Ambulant psycholoog/orthopedagoog (36 uur) – West-Brabant/Zeeland

Aan de slag, samen met een multidisciplinair team, met het gehele systeem van de cliënt? Vanwege doorgroei naar een opleidingsplek komt er een plekje vrij binnen het MST CAN team. MST, Multi Systeem Therapie, is bewezen effectief en zet de Viersprong iedere dag vol overgave in. Wil jij outreachend en ambulant behandelen en je inzetten om zoveel mogelijk kinderen thuis te laten opgroeien, dan kan dit zomaar jouw ideale baan zijn!

Wat ga je doen binnen deze functie?
In een boeiende, uitdagende en zelfstandige functie ga je actief aan de slag met 3–4 gezinnen. Hierin bied je een systemische op CGT gebaseerde gezinsbehandeling, MST-CAN*, aan de jongere, hun ouders/verzorgers en het netwerk om het gezin heen. Je komt gemiddeld drie maal per week bij de gezinnen thuis gedurende de behandeling die 6 tot 9 maanden duurt. Je werkt aan het verbeteren van de veiligheid van kinderen in hun thuissituatie. Waar nodig leg je contact met de omgeving van het gezin (buurt, school, werk, hulpverlening) en coach je ouders in die contacten. Traumabehandeling aan ouders en kinderen en verslavingsbehandeling aan ouders en jongeren vormen een belangrijk deel van de werkzaamheden. Iedere week is anders! Je werkt 36 uur verspreid over je werkweek. Hoe die uren worden ingedeeld, bepaal je samen met de gezinnen en je team. Daarnaast wordt reistijd geteld als werktijd. Dit geeft jou veel vrijheid en ruimte om werk en privé in te plannen hoe jij wilt. Ideaal toch?
Je werkt binnen een klein en hecht team van 7 personen (4 therapeuten, een gezinswerker, een psychiater en een supervisor), waarin veel aandacht is voor scholing, training en supervisie. Bij de start van je baan krijg je een 5-daagse training met aansluitend een intensieve verdiepende MST CAN-training. Daarnaast ontvang je wekelijks taakgerichte supervisie om middels het model te streven naar een zo goed mogelijke behandeling. Jij zorgt voor de jongere en de gezinnen, de Viersprong zorgt voor jou!
*MST Child Abuse and Neglect (MST-CAN) is een evidence-based behandelprogramma voor gezinnen waar sprake is van kindermishandeling of verwaarlozing. De behandelingen zijn gericht op het voorkomen van uithuisplaatsing en vinden plaats in de natuurlijke leefomgeving van het kind of de jongere. Kijk voor meer informatie op www.mstcan.com en www.multisysteemtherapie.nl.

Naar wie zijn we op zoek?
• Je hebt een afgeronde universitaire opleiding psychologie of orthopedagogiek;
• Het al hebben van een SKJ registratie en LOGO-verklaring is een grote pre;
• Je hebt affiniteit met cognitieve gedragstherapeutische technieken en systeemgericht werken, ervaring op dit gebied is een pre;
• Heb je affiniteit met traumabehandeling en/of verslavingsbehandeling, maar nog geen ervaring, weet dan dat je hierin binnen MST-CAN wordt geschoold;
• Je bent flexibel inzetbaar, aangepast aan de behoeften van de gezinnen en bent bereid en in staat om mee te draaien in de 24-uurs bereikbaarheidsdienst (gemiddeld eens in de 16 weken);
• Je beheerst de Nederlandse taal zowel mondeling als schriftelijk en de Engelse taal onder andere t.b.v. de opleiding in MST CAN;
• Je bent woonachtig in de regio West-Brabant/Zeeland en in het bezit van een rijbewijs en auto.
Herken je je in bovenstaande punten? Dan maken wij graag kennis met jou!

Wat wij jou bieden:
• Een bruto maandsalaris, op basis van 36 uur per week, ingeschaald in FWG 60 conform CAO-GGZ. De salarisrange voor deze functie ligt tussen €3.541,- en €5.335,- afhankelijk van ervaring en kwalificaties.
• 8,33% eindejaarsuitkering en 8% vakantiegeld.
• Een contract voor 36 uur per week.
• Jaarlijks €500 (bruto bij fulltime dienstverband) te besteden aan extra salaris, opleiding of verlof.
• Ruimte je werktijden grotendeels zelf in te delen (!).
• Je werkt binnen een aantoonbaar succesvol programma dat goed aangeschreven staat bij gemeenten.
• We bieden een gevarieerd behandeltraject o.a. voor verslaving, communicatie, probleemoplossing en traumabehandeling waardoor je een diversiteit aan cliënten behandelt.
• Binnen de Viersprong wordt veel aan ontwikkeling geboden, door middel van trainingen, supervisie en/of boosters. Daarnaast hebben we een eigen trainingsinstituut, de Viersprong Academy, die allerlei opleidingen op het gebied van diagnostiek en behandeling aanbiedt. Ook kan je gebruikmaken van de GGZ Ecademy, waar je diverse online trainingen kunt volgen.
• Een dynamische organisatie met een grote maatschappelijke waarde, een organisatie die groeit en ontwikkelt. Kies je voor de Viersprong dan kies je bovendien voor een platte organisatie, waar ruimte is voor ontwikkeling, initiatief, ambitie en creatieve ideeën.

Word jij onze nieuwe collega?
Enthousiast geworden? Aarzel niet en solliciteer!
Wil je eerst meer informatie of heb je nog vragen? Hanane al Khatari, Supervisor MST of Sophie de Bruijn, GZ-psycholoog en Zorgmanager Jeugd West-Brabant, staan je graag te woord. Zij zijn te bereiken via 06 51 34 60 62.

De Viersprong – De werkgever die je verder brengt 
Wij zijn een hoog specialistische organisatie die aan volwassenen en jeugdigen effectieve behandelingen op het gebied van persoonlijkheidsstoornissen en gedragsproblemen biedt. Onderzoek, innovatie en kennisoverdracht staan hoog in het vaandel, door energie te steken in wetenschappelijk onderzoek ontwikkelen we steeds doelmatigere behandelingen. We zijn TOPGGz gecertificeerd en geloven dat onze medewerkers het verschil maken. Blijf jij, net als wij, zoeken naar mogelijkheden en ben je ook nooit uitgeleerd? Dan ontmoeten we je graag!
Meer informatie over ons vind je op www.deviersprong.nl en LinkedIn.

De Viersprong verlangt van een nieuwe medewerker bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag.

 

*Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld*

Solliciteren Stuur door naar een vriend
Chat openen
Hallo, Ben je opzoek naar iets specifieks? Misschien kunnen wij je ergens mee helpen?