Psycholoog/Orthopedagoog – Rotterdam

Werken als Psycholoog/Orthopedagoog? Dat kan in de regio waar jij woont. Woon je in de omgeving Rijnmond of Gouda (Midden-Holland)? Dan is jouw nieuwe werkplek altijd super dichtbij. De Viersprong biedt namelijk in verschillende regio’s de behandeling aan. Ongeveer 1 dag per week werk je op onze locatie in Rotterdam, alle overige dagen bij de gezinnen. Nóg een mooie bijkomstigheid: Al jouw reistijd is direct ook werktijd!

De Viersprong werkt, mede dankzij Multi Systeem Therapie (MST), bewezen effectief. Onze programma’s zijn TOPGGz gecertificeerd. Jij, als Psycholoog/Orthopedagoog (MST therapeut genaamd), bent daarin onmisbaar.

Als Psycholoog, (forensisch) Orthopedagoog of (bijna) SKJ geregistreerd jeugdprofessional kan jij bij ons aan de slag! Alle scholing en training verzorgt de Viersprong. Jij zorgt voor het gehele gezin, wij voor jou.

Meer dan genoeg redenen om MST therapeut te worden bij de Viersprong. Mee eens?

Wat ga je doen?
In een boeiende, uitdagende en zelfstandige functie als MST therapeut ga je actief aan de slag met gemiddeld 3 tot 5 gezinnen. Hierin bied je therapie volgens het MST model, aan het kind, de jongere, hun ouders/verzorgers én het netwerk om het gezin heen. Werken met een diverse doelgroep!

Bij de start van je baan krijg je in ieder geval een 5-daagse training, daarnaast ontvang je wekelijks uitgebreide supervisie en werkbegeleiding. En vergeet daarbij niet alle opleidingsmogelijkheden, die wij maar al te graag stimuleren.

MST wordt aangeboden door kleine teams. Je werkt zeer intensief en nauw samen, om de kinderen, jongeren, en hun gezinnen te helpen en hen perspectief op beter leven te bieden. De ouders voeren de regie in het gezin, hierdoor werk je met zowel de doelgroep jeugd als volwassenen. Over het algemeen werk je 36 uur per week, verspreid over 5 dagen. Hoe je die uren indeelt? Dat bepaal je samen met het gezin. Dit geeft jou veel vrijheid en ruimte om werk en privé in te plannen hoe jij wilt. Ideaal toch?

Wat is MST?
MST Regulier
 is ontwikkeld voor kinderen/jongeren van 10 tot 18 jaar met ernstige gedragsproblemen, bij wie uithuisplaatsing dreigt. Deze behandeling voorkomt een dergelijke plaatsing. Er is vaak sprake van een combinatie van verschillende gedragsproblemen (weglopen, spijbelen, pesten, intimideren, agressief gedrag, geweld thuis of op straat, alcohol- drugs en ander middelengebruik), die vervolgens kunnen uitmonden in crimineel gedrag (dealen, diefstal en vandalisme). 
MST ID (Intellectual Disability) is ontwikkeld voor jongeren in de leeftijd van 10 tot 18 jaar met ernstig grensoverschrijdend gedrag en hun gezinnen waarbij sprake is van een licht verstandelijke beperking bij de jongere en/of diens opvoeder.
MST CAN (Child Abuse and Neglect) is ontwikkeld voor gezinnen met kinderen en pubers in de leeftijd van 6 tot 17 jaar, waar sprake is van kindermishandeling en/of verwaarlozing. Bij MST-CAN hoeft geen sprake te zijn van gedragsproblemen. Wel moet er sprake zijn van recent (binnen de afgelopen 6 maanden) aantoonbare mishandeling of verwaarlozing, die erkend is binnen het gezin.
MST PSB (Problem Sexual Behavior) is ontwikkeld voor jongeren van 9 tot 17,5 jaar met ernstig seksueel grensoverschrijdend gedrag of risicovol (wervend) seksueel gedrag en eventuele bijkomende gedragsproblemen en hun gezinnen.

Nieuwsgierig naar alle informatie over MST? Bezoek www.multisysteemtherapie.nl.

Naar wie zijn we op zoek?
• Je hebt een afgeronde HBO of WO opleiding (Psychologie, Pedagogiek of HBO Maatschappelijk Werk, SPH/Social Work, SPV met voortgezette opleiding);
• Je bent geregistreerd in het SKJ of je hebt de bereidheid de registratie bij indiensttreding te realiseren;
• Ervaring met de doelgroep? Dat zien we graag;
• Ervaring en/of affiniteit met een systeemgerichte/cognitief gedragstherapeutische werkwijze;
• Je bent flexibel inzetbaar, aangepast aan de behoeften van de gezinnen (altijd in samenspraak);
• Je bent bereid en in staat om mee te draaien in de 24-uurs bereikbaarheidsdienst (gemiddeld eens in de 8 weken);
• Je bent bij voorkeur woonachtig in één van de genoemde regio’s, daarnaast in het bezit van een rijbewijs en auto;
• Je kan jezelf verstaanbaar maken in de Engelse taal.

Wat wij jou bieden:
• Een bruto maandsalaris, op basis van 36 uur per week, ingeschaald in FWG 60 conform CAO-GGZ. De salarisrange voor deze functie ligt tussen €3.541,- en €5.335,- afhankelijk van ervaring en kwalificaties.
• 8,33% eindejaarsuitkering en 8% vakantiegeld.
• Een contract voor 36 uur per week. 32 uur is bespreekbaar.
• Ruimte om jouw werktijden grotendeels zelf in te delen (!).
• De Viersprong biedt een gedegen trainingsprogramma en staat voor jou klaar. Bij de start van je baan ontvang je alle benodigde training. Daarnaast volg je wekelijks taakgerichte supervisie en geven wij je te allen tijde werkbegeleiding.
• Jaarlijks €500,- (bruto bij fulltime dienstverband) te besteden aan extra salaris, opleiding of verlof.
• Een dynamische organisatie met een grote maatschappelijke waarde, een organisatie die groeit en ontwikkelt. Kies je voor de Viersprong dan kies je bovendien voor een platte organisatie, waar ruimte is voor ontwikkeling, initiatief, ambitie en creatieve ideeën.

Word jij onze nieuwe collega?
Ben jij de Psycholoog/Orthopedagoog die zich in dit profiel herkent? Dan gaan we graag met jou in gesprek!
Heb je nog vragen of wil je meer informatie? Bel met één van onze supervisoren:

MST Regulier: Barbara van Gooswilligen (06-52673177) en Iris Kornet (06-22778859) 
MST ID: Brenda Hedemann (06-11602677) en Miranda van Dijk (06-52437766)
MST PSB: Erik van Tongeren (06-20485864) en Monique Nijsen (06-50122633)
MST CAN: Janke Jellema (06-12743614), Sophie Kapiteijn (06-55821603) en Emine Unal (06-23022710)

De Viersprong – De werkgever die je verder brengt
Wij zijn een hoog specialistische organisatie die aan volwassenen en jeugdigen effectieve behandelingen op het gebied van persoonlijkheidsstoornissen en gedragsproblemen biedt. Onderzoek, innovatie en kennisoverdracht staan hoog in het vaandel, door energie te steken in wetenschappelijk onderzoek ontwikkelen we steeds doelmatigere behandelingen. We zijn TOPGGz gecertificeerd en geloven dat onze medewerkers het verschil maken. Blijf jij, net als wij, zoeken naar mogelijkheden en ben je ook nooit uitgeleerd? Kom je dan bij ons verdiepen. Ervaring in de specialistische ggz is waardevol, maar niet per se nodig. We vinden het juist prettig om medewerkers met verschillende achtergronden in een team te hebben. We leren graag van jou! Meer informatie over ons vind je op www.deviersprong.nl en LinkedIn.

De Viersprong verlangt van een nieuwe medewerker bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag.

 

*Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld*

Solliciteren Stuur door naar een vriend
Chat openen
Hallo, Ben je opzoek naar iets specifieks? Misschien kunnen wij je ergens mee helpen?