Ambulant hulpverlener/Sociaal pedagogisch hulpverlener (32-36 uur) – Rotterdam

Werken als ambulant hulpverlener/sociaal pedagogisch hulpverlener MST ID? Dat kan in de regio waar jij woont. Woon je in de omgeving Haaglanden, Rijnmond of Gouda (Midden-Holland)? Dan is jouw nieuwe werkplek altijd super dichtbij. De Viersprong biedt namelijk in verschillende regio’s de behandeling aan. Ongeveer 1 dag per week werk je op onze locatie in Rotterdam, alle overige dagen bij de gezinnen. Nóg een mooie bijkomstigheid: Al jouw reistijd is direct ook werktijd!

De Viersprong werkt, mede dankzij Multi Systeem Therapie Intellectual disability (MST ID), bewezen effectief. Onze programma’s zijn TOPGGz gecertificeerd. Jij, als ambulant hulpverlener/sociaal pedagogisch hulpverlener (MST therapeut genaamd), bent daarin onmisbaar.

Als ambulant hulpverlener/sociaal pedagogisch hulpverlener, SKJ geregistreerd jeugdprofessional kan jij bij ons aan de slag! Alle scholing en training verzorgt de Viersprong. Jij zorgt voor het gehele gezin, wij voor jou.

Meer dan genoeg redenen om MST therapeut te worden bij de Viersprong. Mee eens?

Wat is MST-ID?
MST-ID is ontwikkeld voor jongeren in de leeftijd van 10 tot 18 jaar met ernstig grensoverschrijdend gedrag en hun gezinnen waarbij sprake is van een licht verstandelijke beperking bij de jongere en/of diens opvoeder. Met behulp van onder meer vereenvoudigd taalgebruik, het toepassen van beeldtaal, en met aangepaste interventies, wordt de behandeling afgestemd op de gezinsleden. De gedragsproblemen bestaat onder andere uit agressief gedrag thuis, zelfbepalend gedrag op school, regelmatig spijbelen, drugsgebruik of overmatig gamen. Deze problemen komen voor op meerdere ‘levensgebieden’ van de jongere: thuis, op school, bij vrienden of op straat. De situatie is vaak al zo uit de hand gelopen dat uithuisplaatsing dreigt. Bijvoorbeeld in (gesloten) jeugdzorg of een justitiële jeugdinrichting.
Jongeren en/ of opvoeders met een licht verstandelijke beperking kunnen wantrouwend zijn naar hulpverlening. Ze zijn vaker in hun leven overvraagd, veroordeeld en niet begrepen. Bij hen aansluiten en samen met hen op zoek gaan naar hun krachten, uitgaan van wat wel kan in plaats van wat niet kan helpt hen weer vertrouwen te krijgen in zichzelf en hun omgeving. De woorden niet leerbaar zijn komen niet voor binnen de behandeling. Want iedereen is leerbaar als je je maar verantwoordelijk voelt om het zo aan te bieden waarop de ander het ook kan aannemen.

Wat ga je doen?
In een boeiende, uitdagende en zelfstandige functie als MST therapeut ga je actief aan de slag met gemiddeld 4 tot 5 gezinnen. Hierin bied je therapie, volgens het MST model, aan het kind/ de jongere, hun ouders/verzorgers en het netwerk om het gezin heen. Je krijgt voldoende ruimte om je eigen creativiteit te gebruiken in het ontwikkelen van interventies samen met het gezin.

Bij de start van je baan krijg je in ieder geval een 5-daagse training, daarnaast ontvang je wekelijks uitgebreide supervisie en werkbegeleiding. Zo spoedig mogelijk na de start en de 5-daagse training, ontvang je nog een 2-daagse training gericht op het werken met jongeren en/of ouders met een licht verstandelijke beperking. En vergeet daarbij ook niet alle opleidingsmogelijkheden die wij maar al te graag stimuleren. Alles wat jij nodig hebt wordt door de Viersprong georganiseerd.

MST ID wordt aangeboden door kleine teams. Je werkt zeer intensief en nauw samen, om de jongeren en hun gezinnen te helpen en hen perspectief op beter leven te bieden. De ouders voeren de regie in het gezin, hierdoor werk je met zowel de doelgroep jeugd als volwassenen.

Over het algemeen werk je 36 uur per week, verspreid over 5 dagen. Hoe je die uren indeelt? Dat bepaal je samen met het gezin. Dit geeft jou veel vrijheid en ruimte om werk en privé in te plannen hoe jij wilt. Ideaal toch?

Naar wie zijn we op zoek?
• Je hebt een afgeronde HBO of WO opleiding (Psychologie, Pedagogiek of HBO Maatschappelijk Werk, SPH/Social Work, SPV met voortgezette opleiding);
• Je bent geregistreerd in het SKJ of je hebt de bereidheid de registratie bij indiensttreding te realiseren;
• Ervaring met de doelgroep? Dat zien we graag;
• Ervaring en/of affiniteit met een systeemgerichte/cognitief gedragstherapeutische werkwijze;
• Je bent flexibel inzetbaar, aangepast aan de behoeften van de gezinnen (altijd in samenspraak);
• Je bent bereid, en in staat om mee te draaien in de 24-uurs bereikbaarheidsdienst (gemiddeld eens in de 8 weken);
• Je bent bij voorkeur woonachtig in één van de genoemde regio’s, daarnaast ben je in het bezit van een rijbewijs en auto.

Wat wij jou bieden:
• Een bruto maandsalaris, op basis van 36 uur per week, van maximaal €4.981,-. Conform CAO GGZ, FWG 60.
• Een contract voor 36 uur per week. 32 uur is bespreekbaar.
• Ruimte om jouw werktijden grotendeels zelf in te delen.
• De Viersprong biedt een gedegen trainingsprogramma en staat voor jou klaar. Bij de start van je baan ontvang je alle benodigde training. Daarnaast volg je wekelijks taakgerichte supervisie en geven wij je te allen tijde werkbegeleiding.
• Jaarlijks €500,- (bruto bij fulltime dienstverband) te besteden aan extra salaris, opleiding of verlof.
• Een dynamische organisatie met een grote maatschappelijke waarde, een organisatie die groeit en ontwikkelt. Kies je voor de Viersprong dan kies je bovendien voor een platte organisatie, waar ruimte is voor ontwikkeling, initiatief, ambitie en creatieve ideeën.
Nieuwsgierig naar alle informatie over MST? Bezoek www.multisysteemtherapie.nl.

Word jij onze nieuwe collega?
Ben jij de MST therapeut die zich in dit profiel herkent? Dan gaan we graag met jou in gesprek!
Heb je nog vragen of wil je meer informatie? Bel met één van onze supervisoren:

Miranda van Dijk (06-52437766) en Brenda Hedemann (06-11602677)

De Viersprong – De werkgever die je verder brengt
Wij zijn een hoog specialistische organisatie die aan volwassenen en jeugdigen effectieve behandelingen op het gebied van persoonlijkheidsstoornissen en gedragsproblemen biedt. Onderzoek, innovatie en kennisoverdracht staan hoog in het vaandel, door energie te steken in wetenschappelijk onderzoek ontwikkelen we steeds doelmatigere behandelingen. We zijn TOPGGz gecertificeerd en geloven dat onze medewerkers het verschil maken. Blijf jij, net als wij, zoeken naar mogelijkheden en ben je ook nooit uitgeleerd? Kom je dan bij ons verdiepen. Ervaring in de specialistische ggz is waardevol, maar niet per se nodig. We vinden het juist prettig om medewerkers met verschillende achtergronden in een team te hebben. We leren graag van jou! Meer informatie over ons vind je op www.deviersprong.nl en LinkedIn.

De Viersprong verlangt van een nieuwe medewerker bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag.

Solliciteren Stuur door naar een vriend