Ambulant Systeembehandelaar voor opvoeders en/of jongeren met een licht verstandelijke beperking (36 uur) – Rotterdam

Bij start meteen een meerdaagse (MST-)training ontvangen? Reistijd is werktijd? Hoge kilometervergoeding? Wanneer dit jou aanspreekt lees dan vooral verder…
…want wij zijn op zoek naar een enthousiaste, ondernemende en daadkrachtige MST ID therapeut!

Onze Multi Systeem Therapie (MST) teams in Zuid-Holland zijn succesvol. In 2019 zijn we binnen de Viersprong gestart met MST-ID (Multi Systeem Therapie Intellectual Disability), een specialisatie van MST, voor kinderen en/of hun opvoeders met een lichtverstandelijke beperking. Voor ons MST-ID team, dat eind verleden jaar is gestart, zoeken we voor de regio Zuid-Holland Zuid een nieuwe collega.

Wat ga je doen binnen deze functie?
Als MST ID therapeut heb je een caseload van 4 tot 6 gezinnen. Het gaat om een boeiende, uitdagende en zelfstandige functie waarin je therapie en behandeling aan jongeren geeft gebaseerd op gezins- en gedragstherapie. Je behandelt volgens het MST model en wordt hierin, wanneer je bij ons start, geschoold middels een meerdaagse MST-basistraining. Verder krijg je wekelijks taakgerichte teamsupervisie. Het team waarin je komt te werken bestaat uit in totaal 4 therapeuten en een supervisor.

Onze collega’s vertellen je in dit filmpje waarom de functie zo interessant is.

 

Multi Systeem Therapie is een bewezen effectieve behandeling voor jongeren van 10 tot 18 jaar met ernstige gedragsproblemen bij wie uithuisplaatsing dreigt. Deze behandeling voorkomt een dergelijke plaatsing. Er is vaak sprake van een combinatie van verschillende gedragsproblemen (weglopen, spijbelen, pesten, intimideren, agressief gedrag, geweld thuis of op straat, alcohol- drugs en ander middelengebruik), die vervolgens uitmonden in crimineel gedrag (dealen, diefstal en vandalisme). De behandeling duurt tussen de 3 en de 5 maanden en vindt plaats in de natuurlijke omgeving (dat wil zeggen thuis, op school, etc.) en met de personen die de meeste invloed hebben op de jongere. Zo wordt er vanuit de thuissituatie veel met de ouders gewerkt.

Het team heeft affiniteit en veel ervaring met de doelgroep. De caseload bestaat uit opvoeders en/of jongeren met een licht verstandelijke beperking. Tijdens periodieke thema scholingsdagen wordt veel aandacht besteed aan de MST tools, afgestemd op de behoeftes van mensen met een licht verstandelijke beperking.

Klik hier voor meer informatie over MST en hier om meer te weten over MST-ID.

Naar wie zijn we op zoek?
• Je hebt een afgeronde WO opleiding Psychologie of Pedagogiek of een HBO opleiding richting maatschappelijk werk, SPH/Social Work, SPV met voortgezette opleiding;
• Je bent geregistreerd in het SKJ of je hebt de bereidheid de registratie bij indiensttreding te regelen;
• Je hebt ervaring en/of affiniteit met een systeemgerichte en/of cognitief gedragstherapeutische werkwijze;
• Kennis over, werkervaring en affiniteit met de LVB doelgroep is een pré;
• Je beheerst de Nederlandse taal zowel mondeling als schriftelijk en de Engelse taal t.b.v. de opleiding in MST;
• Je bent flexibel inzetbaar en plant jouw huisbezoeken altijd in overleg met en afgestemd op de behoefte van de gezinnen. Ook ben je bereid en in staat om mee te draaien in de 24-uurs bereikbaarheidsdienst (gemiddeld eens in de 6 weken);
• Je hebt een goed analytisch vermogen en sterke interpersoonlijke vaardigheden;
• Je bent woonachtig in de regio Zuid-Holland Zuid of Rijnmond en in het bezit van een rijbewijs en auto. 

Wat wij jou bieden
Een boeiende, uitdagende en zelfstandige baan waarbij je nauw en intensief samenwerkt met je collega’s. Je gaat binnen een aantoonbaar succesvol programma werken dat goed aangeschreven staat bij gemeenten. Het is een functie met volop ontwikkelmogelijkheden waaronder basistrainingen, periodieke booster trainingen en wekelijkse supervisies. Arbeidsvoorwaarden zijn conform CAO-GGZ. De functie is ingeschaald in FWG 60 (minimaal €3026,- en maximaal €4717,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband).

Word jij onze nieuwe collega?
Ben jij degene die zich in dit profiel herkent en denkt “ja, dit wil ik!”. Dan ontvangen we graag jouw sollicitatiebrief en cv. Nieuwsgierig, maar wil je meer weten of ben je geïnteresseerd in een vrijblijvende kennismaking? Miranda van Dijk, MST supervisor, staat je graag te woord. Miranda is te bereiken via 06-52437766.

De Viersprong – De werkgever die je verder brengt
Wij zijn een hoogspecialistische organisatie die aan volwassenen en jeugdigen effectieve behandelingen op het gebied van persoonlijkheidsstoornissen en gedragsproblemen biedt. Onderzoek, innovatie en kennisoverdracht staan hoog in het vaandel, door energie te steken in wetenschappelijk onderzoek ontwikkelen we steeds doelmatigere behandelingen. We zijn TOPGGz gecertificeerd en geloven dat onze medewerkers het verschil maken. Trots zijn we dan ook dat onze medewerkers ervoor hebben gezorgd dat we het keurmerk ‘Beste Werkgever 2019-2020**’ hebben gekregen. Blijf jij, net als wij, zoeken naar mogelijkheden en ben je ook nooit uitgeleerd? Kom je dan bij ons verdiepen. Ervaring in de specialistische ggz is waardevol, maar niet per se nodig. We vinden het juist prettig om medewerkers met verschillende achtergronden in een team te hebben. We leren graag van jou! Meer informatie over ons vind je op www.deviersprong.nl en Linkedin.

De Viersprong verlangt van een nieuwe medewerker bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag.

Solliciteren Stuur door naar een vriend