Therapeut MST-CAN (36 uur) – Rotterdam

Altijd al willen werken binnen een klein en hecht team (6-7 personen), waarin veel aandacht is voor scholing, training en supervisie? In Rotterdam e.o. breiden wij uit met een derde MST-CAN team, waarvoor wij op zoek zijn naar psychologen/orthopedagogen. Wil jij outreachend en ambulant behandelen en je inzetten om zoveel mogelijk kinderen thuis te laten opgroeien, dan kan dit zomaar jouw ideale baan zijn!

Wat ga je doen binnen deze functie?
We bieden je een boeiende en zelfstandige functie waarin je een systemische op CGT gebaseerde gezinsbehandeling biedt, met daarbij de focus op ouders. Je behandelt volgens het MST-CAN* model waarin je uiteraard ook wordt geschoold, waarbij je wekelijks taakgerichte teamsupervisie ontvangt. Je hebt een caseload van 3 gezinnen met wie je intensief werkt. Zo kom je drie maal per week bij de gezinnen thuis gedurende de behandeling die 6 tot 9 maanden duurt. Je werkt aan het verbeteren van de veiligheid van kinderen in hun thuissituatie. Waar nodig leg je contact met de omgeving van het gezin (buurt, school, werk, hulpverlening) en coach je ouders in die contacten. Traumabehandeling aan ouders en kinderen en verslavingsbehandeling aan ouders en jongeren vormen een belangrijk deel van de werkzaamheden. Je werkt 36 uur verspreid over 5 dagen waarbij je in overleg met ouders deze sessies plant. Dit maakt dat je soms later kan beginnen of bijvoorbeeld juist halverwege de dag kan sporten.

Samen met jouw collega’s ga je de uitdaging aan om de gezinnen te helpen en hen perspectief op beter leven te bieden.

*MST Child Abuse and Neglect (MST-CAN) is een evidence-based programma dat zich richt op de behandeling van gezinnen met kinderen tussen 6 en 17 jaar waar sprake is van kindermishandeling en verwaarlozing. Het is een adaptatie van het reguliere Multi Systeem Therapie (MST) programma. MST-CAN is een home based behandelprogramma dat in Nederland nu sinds 12 jaar doeltreffend wordt uitgevoerd. De behandelingen zijn gericht op het voorkomen van uithuisplaatsing en vinden plaats in de natuurlijke leefomgeving van het kind of de jongere. Kijk voor meer informatie op www.mstcan.com en www.multisysteemtherapie.nl.

Naar wie zijn we op zoek?
• Je hebt een afgeronde master klinische psychologie, ontwikkelingspsychologie of (forentische) (ortho-)pedagogiek;
• Het al hebben van een SKJ registratie en LOGO-verklaring is een grote pre;
• Je hebt affiniteit met cognitieve gedragstherapeutische technieken en systeemgericht werken, ervaring op dit gebied is een pre;
• Heb je affiniteit met traumabehandeling en of verslavingsbehandeling, maar nog geen ervaring, weet dan dat je hierin binnen MST-CAN wordt geschoold;
• Je bent flexibel inzetbaar, aangepast aan de behoeften van de gezinnen en bent bereid en in staat om mee te draaien in de 24-uurs bereikbaarheidsdienst;
• Je beheerst de Nederlandse taal zowel mondeling als schriftelijk en de Engelse taal t.b.v. de opleiding in MST CAN;
• Je bent woonachtig in de regio Rotterdam en in het bezit van een rijbewijs en auto.

Herken je je in bovenstaande punten? Dan maken wij graag kennis met jou!

Wat wij jou bieden:
Binnen de Viersprong wordt veel aan ontwikkeling geboden, door middel van trainingen, supervisie en/of boosters. We bieden een gevarieerd behandeltraject o.a. voor verslaving, communicatie, probleemoplossing en traumabehandeling waardoor je een diversiteit aan cliënten behandelt. Arbeidsvoorwaarden zijn conform CAO-GGZ. Arbeidsvoorwaarden zijn conform CAO-GGZ. De functie is ingeschaald in FWG 60 (minimaal €3.306,- en maximaal €4.981,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband).

Word jij onze nieuwe collega?
Enthousiast geworden na het lezen van deze vacature? Aarzel dan niet en solliciteer!
Wil je eerst meer informatie of heb je nog vragen? Robert den Ouden (Zorgmanager Jeugd Rotterdam) of Annemarie Fibbe (Supervisor MST-CAN) staan je graag te woord. Zij zijn te bereiken via 06-13230934 (Robert) en/of 06-10137439 (Annemarie).

De Viersprong – De werkgever die je verder brengt
Wij zijn een hoogspecialistische organisatie die aan volwassenen en jeugdigen effectieve behandelingen op het gebied van persoonlijkheidsstoornissen en gedragsproblemen biedt. Onderzoek, innovatie en kennisoverdracht staan hoog in het vaandel, door energie te steken in wetenschappelijk onderzoek ontwikkelen we steeds doelmatigere behandelingen. We zijn TOPGGz gecertificeerd en geloven dat onze medewerkers het verschil maken. Trots zijn we dan ook dat onze medewerkers ervoor hebben gezorgd dat we het keurmerk ‘Beste Werkgever 2019-2020**’ hebben gekregen. Blijf jij, net als wij, zoeken naar mogelijkheden en ben je ook nooit uitgeleerd? Kom je dan bij ons verdiepen. Ervaring in de specialistische ggz is waardevol, maar niet per se nodig. We vinden het juist prettig om medewerkers met verschillende achtergronden in een team te hebben. We leren graag van jou! Meer informatie over ons vind je op www.deviersprong.nl en Linkedin.

De Viersprong verlangt van iedere nieuwe medewerker bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag.

Solliciteren Stuur door naar een vriend