FFT therapeut (24-36 uur) – Den Bosch

Wat ga je doen binnen deze functie?
Als FFT therapeut verricht je intakes en assessments en behandel je cliënten en hun gezinnen. Je stelt in samenspraak met de supervisor een behandelplan op, evalueert de behandeling en stelt deze bij volgens de FFT methode. Je onderhoudt contact met je cliënten en hun relaties en netwerk. Dit doe je door middel van wekelijkse gesprekken op kantoor maar ook bij de cliënt thuis. Je draagt zorg voor interne en externe rapportages en de registratie van gegevens. Je onderhoudt tevens contact met verwijzers en ketenpartners (o.a. Bureau Jeugdzorg, Wijkteams, Raad voor de Kinderbescherming) en draagt gegevens aan voor evaluatieonderzoek.

FFT is een bewezen effectieve systeembehandeling die zich richt op gezinnen, waarvan een jongere ernstig problematisch gedrag vertoont. In sommige gevallen komt een jongere in aanraking met justitie of dreigt dit te gebeuren. Het kan gaan om jongeren die uitvallen op school (of dreigen uit te vallen) en verbale en fysieke agressie of andere zorgelijke ontwikkelingen laten zien. Hun gedrag is in veel gevallen te verklaren vanuit het gegeven dat het gezin is vastgelopen in disfunctionele patronen en gewoonten waardoor problemen niet opgelost worden. FFT richt zich op het verbeteren van het functioneren van het gezin en het gedrag van de jongere waardoor de kans op herhaling van het (zeer) problematische gedrag vermindert. Door middel van training, wekelijkse supervisie en monitoring worden FFT-behandelingen conform de goed beschreven methodiek uitgevoerd.

Naar wie zijn we op zoek?

  • Je hebt een afgeronde relevante academische opleiding (b.v. psychologie/orthopedagogiek). Indien je een afgeronde HBO opleiding (bv. SPH/Social Work/MW) en een relevante voortgezette opleiding hebt, ontvangen we ook graag je sollicitatie;
  • Je bent geregistreerd in het SKJ of je hebt de bereidheid de registratie bij indiensttreding te regelen;
  • Je hebt ervaring in systeemgericht werken en in cognitief gedragstherapeutisch werken;
  • Bij voorkeur heb je ook ervaring met de forensische doelgroep;
  • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal;
  • Je bent bereid om outreachend te werken;
  • Je stelt je flexibel op om aan te sluiten bij de agenda van gezinnen (minimaal één avond per week beschikbaar);
  • Je bent in het bezit van een rijbewijs en auto. 

Wat wij bieden
We bieden je een uitdagende en zelfstandige functie met intensieve scholing en supervisie in het FFT model. Hierbij krijg je wekelijkse taakgerichte teamsupervisie. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO-GGZ; salariëring is afhankelijk van opleiding en ervaring.

Word jij onze nieuwe collega?
Word je enthousiast van het lezen van deze vacature? Aarzel dan niet en stuur ons je sollicitatie! Solliciteren kan voor 14 december 2021. Wil je eerst meer informatie of heb je nog vragen, dan staat Sigrid Wiggelinkhuijsen, FFT Supervisor, je graag te woord. Ze is te bereiken via 06-24642136. 

De Viersprong – De werkgever die je verder brengt
Wij zijn een hoogspecialistische organisatie die aan volwassenen en jeugd effectieve behandelingen op het gebied van persoonlijkheidsstoornissen en gedragsproblemen biedt. Onderzoek, innovatie en kennisoverdracht staan hoog in het vaandel, door energie te steken in wetenschappelijk onderzoek ontwikkelen we steeds doelmatigere behandelingen. We zijn TOPGGz gecertificeerd en geloven dat onze medewerkers het verschil maken. Trots zijn we dan ook dat onze medewerkers ervoor hebben gezorgd dat we het keurmerk ‘Beste Werkgever 2019-2020**’ hebben gekregen. Blijf jij, net als wij, zoeken naar mogelijkheden en ben je ook nooit uitgeleerd? Kom je dan bij ons verdiepen. Ervaring in de specialistische ggz is waardevol, maar niet per se nodig. We vinden het juist prettig om medewerkers met verschillende achtergronden in een team te hebben. We leren graag van jou! Meer informatie over ons vind je op www.deviersprong.nl en Linkedin.
De Viersprong verlangt van een nieuwe medewerker bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag.

Solliciteren Stuur door naar een vriend