Basispsycholoog als FFT therapeut – Bergen op Zoom

Werken binnen het team van Functional Family Therapy (FFT) biedt de kans om een betekenisvolle impact te maken op het leven van jongeren en gezinnen die worstelen met problematisch gedrag. Je helpt hen door vastgelopen patronen te doorbreken en hun problemen op te lossen, wat hun toekomstperspectieven aanzienlijk kan verbeteren. Bovendien werk je met jongeren in een cruciale ontwikkelingsfase, waardoor je bijdraagt aan hun groei en welzijn. 

“Als het contact met elkaar alleen nog bestaat uit conflicten, onbegrip en wantrouwen. Of wanneer er zelfs helemaal geen contact meer is. Wanneer wij als FFT  therapeuten op zo’n moment bij het gezin betrokken worden, gaan we aan de slag met het opsporen van de verstoorde gezinspatronen om daar vervolgens positief verandering in aan te brengen samen met het gezin. Zo ontstaat er weer écht contact met elkaar op een manier die voor ieder gezinslid prettig is. Als ik dat zie gebeuren, ben ik trots op wat FFT kan betekenen voor een gezin.” 
(Nikki de Nijs, FFT supervisor)“ 

Wat ga je doen binnen deze functie? 

Als FFT-therapeut speel je een cruciale rol in het leven van jongeren en hun gezinnen. Bij ons krijg je de kans om door middel van gespecialiseerde training, wekelijkse supervisie en nauwkeurige monitoring, effectieve en evidence-based FFT-behandelingen uit te voeren. Samen met je supervisor stel je een behandelplan op dat je regelmatig evalueert en bijstelt volgens de beproefde FFT-methode. 

Je hebt intensief contact met je cliënten en hun netwerk. Dit doe je door middel van wekelijkse gesprekken op kantoor of soms bij de cliënt thuis. Onze kantoren bevinden zich in Goes, Bergen op Zoom en Breda, afhankelijk van waar het gezin woont. 

Daarnaast zorg je voor nauwkeurige interne en externe rapportages en registreer je alle gegevens zorgvuldig. Je onderhoudt ook contacten met verwijzers en ketenpartners zoals Bureau Jeugdzorg, Wijkteams en de Raad voor de Kinderbescherming. Je levert bovendien gegevens aan voor belangrijk evaluatieonderzoek. 

Meer weten over FFT? Klik hier 

Naar wie zijn we op zoek? 

 • Je hebt een afgeronde relevante academische opleiding (bv. psychologie, pedagogiek of systeemtherapie.  
 • Je bent geregistreerd in het SKJ of je hebt de bereidheid de registratie bij indiensttreding zelf te regelen; 
 • Je hebt ervaring in systeemgericht werken en in cognitief gedragstherapeutisch werken; 
 • Je bent een team player maar kan ook goed solistisch werken.  
 • De rol van primair behandelaar past bij je. 
 • Bij voorkeur heb je ook ervaring met de forensische doelgroep; 
 • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal; 
 • Je stelt je flexibel op om aan te sluiten bij de agenda van gezinnen (minimaal één avond per week beschikbaar en outreachend 
 • Je bent in het bezit van een rijbewijs en auto en woonachtig in de regio West Brabant West of Zeeland. 
 • Je wil bijdragen aan het innoveren van de FFT behandelmethodiek zodat deze breder inzetbaar is en een bredere doelgroep kan bedienen.   

Wat wij jou bieden:  

 • Een bruto maandsalaris, op basis van 36 uur per week, ingeschaald in FWG 60 conform CAO-GGZ. De salarisrange voor deze functie ligt tussen €3.541,- en €5.335,- afhankelijk van ervaring en kwalificaties. 
 • 8,33% eindejaarsuitkering en 8% vakantiegeld.  
 • Een contract voor minimaal 24 uur per week.  
 • Je begint met een aanstelling voor bepaalde tijd, met de intentie, bij gebleken geschiktheid, dit om te zetten in een vaste aanstelling.  
 • Jaarlijks €500,- (bruto bij fulltime dienstverband) te besteden aan extra salaris, opleiding of verlof.  
 • Werken in Bergen op Zoom als standplaats maar teammomenten vinden veelal in Breda plaats, maar ook de mogelijkheid om enkele uren vanuit huis te werken.  
 • Een dynamische organisatie met een grote maatschappelijke waarde, een organisatie die groeit en ontwikkelt. Kies je voor de Viersprong dan kies je bovendien voor een platte organisatie, waar ruimte is voor ontwikkeling, initiatief, ambitie en creatieve ideeën.   

Word jij onze nieuwe collega?  

Enthousiast geworden? Aarzel niet en solliciteer!  
Wil je eerst meer informatie of heb je nog vragen, dan staat Nikki de Nijs, FFT Supervisor, je graag te woord. Ze is te bereiken via 06-50298597.  

De Viersprong – De werkgever die je verder brengt   

Wij zijn een hoog specialistische organisatie die aan volwassenen en jeugdigen effectieve behandelingen op het gebied van persoonlijkheidsstoornissen en gedragsproblemen biedt. Onderzoek, innovatie en kennisoverdracht staan hoog in het vaandel, door energie te steken in wetenschappelijk onderzoek ontwikkelen we steeds doelmatigere behandelingen. We zijn TOPGGz gecertificeerd en geloven dat onze medewerkers het verschil maken. Blijf jij, net als wij, zoeken naar mogelijkheden en ben je ook nooit uitgeleerd? Dan ontmoeten we je graag! Meer informatie over ons vind je op www.deviersprong.nl en Linkedin 

De Viersprong verlangt van een nieuwe medewerker bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag.   

*Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld* 

Solliciteren Stuur door naar een vriend
Chat openen
Hallo, Ben je opzoek naar iets specifieks? Misschien kunnen wij je ergens mee helpen?