Gezinswerker/Crisiswerker (28-36 uur) – Den Bosch

De Viersprong is gestart met een innovatie: MST Psychiatrie. Voor het huidige team zoeken wij een Gezinswerker/Crisiswerker! Iets voor jou?

Wat ga je doen?
Je analyseert de behoeften van het gezin op diverse levensterreinen zoals wonen, werken, veiligheid, verslaving, financiën, vrije tijd, familie en gemeenschapscontacten. Je ondersteunt de MST-PSY therapeut en het gezin in het realiseren van goede behandeluitkomsten en bij crisis. Je traint vaardigheden met gezinsleden en werkt roulerend met therapeuten in de 24 uur bereikbaarheidsdienst. Met je directe collega’s, 4 therapeuten, een supervisor, een gezinswerker en een psychiater, werk je zeer intensief en nauw samen. Samen ga je de uitdaging aan om de jongeren en hun gezinnen te helpen en hen perspectief op beter leven te bieden.

Wat is MST PSY?
MST-PSY staat voor Multi Systeem Therapie Psychiatrie. Het is een in de VS ontwikkelde adaptatie van MST. MST richt zich primair op een systemische behandeling van jeugdigen die ernstige externaliserende gedragsproblemen vertonen op meerdere leefgebieden en daarmee risico lopen niet meer thuis te kunnen wonen. MST-PSY richt zich op een systemische behandeling van jeugdigen die ook psychiatrische problemen vertonen zoals; angst, dwang, depressie, suïcidaliteit, automutilatie of een psychose in remissie, eventueel gecombineerd met gedragsproblemen. Herstelinterventies van MST-PSY richten zich op het verminderen van de psychi(atri)sche symptomen, versterken (herstel) van een passend pedagogisch ondersteund klimaat (ouders, school en peers), versterking van de autonomie, eigenheid (waarde) en verantwoordelijkheid van de jeugdige. Het ultieme doel is dat de jongere op een veilige manier thuis kan wonen.

Naar wie zijn we op zoek?
• Heb je een achtergrond als sociaal psychiatrisch verpleegkundige, HBO systeemtherapeut of cognitief gedragstherapeutisch werker? Dan ontvangen we je sollicitatie graag. Maar heb je een HBO opleiding in de richting van maatschappelijk werk, psychologie, sociaal cultureel werk of pedagogiek? Dan nodigen we je ook van harte uit om te solliciteren;
• Je hebt affiniteit met een systeemgerichte en cognitief gedragstherapeutische werkwijze in gezinnen en met begeleiding bij behandeling van psychiatrische problematiek;
• Je hebt een goed analytisch vermogen, sterke inter-persoonlijke vaardigheden en je bent creatief, pro-actief en gericht op ontwikkeling en samenwerking met een team en de gezinnen;
• Je beheerst de Nederlandse taal zowel mondeling als schriftelijk en de Engelse taal t.b.v. de opleiding in MST;
• Je bent flexibel inzetbaar, aangepast aan de behoeften van de gezinnen en bent bereid en in staat om mee te draaien in de 24-uurs bereikbaarheidsdienst (gemiddeld eens in de 8 tot 9 weken);
• Je bent woonachtig in de regio Midden-Brabant en in het bezit van een rijbewijs en auto.

Herken je je in bovenstaande punten? Dan maken wij graag kennis met jou!

Wat wij jou bieden:
• Arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO GGZ. De functie is ingeschaald in FWG 55 (max. €4468,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband).
• Je ontvangt jaarlijks €500 (bruto bij fulltime dienstverband) te besteden aan extra salaris, opleiding of verlof.
• Een uitdagende en zelfstandige baan in een team waar je samen onderdeel uitmaakt van een nieuwe
innovatie.
• Je hebt flexibele werktijden waarbij je de afspraken samen met de gezinnen kan inplannen.
• Het is een zelfstandige functie maar je bent met je collega’s in het team betrokken bij de jongere, waardoor je samen zorgt voor een succesvolle behandeling. We bieden een gevarieerd behandeltraject waardoor je een diversiteit aan cliënten behandelt.
• Je krijgt scholing en supervisie volgens het MST PSY model. Het is een functie met volop ontwikkelmogelijkheden waaronder basistrainingen, periodieke bijscholingen en wekelijkse supervisies. Daarnaast hebben we een eigen trainingsinstituut, de Viersprong Academy, die allerlei opleidingen op het gebied van diagnostiek en behandeling aanbiedt. Ook kan je gebruikmaken van de GGZ.
Ecademy, waar je diverse online trainingen kunt volgen.
• Een dynamische organisatie met een grote maatschappelijke waarde, een organisatie die groeit en ontwikkelt. Kies je voor de Viersprong dan kies je bovendien voor een platte organisatie, waar ruimte is voor ontwikkeling, initiatief, ambitie en creatieve ideeën.

Word jij onze nieuwe collega?
Ben jij de MST-PSY gezinswerker die zich in dit profiel herkent en denkt “ja, dit wil ik!”? Dan gaan we graag met jou in gesprek en ontvangen we graag je sollicitatie.
Heb je nog vragen of wil je meer informatie? Dan kun je contact opnemen met Eefje van den Hoven, MST-PSY Supervisor. Eefje is bereikbaar op 06-23508343 of via eefje.van.den.hoven@deviersprong.nl.

De Viersprong – De werkgever die je verder brengt
Wij zijn een hoogspecialistische organisatie die aan volwassenen en jeugdigen effectieve behandelingen op het gebied van persoonlijkheidsstoornissen en gedragsproblemen biedt. Onderzoek, innovatie en kennisoverdracht staan hoog in het vaandel, door energie te steken in wetenschappelijk onderzoek ontwikkelen we steeds doelmatigere behandelingen. We zijn TOPGGz gecertificeerd en geloven dat onze medewerkers het verschil maken. Blijf jij, net als wij, zoeken naar mogelijkheden en ben je ook nooit uitgeleerd? Kom je dan bij ons verdiepen. Ervaring in de specialistische ggz is waardevol, maar niet per se nodig. We vinden het juist prettig om medewerkers met verschillende achtergronden in een team te hebben. We leren graag van jou! Meer informatie over ons vind je op www.deviersprong.nl en Linkedin.

De Viersprong verlangt van een nieuwe medewerker bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag.

Solliciteren Stuur door naar een vriend