Ambulant psycholoog/orthopedagoog als MST CAN therapeut (36 uur) – Regio Zeeland/West-Brabant West

Aan de slag, samen met een multidisciplinair team, met het gehele systeem van de cliënt? MST, Multi Systeem Therapie, is bewezen effectief en zet de Viersprong iedere dag vol overgave in. In regio Zeeland/West-Brabant breiden wij uit met een tweede MST-CAN team, waarvoor wij op zoek zijn naar psychologen/orthopedagogen. Wil jij outreachend en ambulant behandelen en je inzetten om zoveel mogelijk kinderen thuis te laten opgroeien, dan kan dit zomaar jouw ideale baan zijn!

Wat ga je doen binnen deze functie?
In een boeiende, uitdagende en zelfstandige functie ga je actief aan de slag met 3–4 gezinnen. Hierin bied je een systemische op CGT gebaseerde gezinsbehandeling, MST-CAN*, aan de jongere, hun ouders/verzorgers en het netwerk om het gezin heen. Je komt gemiddeld drie maal per week bij de gezinnen thuis gedurende de behandeling die 6 tot 9 maanden duurt. Je werkt aan het verbeteren van de veiligheid van kinderen in hun thuissituatie. Waar nodig leg je contact met de omgeving van het gezin (buurt, school, werk, hulpverlening) en coach je ouders in die contacten. Traumabehandeling aan ouders en kinderen en verslavingsbehandeling aan ouders en jongeren vormen een belangrijk deel van de werkzaamheden. Iedere week is anders! Je werkt 36 uur verspreid over je werkweek. Hoe die uren worden ingedeeld, bepaal je samen met de gezinnen en je team. Daarnaast wordt reistijd geteld als werktijd. Dit geeft jou veel vrijheid en ruimte om werk en privé in te plannen hoe jij wilt. Ideaal toch?

Je werkt binnen een klein en hecht team van 7 personen (4 therapeuten, een gezinswerker, een psychiater en een supervisor), waarin veel aandacht is voor scholing, training en supervisie. Bij de start van je baan krijg je een 5-daagse training met aansluitend een intensieve verdiepende MST CAN-training. Daarnaast ontvang je wekelijks taakgerichte supervisie om middels het model te streven naar een zo goed mogelijke behandeling. Jij zorgt voor de jongere en de gezinnen, de Viersprong zorgt voor jou!

MST Child Abuse and Neglect (MST-CAN) is een evidence-based behandelprogramma voor gezinnen waar sprake is van kindermishandeling of verwaarlozing. De behandelingen zijn gericht op het voorkomen van uithuisplaatsing en vinden plaats in de natuurlijke leefomgeving van het kind of de jongere. Kijk voor meer informatie op www.mstcan.com en www.multisysteemtherapie.nl.

Naar wie zijn we op zoek?
• Je hebt een afgeronde universitaire opleiding psychologie of orthopedagogiek;
• Het al hebben van een SKJ registratie en LOGO-verklaring is een grote pre;
• Je hebt affiniteit met cognitieve gedragstherapeutische technieken en systeemgericht werken, ervaring op dit gebied is een pre;
• Heb je affiniteit met traumabehandeling en/of verslavingsbehandeling, maar nog geen ervaring, weet dan dat je hierin binnen MST-CAN wordt geschoold;
• Je bent flexibel inzetbaar, aangepast aan de behoeften van de gezinnen en bent bereid en in staat om mee te draaien in de 24-uurs bereikbaarheidsdienst (gemiddeld eens in de 16 weken);
• Je beheerst de Nederlandse taal zowel mondeling als schriftelijk en de Engelse taal onder andere t.b.v. de opleiding in MST CAN;
• Je bent woonachtig in de nabije regio West-Brabant West/Zeeland en in het bezit van een rijbewijs en auto.
Herken je je in bovenstaande punten? Dan maken wij graag kennis met jou!

Wat wij jou bieden
• Een bruto maandsalaris, op basis van 36 uur per week, van maximaal €4883,-. Conform CAO GGZ, FWG 60.
• Jaarlijks €500 (bruto bij fulltime dienstverband) te besteden aan extra salaris, opleiding of verlof.
• Ruimte je werktijden grotendeels zelf in te delen (!).
• Je werkt binnen een aantoonbaar succesvol programma dat goed aangeschreven staat bij gemeenten.
• We bieden een gevarieerd behandeltraject o.a. voor verslaving, communicatie, probleemoplossing en traumabehandeling waardoor je een diversiteit aan cliënten behandelt.
• Binnen de Viersprong wordt veel aan ontwikkeling geboden, door middel van trainingen, supervisie en/of boosters. Daarnaast hebben we een eigen trainingsinstituut, de Viersprong Academy, die allerlei opleidingen op het gebied van diagnostiek en behandeling aanbiedt. Ook kan je gebruikmaken van de GGZ Ecademy, waar je diverse online trainingen kunt volgen.
• Een dynamische organisatie met een grote maatschappelijke waarde, een organisatie die groeit en ontwikkelt. Kies je voor de Viersprong dan kies je bovendien voor een platte organisatie, waar ruimte is voor ontwikkeling, initiatief, ambitie en creatieve ideeën.

Word jij onze nieuwe collega?
Denk jij ‘dit is de baan voor mij’? Dan ontvangen wij graag jouw sollicitatie. Misschien ben je nu nieuwsgierig, maar wil je eerst meer informatie? Dan staat Hanane al Khatari, MST CAN supervisor, je graag te woord. Ze is te bereiken op 06-51346062. Twijfel je nog en wil je eerst een oriënterend gesprek? Dat is geen probleem, neem contact op met Hanane en we plannen samen een afspraak.

De Viersprong – De werkgever die je verder brengt
Wij zijn een hoogspecialistische organisatie die aan volwassenen en jeugdigen effectieve behandelingen op het gebied van persoonlijkheidsstoornissen en gedragsproblemen biedt. Onderzoek, innovatie en kennisoverdracht staan hoog in het vaandel, door energie te steken in wetenschappelijk onderzoek ontwikkelen we steeds doelmatigere behandelingen. We zijn TOPGGz gecertificeerd en geloven dat onze medewerkers het verschil maken. Trots zijn we dan ook dat onze medewerkers ervoor hebben gezorgd dat we het keurmerk ‘Beste Werkgever 2019-2020**’ hebben gekregen. Blijf jij, net als wij, zoeken naar mogelijkheden en ben je ook nooit uitgeleerd? Kom je dan bij ons verdiepen. Ervaring in de specialistische ggz is waardevol, maar niet per se nodig. We vinden het juist prettig om medewerkers met verschillende achtergronden in een team te hebben. We leren graag van jou! Meer informatie over ons vind je op www.deviersprong.nl en Linkedin.
De Viersprong verlangt van iedere nieuwe medewerker bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag.

Solliciteren Stuur door naar een vriend