Gezinswerker/Maatschappelijk werker MST CAN (32 – 36 uur) – Den Bosch/Tilburg

Wat ga je doen binnen deze functie?
Je bent intensief betrokken bij de behandeling, hierdoor gaat je werk verder dan reguliere maatschappelijk werk taken. Je bent met jouw collega’s en de gezinnen bezig om problemen bij de oorsprong aan te pakken, waardoor de interventies meer effect hebben op de langere termijn. Je werkt direct samen met jouw collega’s, onze MST-CAN therapeuten, in het realiseren van goede behandeluitkomsten. Je traint vaardigheden met ouders, waaronder o.a. opvoedingsvaardigheden en budgetbeheer, verzamelt drugs- en urinecontroles en draait roulerend met MST-CAN therapeuten uit de teams mee in een 24 uur bereikbaarheidsdienst. Jouw team bestaat uit maximaal 4 professionele en enthousiaste therapeuten, een supervisor en psychiater. 

Onze collega Jessica Evenblij vertelt over haar werk als Gezinswerker/Maatschappelijk werker MST CAN:

“Wat ik zo leuk vind aan de functie is dat geen dag hetzelfde is, je komt bij veel bijzondere en verschillende gezinnen thuis. Daar kun je met het oppakken van praktische zaken vaak echt verschil maken: als de cliënten minder praktische en financiële zorgen hebben, krijgen ze meer ruimte in hun hoofd voor therapie. Daarnaast is het heel dankbaar werk: cliënten zijn altijd erg blij met wat je voor hen kunt doen. Hierdoor kan de engagement voor MST-CAN toenemen hetgeen de behandeling echt ten goede komt.”

MST Child Abuse and Neglect (MST-CAN) is een evidence-based programma dat zich richt op de behandeling van gezinnen met kinderen tussen 6 en 17 jaar waar sprake is van kindermishandeling en verwaarlozing. Het is een adaptatie van het reguliere Multi Systeem Therapie (MST) programma. MST-CAN is een behandelprogramma dat in Nederland nu sinds 12 jaar doeltreffend wordt uitgevoerd in de huiselijke omgeving/leefomgeving van het kind of de jongere. De behandelingen zijn gericht op het voorkomen van uithuisplaatsing. Kijk voor meer informatie op www.mstcan.com en www.multisysteemtherapie.nl.

Naar wie zijn we op zoek?
• Je hebt een relevante en afgeronde HBO opleiding in de richting van maatschappelijk werk, psychologie, sociaal cultureel werk of pedagogiek. Daarbij heb je een SKJ registratie of de mogelijkheid deze bij indiensttreding te regelen;
• Je hebt ervaring en/ of affiniteit met een systeemgerichte en cognitief gedragstherapeutische werkwijze in gezinnen en met begeleiding bij trauma behandeling en/of bij behandeling van verslavingsproblematiek;
• Je hebt een goed analytisch vermogen, sterke interpersoonlijke vaardigheden en je bent creatief en gericht op ontwikkeling;
• Je kan flexibel omgaan met jouw werktijden, waarbij je jouw huisbezoeken afspreekt met en afstemt op de behoeften van de gezinnen. Ook ben je periodiek bereid om buiten kantoortijden beschikbaar te zijn i.v.m. een bereikbaarheidsdienst;
• Je hebt een goede beheersing van de Engelse taal;
• Je bent bij voorkeur woonachtig in de regio Den Bosch/Tilburg en bent in het bezit van een rijbewijs en auto.

Wat wij bieden
Een boeiende, uitdagende en zelfstandige baan in een klein team met bevlogen medewerkers. Binnen de Viersprong wordt veel tijd besteed aan ontwikkeling en scholing, onder andere door middel van trainingen, modules en wekelijkse supervisie. We bieden een gevarieerd behandeltraject o.a. voor verslaving, relatietherapie en traumabehandeling waardoor je een diversiteit aan cliënten behandelt. Arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO GGZ met salariëring in functiegroep 55. Je ontvangt daarnaast een hoge kilometervergoeding en bovendien is reistijd ook meteen werktijd. 

Word jij onze nieuwe collega?
Word jij enthousiast na het lezen van onze vacature? Dan ontvangen we graag je brief en CV. Heb je nog vragen of wil je meer informatie, dan kan je contact opnemen met Francoise Vermeulen,  Supervisor MST-CAN Jeugd via 06-83267984.

De Viersprong – De werkgever die je verder brengt
Wij zijn een hoogspecialistische organisatie die aan volwassenen en jeugdigen effectieve behandelingen op het gebied van persoonlijkheidsstoornissen en gedragsproblemen biedt. Onderzoek, innovatie en kennisoverdracht staan hoog in het vaandel, door energie te steken in wetenschappelijk onderzoek ontwikkelen we steeds doelmatigere behandelingen. We zijn TOPGGz gecertificeerd en geloven dat onze medewerkers het verschil maken. Trots zijn we dan ook dat onze medewerkers ervoor hebben gezorgd dat we het keurmerk ‘Beste Werkgever 2019-2020**’ hebben gekregen. Blijf jij, net als wij, zoeken naar mogelijkheden? Wil je graag werken in een academisch klimaat en ben je ook nooit uitgeleerd? Kom je dan bij ons verdiepen. Ervaring in de specialistische ggz is waardevol, maar niet per se nodig. We vinden het juist prettig om medewerkers met verschillende achtergronden in een team te hebben. We leren graag van jou! Meer informatie over ons vind je op www.deviersprong.nl en Linkedin.

De Viersprong verlangt van een nieuwe medewerker bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag.

Solliciteren Stuur door naar een vriend