Ambulant psycholoog/orthopedagoog als MST CAN therapeut (36 uur) – Rotterdam

Heb jij affiniteit met het behandelen van jongeren en hun systeem met complexe problematiek? Wil jij outreachend behandelen en je inzetten om zoveel mogelijk jongeren thuis te laten opgroeien? In Rotterdam breiden we uit met een nieuwe MST CAN team. Ga jij met je toekomstige collega’s dit nieuw team tot een succes maken?

Wat ga je doen binnen deze functie?
We bieden je een boeiende en zelfstandige functie waarin je een systemische CGT gebaseerde gezinsbehandeling biedt, met de focus op ouders. Je behandelt volgens het MST-CAN* model waarin je wordt geschoold en je wekelijkse taakgerichte teamsupervisie ontvangt. Als psycholoog/orthopedagoog die MST CAN uitvoert heb je een caseload van 3-4 gezinnen met wie je intensief werkt. Je komt meerdere keren per week bij de gezinnen thuis gedurende 6 tot 9 maanden. Je werkt aan het verbeteren van de veiligheid van kinderen in hun thuissituatie. Waar nodig leg je contact met de omgeving van het gezin (buurt, school, werk, hulpverlening) en coach je ouders in die contacten. Traumabehandeling aan ouders en kinderen en verslavingsbehandeling aan ouders en jongeren vormen een belangrijk deel van de werkzaamheden. Wekelijks rapporteer je over de gezinnen en stel je in de wekelijkse groepssupervisie in samenspraak met het team de doelen en acties voor de komende week vast die je ook met het gezin bespreekt. Iedere week ziet er anders uit. Je werkt 36 uur verspreid over 5 dagen waarbij er soms sessies tot aan het begin van de avond plaatsvinden, waardoor je bijvoorbeeld later kan beginnen of halverwege de dag kan sporten. Je werkt nauw en zeer intensief samen binnen een team van professionele en enthousiaste collega therapeuten, gezinswerker, supervisor, consultant en psychiater. Samen ga je de uitdaging aan om de jongeren en hun gezinnen te helpen en hen perspectief op beter leven te bieden.

Onze collega Judith de Groot vertelt over haar werk als MST CAN therapeut:
“Ik vind het fijn dat ik me in deze functie kan richten op de sterke kanten van de gezinnen die we helpen en dat ik niet beoordelend naar ze hoef te zijn. Zo zijn ook mijn collega’s en supervisor niet beoordelend naar mij, maar zijn ze er juist om mij en de gezinnen vooruit te helpen, wat een vertrouwde en prettige sfeer creëert. De feedback die ik geef en ontvang is opbouwend en helpt me enorm in mijn eigen ontwikkeling.”

*MST Child Abuse and Neglect (MST-CAN) is een evidence-based programma dat zich richt op de behandeling van gezinnen met kinderen tussen 6 en 17 jaar waar sprake is van kindermishandeling en verwaarlozing. Het is een adaptatie van het reguliere Multi Systeem Therapie (MST) programma. MST-CAN is een home based behandelprogramma dat in Nederland nu sinds 12 jaar doeltreffend wordt uitgevoerd. De behandelingen zijn gericht op het voorkomen van uithuisplaatsing en vinden plaats in de natuurlijke leefomgeving van het kind of de jongere. Kijk voor meer informatie op www.mstcan.com en www.multisysteemtherapie.nl.

Naar wie zijn we op zoek?
• Je hebt een afgeronde master klinische psychologie, ontwikkelingspsychologie of (ortho-)pedagogiek;
• Het al hebben van een SKJ registratie is een grote pre;
• Je hebt affiniteit met cognitieve gedragstherapeutische technieken en systeemgericht werken, ervaring op dit gebied is een pre;
• Heb je affiniteit met traumabehandeling en of verslavingsbehandeling, maar nog geen ervaring, weet dan dat je hierin binnen MST wordt geschoold;
• Je bent flexibel inzetbaar, aangepast aan de behoeften van de gezinnen en bent bereid en in staat om mee te draaien in de 24-uurs bereikbaarheidsdienst;
• Je beheerst de Nederlandse taal zowel mondeling als schriftelijk en de Engelse taal t.b.v. de opleiding in MST CAN;
• Je bent woonachtig in de regio Rotterdam en in het bezit van een rijbewijs en auto.

Herken je je in bovenstaande punten? Dan maken wij graag kennis met jou!

Wat wij jou bieden
Wij gaan graag met je in gesprek over jouw ideale baan. Wij vinden het belangrijk dat medewerkers vanuit een gezamenlijke verantwoordelijkheid hun werk gezond, veilig en met plezier doen. Je gaat binnen een aantoonbaar succesvol programma werken dat goed aangeschreven staat bij gemeenten. Het is een functie met volop ontwikkelmogelijkheden waaronder basistrainingen, periodieke booster trainingen en wekelijkse supervisies. Je hebt flexibele werktijden waarbij je de afspraken samen met de gezinnen kan inplannen. Het is een zelfstandige functie maar je hebt een betrokken team naast je staan waar je op kunt terugvallen en waar veel overleg mee is. We bieden een gevarieerd behandeltraject waardoor je een diversiteit aan cliënten behandelt. Arbeidsvoorwaarden zijn conform CAO-GGZ. Arbeidsvoorwaarden zijn conform CAO-GGZ. De functie is ingeschaald in FWG 60 (minimaal €3026,- en maximaal €4717,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband).

Word jij onze nieuwe collega?
Ben jij degene die zich in dit profiel herkent en denkt “ja, dit wil ik!”. Dan ontvangen we graag je sollicitatie. Nieuwsgierig maar wil je eerst meer informatie? Dan staan Nihal Akbas, bereikbaar via 06-11863264, en Janke Jellema, bereikbaar via 06-12743614, beide MST CAN Supervisoren, je graag te woord.

De Viersprong – De werkgever die je verder brengt
Wij zijn een hoogspecialistische organisatie die aan volwassenen en jeugdigen effectieve behandelingen op het gebied van persoonlijkheidsstoornissen en gedragsproblemen biedt. Onderzoek, innovatie en kennisoverdracht staan hoog in het vaandel, door energie te steken in wetenschappelijk onderzoek ontwikkelen we steeds doelmatigere behandelingen. We zijn TOPGGz gecertificeerd en geloven dat onze medewerkers het verschil maken. Trots zijn we dan ook dat onze medewerkers ervoor hebben gezorgd dat we het keurmerk ‘Beste Werkgever 2019-2020**’ hebben gekregen. Blijf jij, net als wij, zoeken naar mogelijkheden en ben je ook nooit uitgeleerd? Kom je dan bij ons verdiepen. Ervaring in de specialistische ggz is waardevol, maar niet per se nodig. We vinden het juist prettig om medewerkers met verschillende achtergronden in een team te hebben. We leren graag van jou! Meer informatie over ons vind je op www.deviersprong.nl en Linkedin.

De Viersprong verlangt van iedere nieuwe medewerker bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag.

Solliciteren Stuur door naar een vriend