Therapeut MST-ID (36 uur) – Rotterdam

Sinds 2019 zijn we binnen de Viersprong gestart met MST-ID (Multi Systeem Therapie Intellectual Disability). Een specialisatie van MST, voor jongeren en/of hun opvoeders met een lichtverstandelijke beperking.
Onze teams in Zuid-Holland zijn succesvol, reden genoeg voor versterking. We starten dan ook een nieuw team! Maak jij hier, samen met ons, een succes van?

Een bewezen effectieve behandeling die gericht is op het gehele systeem van de jongere. Wil jij hier maar al te graag onderdeel van zijn? Door middel van meerdaagse training, supervisie en intensieve begeleiding vanuit de Viersprong de beste professional worden die je kunt zijn?

Wat ga je doen?
Binnen MST-ID ben jij behandelaar van 4 tot 6 gezinnen. Multi Systeem Therapie is een bewezen effectieve behandeling voor jongeren van 10 tot 18 jaar met ernstige gedragsproblemen bij wie uithuisplaatsing dreigt. Deze behandeling voorkomt een dergelijke plaatsing. Er is vaak sprake van een combinatie van verschillende gedragsproblemen (weglopen, spijbelen, pesten, intimideren, agressief gedrag, geweld thuis of op straat, alcohol- drugs en ander middelengebruik), die vervolgens uitmonden in crimineel gedrag (dealen, diefstal en vandalisme). Er wordt vanuit de thuissituatie veel met de ouders gewerkt. Juist door in de dagelijkse omgeving en met de personen, die de meeste invloed hebben op de jongere, te werken ga je aan de slag met het gehele systeem. Wil je er alles over weten? Klik hier voor MST en hier om de specialisatie MST-ID nog verder te ontdekken.

Het gaat om een boeiende, uitdagende en zelfstandige functie waarin jij, samen met de cliënt, de regie pakt. Zo krijg jij van ons alle ruimte om je werktijden zelf in te delen en is al je reistijd ook gelijk werktijd. Ideaal toch? Dankzij die vrijheid heb jij een optimaal werk-privé balans!
Je gaat deel uitmaken van een multidisciplinair team. Allemaal ervaren en gemotiveerde collega’s, samen sta je sterk.

Als behandelaar bied je gezins- en gedragstherapie volgens het MST model. Nog niet mee bekend? Geen enkel probleem! De Viersprong biedt jou een meerdaagse MST-basistraining, wekelijks taakgerichte teamsupervisie en meermaals per jaar boostertraining. Tijdens periodieke thema scholingsdagen wordt veel aandacht besteed aan de MST tools, afgestemd op de behoeftes van mensen met een licht verstandelijke beperking. Jij zorgt voor het gezin, wij zorgen voor jou.

Naar wie zijn we op zoek?
• Je hebt een afgeronde HBO of WO opleiding (Psychologie, Pedagogiek of HBO Maatschappelijk Werk, SPH/Social Work, SPV met voortgezette opleiding);
• Je bent geregistreerd in het SKJ of je hebt de bereidheid de registratie bij indiensttreding te realiseren;
• Aantoonbare ervaring met de doelgroep;
• Ervaring en/of affiniteit met een systeemgerichte/cognitief gedragstherapeutische werkwijze;
• Je bent flexibel inzetbaar, aangepast aan de behoeften van de gezinnen (altijd in samenspraak);
• Je bent bereid en in staat om mee te draaien in de 24-uurs bereikbaarheidsdienst (gemiddeld eens in de 8 weken);
• Je bent bij voorkeur woonachtig in de regio Rotterdam of directe omgeving en in het bezit van een rijbewijs en auto.

Wat wij jou bieden:
• Een bruto maandsalaris, op basis van 36 uur per week, van maximaal €4.981,-. Conform CAO GGZ, FWG 60.
• Een contract voor 36 uur per week. 32 uur is ook bespreekbaar.
• Ruimte om je werktijden grotendeels zelf in te delen (!).
• De Viersprong biedt een gedegen trainingsprogramma en staat voor jou klaar. Bij de start van je baan ontvang je de nodige training, gefaciliteerd door ons. Daarnaast volg je wekelijks taakgerichte supervisie en geven wij je te allen tijde de nodige begeleiding.
• Jaarlijks €500,- (bruto bij fulltime dienstverband) te besteden aan extra salaris, opleiding of verlof.
• Een dynamische organisatie met een grote maatschappelijke waarde, een organisatie die groeit en ontwikkelt. Kies je voor de Viersprong dan kies je bovendien voor een platte organisatie, waar ruimte is voor ontwikkeling, initiatief, ambitie en creatieve ideeën.

Word jij onze nieuwe collega?
Ben jij de behandelaar die aan de slag wilt binnen MST-ID? Dan gaan we graag met jou in gesprek en ontvangen we graag je brief en CV!
Heb je nog vragen of wil je meer informatie? Maaike van Rijn of Brenda Hedemann, beide MST supervisor, staan je graag te woord. Maaike is te bereiken via 006-50615888, Brenda via 06-11602677.

De Viersprong – De werkgever die je verder brengt
Wij zijn een hoog specialistische organisatie die aan volwassenen en jeugdigen effectieve behandelingen op het gebied van persoonlijkheidsstoornissen en gedragsproblemen biedt. Onderzoek, innovatie en kennisoverdracht staan hoog in het vaandel, door energie te steken in wetenschappelijk onderzoek ontwikkelen we steeds doelmatigere behandelingen. We zijn TOPGGz gecertificeerd en geloven dat onze medewerkers het verschil maken. Blijf jij, net als wij, zoeken naar mogelijkheden en ben je ook nooit uitgeleerd? Kom je dan bij ons verdiepen. Ervaring in de specialistische ggz is waardevol, maar niet per se nodig. We vinden het juist prettig om medewerkers met verschillende achtergronden in een team te hebben. We leren graag van jou! Meer informatie over ons vind je op www.deviersprong.nl en Linkedin.

De Viersprong verlangt van een nieuwe medewerker bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag.

Solliciteren Stuur door naar een vriend