Ambulant systeembehandelaar / MST Therapeut (28-36 uur) – Regio Noordoost-Brabant

Aan de slag, samen met een multidisciplinair team, met het gehele systeem van de cliënt? MST, Multi Systeem Therapie, is bewezen effectief. Deze methodiek zet de Viersprong iedere dag vol overgave in. Klinkt interessant? Voor de regio Noordoost-Brabant zoeken wij een nieuwe collega!

Wat ga je doen binnen deze functie?
In een boeiende, uitdagende en zelfstandige functie als MST therapeut ga je actief aan de slag met 4-6 gezinnen. Hierin bied je therapie, volgens het MST model, aan de jongere, hun ouders/verzorgers en het netwerk om het gezin heen. Iedere week is anders! MST wordt aangeboden met een klein team, bestaande uit 4 therapeuten en een supervisor. Je werkt zeer intensief en nauw samen, om de jongeren en hun gezinnen te helpen en hen perspectief op beter leven te bieden. Je werkt over het algemeen 28-36 uur per week, verspreid over 4 of 5 dagen. Hoe die uren worden ingedeeld, bepaal je samen met de cliënt. Daarnaast wordt reistijd geteld als werktijd. Dit geeft jou veel vrijheid en ruimte om werk en privé in te plannen hoe jij wilt. Ideaal toch?
Bij de start van je baan krijg je een 5-daagse training, daarnaast ontvang je wekelijks taakgerichte supervisie om middels het model te streven naar een zo goed mogelijke behandeling. Tevens heb je consultatie waarin de consultant van MST NL je ook helpt je kennis en kunde nog meer te vergroten. Jij zorgt voor de jongere, de Viersprong zorgt voor jou!

Multi Systeem Therapie is een bewezen effectieve behandeling voor jongeren van 10 tot 18 jaar met ernstige gedragsproblemen bij wie uithuisplaatsing dreigt. Deze behandeling is een alternatief voor een dergelijke plaatsing. Er is vaak sprake van een combinatie van verschillende gedragsproblemen (weglopen, spijbelen, pesten, intimideren, geweld thuis of op straat, alcohol- drugs en ander middelengebruik), die vervolgens uitmonden in crimineel gedrag (dealen, diefstal, vandalisme en loverboy-problematiek). De behandeling duurt tussen de 3 en de 5 maanden en vindt plaats in de natuurlijke omgeving en met de personen die de meeste invloed hebben op de jongere. Er wordt vanuit de thuissituatie veel met de ouders gewerkt. Zie voor meer informatie: www.multisysteemtherapie.nl.

Naar wie zijn we op zoek?
• Je hebt een afgeronde WO opleiding Psychologie of Pedagogiek of een HBO opleiding richting maatschappelijk werk, SPH/Social Work of SPV met voortgezette opleiding;
• Je bent geregistreerd in het SKJ of je hebt de bereidheid de registratie bij indiensttreding te regelen;
• Ervaring met de doelgroep? Dat zien we graag;
• Je beheerst de Nederlandse taal zowel mondeling als schriftelijk. Daarnaast vragen we een basisniveau kennis van de Engelse taal voor de cursus en wekelijks 1 rapportage;
• Je bent flexibel inzetbaar, aangepast aan de behoeften van de gezinnen en bent bereid en in staat om mee te draaien in de 24-uurs bereikbaarheidsdienst (gemiddeld eens in de 12 weken). Hier staat een compensatie in verlofuren en salaris tegenover;
• Je hebt een goed analytisch vermogen en sterke interpersoonlijke vaardigheden;
• Je bent woonachtig in de regio Noordoost-Brabant en in het bezit van een rijbewijs en auto.
Herken je je in bovenstaande punten? Dan maken wij graag kennis met jou!

Wat wij bieden en hoe je kunt reageren:
• Een bruto maandsalaris, op basis van 36 uur per week, van maximaal €4883,-. Conform CAO GGZ, FWG 60.
• Een contract voor 28-36 uur per week. Wat past bij jou?
• Ruimte je werktijden grotendeels zelf in te delen (!).
• Je werkt binnen een aantoonbaar succesvol programma dat goed aangeschreven staat bij gemeenten.
• De Viersprong biedt een gedegen trainingsprogramma en staat voor jou klaar. Bij de start van je baan ontvang je een 5-daagse training. Daarnaast volg je onder andere wekelijks taakgerichte supervisie om middels het model te streven naar een zo goed mogelijke behandeling.
• Jaarlijks €500 (bruto bij fulltime dienstverband) te besteden aan extra salaris, opleiding of verlof.
• Een dynamische organisatie met een grote maatschappelijke waarde, een organisatie die groeit en ontwikkelt. Kies je voor de Viersprong dan kies je bovendien voor een platte organisatie, waar ruimte is voor ontwikkeling, initiatief, ambitie en creatieve ideeën.

Word jij onze nieuwe collega?
Ben jij degene die zich in dit profiel herkent en denkt “ja, dit wil ik!”. Dan ontvangen we graag je sollicitatie. Nieuwsgierig maar wil je eerst meer informatie? Dan staat Gerda Hulsen, MST Supervisor, je graag te woord. Ze is te bereiken via 06-20327250.

De Viersprong – De werkgever die je verder brengt
Wij zijn een hoogspecialistische organisatie die aan volwassenen en jeugdigen effectieve behandelingen op het gebied van persoonlijkheidsstoornissen en gedragsproblemen biedt. Onderzoek, innovatie en kennisoverdracht staan hoog in het vaandel, door energie te steken in wetenschappelijk onderzoek ontwikkelen we steeds doelmatigere behandelingen. We zijn TOPGGz gecertificeerd en geloven dat onze medewerkers het verschil maken. Blijf jij, net als wij, zoeken naar mogelijkheden en ben je ook nooit uitgeleerd? Kom je dan bij ons verdiepen. Ervaring in de specialistische ggz is waardevol, maar niet per se nodig. We vinden het juist prettig om medewerkers met verschillende achtergronden in een team te hebben. We leren graag van jou! Meer informatie over ons vind je op www.deviersprong.nl en Linkedin.
De Viersprong verlangt van een nieuwe medewerker bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag.

Solliciteren Stuur door naar een vriend