Ambulant psycholoog/orthopedagoog als MST CAN therapeut (36 uur) – Den Bosch

Wat ga je doen?
We bieden je een boeiende en zelfstandige functie waarin je een systemische CGT gebaseerde gezinsbehandeling biedt, met de focus op ouders. Je behandelt volgens het MST-CAN model* waarin je wordt geschoold. Je hebt een caseload van 3 gezinnen waar je meerdere keren per week thuis komt gedurende 6 tot 9 maanden. Je werkt intensief met de gezinnen aan het versterken van de ouderrol en een stabielere thuissituatie. Waar nodig betrek je hierbij ook de omgeving van het gezin. Traumabehandeling aan ouders of kinderen en verslavingsbehandeling aan ouders of jongeren kunnen onderdeel zijn van de behandeling.

In groepssupervisie stel je in samenspraak met het team wekelijks de doelen en acties vast die je vervolgens met het gezin bespreekt. Hierdoor ziet iedere week er anders uit en is je werk heel afwisselend. Je werkt intensief samen binnen een multidisciplinair team van professionele en enthousiaste collega’s. Samen ga je de uitdaging aan en werk je met de gezinnen aan een stabiele thuissituatie om zo uithuisplaatsing te voorkomen.

Onze collega Judith de Groot vertelt over haar werk als MST CAN therapeut:
“Ik vind het fijn dat ik me in deze functie kan richten op de sterke kanten van de gezinnen die we helpen en dat ik niet beoordelend naar ze hoef te zijn. Zo zijn ook mijn collega’s en supervisor niet beoordelend naar mij, maar zijn ze er juist om mij en de gezinnen vooruit te helpen, wat een vertrouwde en prettige sfeer creëert. De feedback die ik geef en ontvang is opbouwend en helpt me enorm in mijn eigen ontwikkeling.”

*MST Child Abuse and Neglect (MST-CAN) is een evidence-based en home-based behandelprogramma voor gezinnen waar sprake is van kindermishandeling of verwaarlozing, dat in Nederland nu sinds 12 jaar doeltreffend wordt uitgevoerd. De behandelingen zijn gericht op het voorkomen van uithuisplaatsing en vinden plaats in de natuurlijke leefomgeving van het kind of de jongere. Kijk voor meer informatie op www.mstcan.com en www.multisysteemtherapie.nl. Het is een adaptatie van het reguliere Multi Systeem Therapie (MST) programma.

Naar wie zijn we op zoek?
Voor deze functie vragen we een afgeronde master klinische psychologie, ontwikkelingspsychologie of orthopedagogiek met een SKJ registratie of de mogelijkheid deze bij indiensttreding te regelen.
Je hebt affiniteit met systeemgericht werken en cognitieve gedragstherapeutische technieken, ervaring is hierbij een pre. Als je nog geen ervaring hebt met trauma- of verslavingsbehandeling, weet dan dat je hierin wordt geschoold.
Ons team vullen we graag aan met een enthousiaste collega die met een open blik de gezinnen en het team tegemoet treedt. Werk jij zelfstandig, maar ook graag in samenwerking binnen een team, dan past dat goed. We vragen dat je flexibel inzetbaar bent in de gezinnen en ook deel gaat nemen aan de 24-uurs bereikbaarheidsdiensten. Voor het dagelijks werk en je opleiding in MST CAN is een voldoende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal nodig. Voor het bezoeken van de gezinnen dien je in het bezit te zijn van een rijbewijs en auto. Je standplaats wordt ’s-Hertogenbosch.

Herken je je in bovenstaande punten? Dan maken wij graag kennis met jou!

Wat bieden wij jou?
We gaan graag met je in gesprek over deze afwisselende functie in een fijn team bij de Viersprong. Wij vinden het belangrijk dat medewerkers vanuit een gezamenlijke verantwoordelijkheid hun werk gezond, veilig en met plezier doen. Je krijgt de kans je te ontwikkelen in het evidence-based MST-CAN programma. Hierbij worden jou veel ontwikkelmogelijkheden geboden, waaronder basistrainingen, periodieke booster trainingen en wekelijkse supervisies. Je hebt flexibele werktijden waarbij je de afspraken samen met de gezinnen kan inplannen. Het is een zelfstandige functie waarbij je een betrokken team naast je hebt staan. We bieden een gevarieerd behandeltraject waardoor je een diversiteit aan cliënten behandelt. Arbeidsvoorwaarden zijn conform CAO-GGZ en de functie is ingeschaald in FWG 60 (minimaal €3026,- en maximaal €4717,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband).

Word jij onze nieuwe collega?
Word je enthousiast van het lezen van deze vacature? Aarzel dan niet en stuur ons je sollicitatie! Wil je eerst meer informatie of heb je nog vragen, dan staat Marja Meeuwsen, MST Supervisor Den Bosch, je graag te woord. Ze is te bereiken via 06-22869588.

De Viersprong – De werkgever die je verder brengt
Wij zijn een hoogspecialistische organisatie die aan volwassenen en jeugdigen effectieve behandelingen op het gebied van persoonlijkheidsstoornissen en gedragsproblemen biedt. Onderzoek, innovatie en kennisoverdracht staan hoog in het vaandel, door energie te steken in wetenschappelijk onderzoek ontwikkelen we steeds doelmatigere behandelingen. We zijn TOPGGz gecertificeerd en geloven dat onze medewerkers het verschil maken. We bieden je op verschillende vlakken een goed leer- en ontwikkeltraject in de vorm van intervisies en supervisies. Daarnaast hebben we een eigen trainingsinstituut, de Viersprong Academy, die allerlei opleidingen op het gebied van diagnostiek en behandeling aanbiedt. Ook kan je gebruikmaken van de GGZ Ecademy en het platform GoodHabitz, waar je diverse online trainingen kunt volgen. Blijf jij, net als wij, zoeken naar mogelijkheden en ben je ook nooit uitgeleerd? Kom je dan bij ons verdiepen. Ervaring in de specialistische ggz is waardevol, maar niet per se nodig. We vinden het juist prettig om medewerkers met verschillende achtergronden in een team te hebben. We leren graag van jou! Meer informatie over ons vind je op www.deviersprong.nl en Linkedin.
De Viersprong verlangt van iedere nieuwe medewerker bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag.

Solliciteren Stuur door naar een vriend