Therapeut MST-CAN (32-36 uur) – regio Brabant

Wat ga je doen?
Als ambulant therapeut kom je gedurende 6 tot 9 maanden bij gezinnen thuis en gebruik je de positieve kanten van het gezin om met het gezin te bouwen aan duurzame verandering.
Je werkt volgens het MST-CAN* model, een systemische op CGT gebaseerde gezinsbehandeling, aan een stabielere thuissituatie. De behandeling stem je af op de behoeften van het gezin. Dit kan bijvoorbeeld het trainen van ouderschapsvaardigheden zijn of het versterken van communicatieve vaardigheden, maar ook waar nodig traumabehandeling van ouders of kind of behandeling voor middelengebruik. Ook de omgeving van het gezin wordt betrokken, zoals familie en school.

Je hebt een zelfstandige functie waarin je veel vrijheid hebt om je afspraken te regelen en wordt hierbij gesteund door een fijn betrokken team. In groepssupervisie stel je met jouw team wekelijks de doelen vast die je vervolgens met het gezin bespreekt. Hierdoor ziet iedere week er anders uit en is je werk heel afwisselend.

Ons team vullen we graag aan met een enthousiaste collega die met een open blik gezinnen en het team tegemoet treedt. Werk jij zelfstandig, maar ook graag in samenwerking binnen een team, dan ben jij misschien wel onze nieuwe collega.

Onze collega Judith de Groot vertelt over haar werk als MST CAN therapeut:
“Ik vind het fijn dat ik me in deze functie kan richten op de sterke kanten van de gezinnen die we helpen en dat ik niet beoordelend naar ze hoef te zijn. Zo zijn ook mijn collega’s en supervisor niet beoordelend naar mij, maar zijn ze er juist om mij en de gezinnen vooruit te helpen, wat een vertrouwde en prettige sfeer creëert. De feedback die ik geef en ontvang is opbouwend en helpt me enorm in mijn eigen ontwikkeling.”

*MST Child Abuse and Neglect (MST-CAN) is een evidence-based behandelprogramma voor gezinnen waar sprake is van een onveilige thuissituatie voor de kinderen. De behandelingen zijn gericht op het voorkomen van uithuisplaatsing en vinden plaats in de natuurlijke leefomgeving van het kind of de jongere. Kijk hier en hier voor meer informatie.

Naar wie zijn we op zoek?
• Je hebt een afgeronde universitaire opleiding psychologie of orthopedagogiek;
• Het al hebben van een SKJ registratie en LOGO-verklaring is een grote pre;
• Je hebt affiniteit met cognitieve gedragstherapeutische technieken en systeemgericht werken, ervaring op dit gebied is een pre;
• Je bent flexibel inzetbaar, aangepast aan de behoeften van de gezinnen en bent bereid en in staat om mee te draaien in de 24-uurs bereikbaarheidsdienst (gemiddeld eens in de 16 weken);
• Je hebt, zowel mondeling als schriftelijk, een voldoende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal;
• Je bent in het bezit van een rijbewijs en auto.
Herken je je in bovenstaande punten? Dan maken wij graag kennis met jou!

Wat bieden wij jou?
We gaan graag met je in gesprek over deze afwisselende functie in een mooi team bij de Viersprong. Wij vinden het belangrijk dat medewerkers vanuit een gezamenlijke verantwoordelijkheid hun werk gezond, veilig en met plezier doen.
Je krijgt bij ons:
• Een bruto maandsalaris tussen €3.306,- en €4.981,-, op basis van 36 uur per week. Conform CAO GGZ, FWG 60.
• Een contract voor 32-36 uur per week. Wat past bij jou?
• Jaarlijks €500 (bruto bij fulltime dienstverband) te besteden aan extra salaris, opleiding of verlof.
• Ruimte je werktijden grotendeels zelf in te delen (!).
• Je werkt binnen een aantoonbaar succesvol programma dat goed aangeschreven staat bij gemeenten.
• We bieden een gevarieerd behandeltraject o.a. voor verslaving, communicatie, probleemoplossing en traumabehandeling waardoor je een diversiteit aan cliënten behandelt.
• Binnen de Viersprong wordt veel aan ontwikkeling geboden, door middel van trainingen, supervisie en/of boosters. Daarnaast hebben we een eigen trainingsinstituut, de Viersprong Academy, die allerlei opleidingen op het gebied van diagnostiek en behandeling aanbiedt. Ook kan je gebruikmaken van de GGZ Ecademy, waar je diverse online trainingen kunt volgen.
• Een dynamische organisatie met een grote maatschappelijke waarde, een organisatie die groeit en ontwikkelt. Kies je voor de Viersprong dan kies je bovendien voor een platte organisatie, waar ruimte is voor ontwikkeling, initiatief, ambitie en creatieve ideeën.

Word jij onze nieuwe collega?
Word je enthousiast van het lezen van deze vacature? Aarzel dan niet en stuur ons je sollicitatie! Wil je eerst meer informatie of heb je nog vragen, dan staat Marja Meeuwsen, MST Supervisor via 06-22869588 of Francoise Vermeulen, MST Supervisor, via 06-83267984 je graag te woord. 

De Viersprong – De werkgever die je verder brengt
Wij zijn een hoogspecialistische organisatie die aan volwassenen en jeugdigen effectieve behandelingen op het gebied van persoonlijkheidsstoornissen en gedragsproblemen biedt. Onderzoek, innovatie en kennisoverdracht staan hoog in het vaandel, door energie te steken in wetenschappelijk onderzoek ontwikkelen we steeds doelmatigere behandelingen. We zijn TOPGGz gecertificeerd en geloven dat onze medewerkers het verschil maken. Blijf jij, net als wij, zoeken naar mogelijkheden en ben je ook nooit uitgeleerd? Kom je dan bij ons verdiepen. Ervaring in de specialistische ggz is waardevol, maar niet per se nodig. We vinden het juist prettig om medewerkers met verschillende achtergronden in een team te hebben. We leren graag van jou! Meer informatie over ons vind je op www.deviersprong.nl en Linkedin.
De Viersprong verlangt van iedere nieuwe medewerker bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag.

Solliciteren Stuur door naar een vriend