Ambulant systeembehandelaar / MST PSY Therapeut (28-36 uur) – Den Bosch

De Viersprong is sinds kort gestart met een innovatie:
                                         MST Psychiatrie

                                     En daar hebben we jou bij nodig

In regio Midden-Brabant/West-Brabant zijn we eind 2021 gestart met een innovatie van Multi Systeem Therapie (MST), MST PSY. Dit is een uniek programma, met als doelgroep jongeren met comorbide psychiatrische stoornissen. We richten ons op het innoveren van hoogcomplexe zorg voor jongeren met comorbide psychiatrische klachten. In Nederland en Europa zijn we vorig jaar met het eerste MST PSY team gestart. Dit is zo succesvol gebleken dat we een tweede team gaan starten. Je bent dus echt onderdeel van een pionierend programma! Om dit nieuwe team succesvol van start te laten gaan, zoeken we een collega.

Wat ga je doen?
In een boeiende, uitdagende en zelfstandige functie als MST PSY therapeut ga je actief aan de slag met 3 à 4 gezinnen. Hierbij biedt je therapie, volgens het MST model aan de jongere, hun ouders/verzorgers en het netwerk om het gezin heen. Je werkt aan commitment, bespreekt behandeldoelen en pleegt gerichte systeeminterventies en individuele behandelinterventies. Waar nodig leg je contact met de omgeving van het gezin (buurt, school, werk, hulpverlening) en coach je ouders in die contacten. Iedere week ziet er anders uit! Met je directe collega’s, 3 andere therapeuten, een supervisor, een psychiater en een gezinswerker/ maatschappelijk werker, werk je zeer intensief en nauw samen om de jongeren en hun gezinnen te helpen en hen perspectief op beter leven te bieden. Je werkt over het algemeen 36 uur per week, verspreid over 5 dagen. Hoe die uren worden ingedeeld, bepaal je samen met de cliënt. Daarnaast wordt reistijd geteld als werktijd. Dit geeft jou veel vrijheid en ruimte om werk en privé in te plannen hoe jij wilt. Ideaal toch?

Bij de start van je baan krijg je een 5-daagse MST training en een 2-daagse MST PSY training. Daarnaast ontvang je wekelijks taakgerichte supervisie om middels het model te streven naar een zo goed mogelijke behandeling. En je hebt consultatie waarin de consultant van MST Services je ook helpt je kennis en kunde nog meer te vergroten. Jij zorgt voor de jongere, de Viersprong zorgt voor jou!

Wat is MST PSY?
MST PSY staat voor Multi Systeem Therapie Psychiatrie. Het is een in de VS ontwikkelde adaptatie van MST. MST richt zich primair op een systemische behandeling van jeugdigen die ernstige externaliserende gedragsproblemen vertonen op meerdere leefgebieden en daarmee risico lopen niet meer thuis te kunnen wonen. MST PSY richt zich op een systemische behandeling van jeugdigen die ook psychiatrische problemen vertonen zoals; angst, dwang, depressie, suïcidaliteit, automutilatie of een psychose in remissie, eventueel gecombineerd met gedragsproblemen. Herstelinterventies van MST PSY richten zich op het verminderen van de psychi(atri)sche symptomen, versterken (herstel) van een passend pedagogisch ondersteund klimaat (ouders, school en peers), versterking van de autonomie, eigenheid (waarde) en verantwoordelijkheid van de jeugdige. Het ultieme doel is dat de jongere op een veilige manier thuis kan wonen. MST PSY is ondergebracht in de Zorgcombinatie Crossroads. Crossroads is een intersectoraal samenwerkingsverband tussen GGz Breburg, Almata, Amarant, Sterk Huis en de Viersprong. In deze samenwerking nemen we de gezamenlijke verantwoordelijkheid deze doelgroep de juiste behandeling te bieden. Crossroads is met name actief in West-Brabant West, West-Brabant Oost en Midden Brabant. De Viersprong is de penvoerder en heeft de verantwoordelijkheid van MST PSY.

Naar wie zijn we op zoek?
• Je hebt een afgeronde WO-opleiding Psychologie of Pedagogiek of een HBO-opleiding richting maatschappelijk werk, SPH/Social Work, SPV met voortgezette opleiding;
• Je bent geregistreerd in het SKJ of je hebt de bereidheid de registratie bij indiensttreding te regelen;
• Ervaring met de doelgroep, dat zien we graag. Een pre is als je behandelervaring of een achtergrond hebt in de psychiatrie;
• Je beheerst de Nederlandse taal zowel mondeling als schriftelijk en de Engelse taal t.b.v. de opleiding in MST, consultatie en verslaglegging;
• Je bent flexibel inzetbaar, aangepast aan de behoeften van de gezinnen en bent bereid en in staat om mee te draaien in de 24-uurs bereikbaarheidsdienst (gemiddeld eens in de 8 tot 9 weken);
• Je hebt een goed analytisch vermogen en sterke interpersoonlijke vaardigheden;
• Je bent woonachtig in de regio Midden-Brabant of Oost-Brabant en in het bezit van een rijbewijs en auto.

Herken je je in bovenstaande punten? Dan maken wij graag kennis met jou!

Wat wij bieden
• Een zelfstandige functie, maar je bent met je collega’s in het team betrokken bij de jongere, waardoor je samen zorgt voor een succesvolle behandeling. We bieden een gevarieerd behandeltraject waardoor je een diversiteit aan cliënten behandelt.
• Een bruto maandsalaris, op basis van 36 uur per week, van maximaal €4883,-. Conform CAO GGZ, FWG 60.
• Een contract voor 28-36 uur per week.
• Ruimte je werktijden grotendeels zelf in te delen (!). Een gedegen trainingsprogramma staat voor jou klaar. Je krijgt scholing en supervisie volgens het MST PSY model. Het is een functie met volop ontwikkelmogelijkheden waaronder basistrainingen, periodieke bijscholingen en wekelijkse supervisies.
• Jaarlijks €500 (bruto bij fulltime dienstverband) te besteden aan extra salaris, opleiding of verlof.
• Je maakt onderdeel uit van een nieuw op te zetten team en van een nieuwe innovatie.
• Een dynamische organisatie met een grote maatschappelijke waarde, een organisatie die groeit en
ontwikkelt. Kies je voor de Viersprong dan kies je bovendien voor een platte organisatie, waar ruimte is voor ontwikkeling, initiatief, ambitie en creatieve ideeën.

Word jij onze nieuwe collega?
Ben jij de MST PSY therapeut die zich in dit profiel herkent en denkt “ja, dit wil ik!” Dan gaan we graag met jou in gesprek en ontvangen we graag je sollicitatie. Heb je nog vragen of wil je meer informatie, dan kun je contact opnemen met Eefje van den Hoven, MST PSY Supervisor. Zij is bereikbaar op 06-23508343 en staat je graag te woord.

De Viersprong – De werkgever die je verder brengt
Wij zijn een hoogspecialistische organisatie die aan volwassenen en jeugdigen effectieve behandelingen op het gebied van persoonlijkheidsstoornissen en gedragsproblemen biedt. Onderzoek, innovatie en kennisoverdracht staan hoog in het vaandel, door energie te steken in wetenschappelijk onderzoek ontwikkelen we steeds doelmatigere behandelingen. We zijn TOPGGz gecertificeerd en geloven dat onze medewerkers het verschil maken. Blijf jij, net als wij, zoeken naar mogelijkheden en ben je ook nooit uitgeleerd? Kom je dan bij ons verdiepen. Ervaring in de specialistische ggz is waardevol, maar niet per se nodig. We vinden het juist prettig om medewerkers met verschillende achtergronden in een team te hebben. We leren graag van jou! Meer informatie over ons vind je op www.deviersprong.nl en Linkedin.
De Viersprong verlangt van een nieuwe medewerker bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag.

Solliciteren Stuur door naar een vriend