Ambulant systeembehandelaar / MST Therapeut (36 uur) – Rotterdam

Onze Multi Systeem Therapie (MST) teams zijn succesvol. Voor ons MST team voor de regio Haaglanden zoeken we een nieuwe collega met relevante ervaring in de functie van MST therapeut.

Wat ga je doen binnen deze functie?
Als MST therapeut heb je een caseload van 4 tot 5 gezinnen. Het gaat om een boeiende, uitdagende en zelfstandige functie waarin je therapie aan jongeren geeft gebaseerd op gezins- en gedragstherapie. Je behandelt volgens het MST model. Bij de start van je baan krijg je een 6-daagse training en daarnaast ontvang je wekelijks taakgerichte supervisie om middels het model te streven naar een zo goed mogelijke behandeling. Je werkt samen met de jongere, de ouders/verzorgers en het netwerk om het gezin heen. Iedere week ziet er anders uit. Je werkt 36 uur verspreid over 5 dagen waarbij er regelmatig sessies aan het begin van de avond plaatsvinden, waardoor je bijvoorbeeld later kan beginnen of halverwege de dag kan sporten. Je start in een klein team, bestaande uit 3 therapeuten en één supervisor en werkt zeer intensief en nauw samen. Samen ga je de uitdaging aan om de jongeren en hun gezinnen te helpen en hen perspectief op beter leven te bieden.

Multi Systeem Therapie is een bewezen effectieve behandeling voor jongeren van 10 tot 18 jaar met ernstige gedragsproblemen bij wie uithuisplaatsing dreigt. Deze behandeling voorkomt een dergelijke plaatsing. Er is vaak sprake van een combinatie van verschillende gedragsproblemen (weglopen, spijbelen, pesten, intimideren, agressief gedrag, geweld thuis of op straat, alcohol- drugs en ander middelengebruik), die vervolgens uitmonden in crimineel gedrag (dealen, diefstal en vandalisme). De behandeling duurt tussen de 3 en de 5 maanden en vindt plaats in de natuurlijke omgeving en met de personen die de meeste invloed hebben op de jongere. Er wordt vanuit de thuissituatie veel met de ouders gewerkt. Zie voor meer informatie: www.multisysteemtherapie.nl.

Naar wie zijn we op zoek?
• Je hebt een afgeronde WO opleiding Psychologie of Pedagogiek of een HBO opleiding richting maatschappelijk werk, SPH/Social Work, SPV met voortgezette opleiding;
• Het al hebben van een SKJ registratie is een grote pre;
• Je hebt ervaring met deze doelgroep en ervaring en affiniteit met een systeemgerichte en/of cognitief gedragstherapeutische werkwijze. Een pre is als je behandelervaring of een achtergrond hebt in het werken met gezinnen met jongeren met gedragsproblemen;
• Je beheerst de Nederlandse taal zowel mondeling als schriftelijk en de Engelse taal t.b.v. de opleiding in MST, het schrijven van Engelstalige verslaglegging en een stuk Engelstalige consultatie;
• Je bent flexibel inzetbaar, aangepast aan de behoeften van de gezinnen en bent bereid en in staat om mee te draaien in de 24-uurs bereikbaarheidsdienst (gemiddeld eens in de 8 weken);
• Je hebt een goed analytisch vermogen en sterke interpersoonlijke vaardigheden;
• Je bent bij voorkeur woonachtig in de regio Haaglanden en bent in het bezit van een rijbewijs en auto.

Herken je je in bovenstaande punten? Dan maken wij graag kennis met jou!

Wat wij jou bieden
Wij gaan graag met je in gesprek over jouw ideale baan. Wij vinden het belangrijk dat medewerkers vanuit een gezamenlijke verantwoordelijkheid hun werk gezond, veilig en met plezier doen. Je gaat binnen een aantoonbaar succesvol programma werken dat goed aangeschreven staat bij onze klanten, maar ook bij verwijzers en gemeenten. Het is een functie met volop ontwikkelmogelijkheden waaronder basistrainingen, periodieke booster trainingen en wekelijkse supervisies. Arbeidsvoorwaarden zijn conform CAO-GGZ. De functie is ingeschaald in FWG 60 (minimaal €3026,- en maximaal €4717,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband).

Word jij onze nieuwe collega?
Ben jij de MST-therapeut die zich in dit profiel herkent en denkt “ja, dit wil ik!” Dan gaan we graag met jou in gesprek en ontvangen we graag je brief en CV. Heb je nog vragen of wil je meer informatie? Judith Oomen, MST Supervisor staat je graag te woord. Ze is te bereiken via 06-22366911.

De Viersprong – De werkgever die je verder brengt
Wij zijn een hoogspecialistische organisatie die aan volwassenen en jeugd effectieve behandelingen op het gebied van persoonlijkheidsstoornissen en gedragsproblemen biedt. Onderzoek, innovatie en kennisoverdracht staan hoog in het vaandel, door energie te steken in wetenschappelijk onderzoek ontwikkelen we steeds doelmatigere behandelingen. We zijn TOPGGz gecertificeerd en geloven dat onze medewerkers het verschil maken. Trots zijn we dan ook dat onze medewerkers ervoor hebben gezorgd dat we het keurmerk ‘Beste Werkgever 2019-2020**’ hebben gekregen. Blijf jij, net als wij, zoeken naar mogelijkheden en ben je ook nooit uitgeleerd? Kom je dan bij ons verdiepen. Ervaring in de specialistische ggz is waardevol, maar niet per se nodig. We vinden het juist prettig om medewerkers met verschillende achtergronden in een team te hebben. We leren graag van jou! Meer informatie over ons vind je op www.deviersprong.nl en Linkedin.
De Viersprong verlangt van een nieuwe medewerker bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag.

Solliciteren Stuur door naar een vriend