Ambulant Psycholoog/(Ortho)Pedagoog – Amsterdam

Heb jij affiniteit met het behandelen van jongeren en hun systeem met complexe problematiek? Wil jij outreachend behandelen en je inzetten om zoveel mogelijk jongeren thuis te laten opgroeien? Zorgcentrum Amsterdam zoekt voor haar behandelprogramma Multi Systeem Therapie, Problem Sexual Behaviour (MST PSB) een nieuwe collega!

Wat ga je doen binnen deze functie?
Als MST PSB therapeut heb je een caseload van 4 tot 5 gezinnen, waardoor je intensief met hen aan de slag gaat. Het gaat om een boeiende, uitdagende en zelfstandige functie waarin je behandeling voor jongeren en hun systeem geeft gebaseerd op gezins- en gedragstherapie. Je behandelt volgens het MST model en bent bereid je te laten (bij)scholen in dit model waarbij je wekelijkse taakgerichte teamsupervisie ontvangt. Het team waarin je komt te werken bestaat uit totaal 4 therapeuten en een supervisor. De interventies zijn goed onderbouwd en worden zowel bij de ouders als de jongere ingezet. Iedere week ziet er anders uit. Je werkt 36 uur per week verspreid over 5 dagen waarbij er regelmatig sessies aan het begin van de avond plaatsvinden, waardoor je bijvoorbeeld later kan beginnen of halverwege de dag kan sporten.

MST PSB is een home based behandelprogramma voor jongeren met (ernstig) seksuele gedragsproblemen of risicovol seksueel gedrag en hun gezinnen. PSB is ontwikkeld in Amerika en is bewezen effectief. PSB wordt uitgevoerd in de natuurlijke leefomgeving van de jongere. De intensieve behandeling is gericht op de onderliggende determinanten van (ernstige) seksuele gedragsproblemen, voorkomt uithuisplaatsing, verbetert veiligheid voor slachtoffer, jongere en samenleving en verbetert het prosociale gedrag en vermindert delictrisico’s. De behandeling is integraal en richt zich op alle risicofactoren in de diverse systemen waarvan de jongere deel uitmaakt: gezin, familie, buurt, school, vrienden. Een MST PSB-behandeling duurt 5 tot 7 maanden. Klik hier voor meer informatie.

Onze collega Barbara van Gooswilligen vertelt je graag hoe zij het vindt om in de functie van MST PSB therapeut te werken:

“Een MST-therapeut past niet in een hokje, maar we hebben wel een paar eigenschappen gemeen: we zijn ondernemend, nieuwsgierig en niet snel van ons stuk gebracht. Daarbij zijn we sensitief, geduldig en durven we het op sommige momenten ook even niet te weten. Elke week bespreken we onze gezinnen met elkaar, met onze supervisor en onze consultant die vanuit de MST-methodiek aan ons team verbonden is. Zo ondersteunen we elkaar, houden we elkaar scherp en halen we het beste in onszelf en de gezinnen naar boven. Je krijgt een kick-start door een vijfdaagse training die je de beginselen van de MST-methodiek bijbrengt. Hoewel de kaders van de methodiek duidelijk zijn, is er veel ruimte om interventies breed en creatief in te zetten. Hoe bekwamer je raakt in het model, des te meer ruimte en vrijheid je zult ervaren. Die vrijheid ervaren we ook praktisch. Doordat we ambulant werken, delen we met de gezinnen onze agenda’s in en rijden we door heel regio Amsterdam en aangrenzende gemeenten. Hierdoor geven we therapie waar het nodig is en voegen we in bij het gezin om hun patronen te ervaren. Hierdoor kunnen we voordoen, meedoen en overdoen totdat de ouders op hun plek staan en wij weer doorgaan.” 

Naar wie zijn we op zoek?
• Je hebt een afgeronde WO opleiding Psychologie/(Ortho)Pedagogiek of een HBO opleiding richting SPH/Social Work, SPV met voortgezette opleiding;
• Je hebt ervaring met deze doelgroep en ervaring en affiniteit met een systeemgerichte en/of cognitief gedragstherapeutische werkwijze. Een pre is als je behandelervaring of een achtergrond hebt in de psychiatrie en/of met zedendaders;
• Je bent geregistreerd in het SKJ of je hebt de bereidheid de registratie bij indiensttreding te regelen;
• Je beheerst de Nederlandse taal zowel mondeling als schriftelijk en de Engelse taal t.b.v. de opleiding in MST-PSB;
• Je bent flexibel inzetbaar, aangepast aan de behoeften van de gezinnen en bent bereid en in staat om mee te draaien in de 24-uurs bereikbaarheidsdienst (gemiddeld eens per kwartaal);
• Je hebt een goed analytisch vermogen en sterke interpersoonlijke vaardigheden;
• Je bent woonachtig in de omgeving van Amsterdam (maximaal 30 minuten rijden van Amsterdam) of bereid te verhuizen en bent in het bezit van een rijbewijs en auto.

Wat wij jou bieden:
• Een bruto maandsalaris, op basis van 36 uur per week, ingeschaald in FWG 60 conform CAO-GGZ. De salarisrange voor deze functie ligt tussen €3.541,- en €5.335,- afhankelijk van ervaring en kwalificaties.
• Een contract voor 36 uur per week. 32 uur is ook bespreekbaar.
• Ruimte je werktijden grotendeels zelf in te delen (!).
• De Viersprong biedt een gedegen trainingsprogramma en staat voor jou klaar. Bij de start van je baan ontvang je een 5-daagse training met aansluitend een 2-daagse PSB-training. Daarnaast volg je wekelijks taakgerichte supervisie om middels het model te streven naar een zo goed mogelijke behandeling.
• Jaarlijks € 500 (bruto bij fulltime dienstverband) te besteden aan extra salaris, opleiding of verlof.
• Een dynamische organisatie met een grote maatschappelijke waarde, een organisatie die groeit en ontwikkelt. Kies je voor de Viersprong dan kies je bovendien voor een platte organisatie, waar ruimte is voor ontwikkeling, initiatief, ambitie en creatieve ideeën.

Word jij onze nieuwe collega?
Ben jij de Therapeut MST PSB die zich in dit profiel herkent en denkt “ja, dit wil ik!”. Wij gaan graag met jou in gesprek. Voor vragen en extra informatie kan je contact opnemen met Merel Makker en Elaj Ament, MST-PSB, te bereiken via 088-7656111.

De Viersprong – De werkgever die je verder brengt
Wij zijn een hoog specialistische organisatie die aan volwassenen en jeugdigen effectieve behandelingen op het gebied van persoonlijkheidsstoornissen en gedragsproblemen biedt. Onderzoek, innovatie en kennisoverdracht staan hoog in het vaandel, door energie te steken in wetenschappelijk onderzoek ontwikkelen we steeds doelmatigere behandelingen. We zijn TOPGGz gecertificeerd en geloven dat onze medewerkers het verschil maken. Blijf jij, net als wij, zoeken naar mogelijkheden en ben je ook nooit uitgeleerd? Kom je dan bij ons verdiepen. Ervaring in de specialistische ggz is waardevol, maar niet per se nodig. We vinden het juist prettig om medewerkers met verschillende achtergronden in een team te hebben. We leren graag van jou! Meer informatie over ons vind je op www.deviersprong.nl en Linkedin.

De Viersprong verlangt van een nieuwe medewerker bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag.

Solliciteren Stuur door naar een vriend