkt “ja, dit wil ik!”. Dan gaan we graag met jou in gesprek en ontvangen we graag uiterlijk 5 december je sollicitatie.
Wil je meer informatie? Neem dan contact op met Hanane al Khatari, MST CAN supervisor. Ze is te bereiken op 06-51346062.

De Viersprong – De werkgever die je verder brengt
Wij zijn een hoogspecialistische organisatie die aan volwassenen en jeugdigen effectieve behandelingen op het gebied van persoonlijkheidsstoornissen en gedragsproblemen biedt. Onderzoek, innovatie en kennisoverdracht staan hoog in het vaandel, door energie te steken in wetenschappelijk onderzoek ontwikkelen we steeds doelmatigere behandelingen. We zijn TOPGGz gecertificeerd en geloven dat onze medewerkers het verschil maken. Blijf jij, net als wij, zoeken naar mogelijkheden en ben je ook nooit uitgeleerd? Kom je dan bij ons verdiepen. Ervaring in de specialistische ggz is waardevol, maar niet per se nodig. We vinden het juist prettig om medewerkers met verschillende achtergronden in een team te hebben. We leren graag van jou! Meer informatie over ons vind je op www.deviersprong.nl en Linkedin.
De Viersprong verlangt van een nieuwe medewerker bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag.

Solliciteren Stuur door naar een vriend