Basispsycholoog MBT-V (24-36 uur) – Bergen op Zoom

Voor ons Zorgcentrum in Bergen op Zoom zoeken we voor het behandelprogramma Mentalization Based Treatment (MBT) een nieuwe collega, voor de doelgroep volwassenen. Nog niet direct ervaren met MBT? Geen probleem! In deze functie krijg je veel ondersteuning om de methodiek te leren en zijn je enthousiaste collega’s je altijd bereid te helpen. We zorgen ervoor dat je volledig opgeleid wordt.

Wat ga je doen?
We zoeken een Basispsycholoog die het leuk en interessant vindt om met volwassenen te werken met ernstige borderline problematiek. Iemand die het een uitdaging vindt om deze doelgroep in een intensieve behandeling weer nieuwe perspectieven in het leven te bieden.
Wil jij je steentje bijdragen aan het feit dat we cliënten leren zelf hun crisis te hanteren, uiteindelijk weer betekenis in het leven te laten voelen en daarnaast een stabiel netwerk om hen heen te bouwen? Heb je daarnaast zin en ambitie om jezelf uit te dagen, theoretisch én in de praktijk geschoold te worden in methodieken en interventies die vooral gebaseerd zijn op vertrouwen in elkaar? Ruimte voor de eigen ontwikkeling in de methodiek staat centraal.

Je behandelt volwassenen met een borderline persoonlijkheidsstoornis in een ambulante- of deeltijd setting. Je geeft daarbij als behandelaar zowel individuele- als groepstherapie en werkt nauw samen met andere disciplines binnen een multidisciplinair team van MBT-collega’s. Ook word je betrokken bij nieuwe ontwikkelingen en kun je zelf bijdragen aan innovaties.

Mentalization Based Treatment voor volwassenen (MBT-V) is een intensieve ambulante behandeling die zich richt op volwassenen met ernstige emotionele en/of psychische klachten, die samenhangen met borderline. Vanuit de MBT visie staan eigen verantwoordelijkheid, vertrouwen binnen de werkrelatie en het ontwikkelen van zelfstandigheid centraal. Wil je meer informatie over deze MBT methodiek? Lees dan hier verder.

De inhoud van de behandeling wordt geborgd door het werken met het kwaliteitssysteem zoals ontwikkeld door MBT Nederland. Dit betekent onder andere dat intervisie en supervisie vaste onderdelen van je werk zullen zijn. Daarnaast worden alle teams begeleid door een programmasupervisor vanuit MBT Nederland.

Naar wie zijn we op zoek?
• Dankzij een afgeronde Universitaire opleiding Psychologie ben jij Basispsycholoog;
• Bij voorkeur heb jij ervaring met het werken met (jong)volwassenen met persoonlijkheidsstoornissen en met groeps- en individuele therapie;
• Nog geen ervaring in MBT? Geen probleem! Vanuit de Viersprong faciliteren we jouw volledige opleidingstraject tot MBT Basistherapeut;
• Een teamspeler die stressbestendig is en over goede communicatieve vaardigheden beschikt;
• Een actieve, onderzoekende, flexibele en transparante houding, en je kan blijven reflecteren op je eigen handelen;
• Iemand die graag naast de cliënt staat. Je voelt je comfortabel in een gelijkwaardige hechtingsrelatie met cliënten;
• In ieder geval op dinsdag en donderdag ben jij beschikbaar. Overige dagen bespreken we graag samen met jou.

Wat wij jou bieden:
• Een bruto maandsalaris, op basis van 36 uur per week, van maximaal €4.883,-. Conform CAO GGZ, FWG 60.
• Jaarlijks €500,- (bruto bij fulltime dienstverband) te besteden aan extra salaris, opleiding of verlof.
• Een contract van 24-36 uur per week. Wat past er bij jou?
• Een uitdagende en boeiende baan met ontwikkelingsmogelijkheden, enthousiaste collega’s binnen een leuk team, in een dynamische omgeving.
• Een dynamische organisatie met een grote maatschappelijke waarde, een organisatie die groeit en ontwikkelt. Kies je voor de Viersprong dan kies je bovendien voor een platte organisatie, waar ruimte is voor ontwikkeling, initiatief, ambitie en creatieve ideeën.

Word jij onze nieuwe collega?
Enthousiast? Aarzel niet en reageer!
Wil je eerst meer informatie? Anneke van Doorn, Zorgmanager Bergen op Zoom Volwassenen, staat je graag te woord. Ze is te bereiken via 06-27145251.

De Viersprong – De werkgever die je verder brengt
Wij zijn een hoog specialistische organisatie die aan volwassenen en jeugdigen effectieve behandelingen op het gebied van persoonlijkheidsstoornissen en gedragsproblemen biedt. Onderzoek, innovatie en kennisoverdracht staan hoog in het vaandel, door energie te steken in wetenschappelijk onderzoek ontwikkelen we steeds doelmatigere behandelingen. We zijn TOPGGz gecertificeerd en geloven dat onze medewerkers het verschil maken. Blijf jij, net als wij, zoeken naar mogelijkheden en ben je ook nooit uitgeleerd? Kom je dan bij ons verdiepen. Ervaring in de specialistische ggz is waardevol, maar niet per se nodig. We vinden het juist prettig om medewerkers met verschillende achtergronden in een team te hebben. We leren graag van jou! Meer informatie over ons vind je op www.deviersprong.nl en Linkedin.

De Viersprong verlangt van een nieuwe medewerker bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag.

Solliciteren Stuur door naar een vriend